Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

Ja stvarno nemam nikakvih problema sa tv-om. Bilo ih je nekada u dalekoj prošslosti dok smo bili zamorčići, beta testeri, sada odavno bez bilo kakvog problema

Yettelova aplikacija nije najintuitivnija, to stoji, EON je tu daleko bolji, ali sve radi onako kako bi trebalo da radi.

Ja se na SBB necu vratiti pa ne znam sta da se dogodi. Odavno su se pretvorili samo u uzmi sto vise para, najskuplji, internet kablovski...ovim geoblokom samo ce se sto manje videti, ionako ih dobra vecina Srbije uopste ne vidi. Ali, avaj...koga nema bez njega se moze a i mora. Ionako su vesti iste, samo idu u krug godinama, nova je postala kao grand sa promocijom svega i svacega, njihov sajt da ne pominjem...

Ja stvarno nemam nikakvih problema sa tv-om. Bilo ih je nekada u dalekoj prošslosti dok smo bili zamorčići, beta testeri, sada odavno bez bilo kakvog problema
Možda je razlika između tebe i kolege u platformama (box, smart aplikacija, mobilna aplikacija, brauzer...)na kojima koristite tv, pa odatle i razlika u utiscima.
Primarna platforma bi trebalo da bude box,

Trenutna situacija kod mene je jedan WesOs, jedan stb i jedan Android tv krš marke Vox

Poslednja izmena:
^ I svugde radi dobro?
To je korisna info, u svetlu ovih poskupljenja mts-a i mogućnosti prelaska na Yettel

Ja mogu reci iz mog iskustva, a koristim ih 14 meseci, ugasio SBB i presao na njih. Net radi perfektno, jednom je samo bio prekid i to zbog nekih radova u okolini. STB posle zadnjeg update-a radi brze, bolje je premotavanje...zadovoljan. Naravano treba tu ubaciti jos nekih kanala...

^ I svugde radi dobro?
To je korisna info, u svetlu ovih poskupljenja mts-a i mogućnosti prelaska na Yettel
Da, sve radi dobro
A net radi već četiri godine bez prekida (bio je jedan prekid svima jednu noć oko 3AM, ali tada sam spavao, pa i nisam imao prekid), na dve lokacije

Da li neko ima problem da nakon duzeg gledanja kanala(30min-1h) krece da koci slika, kao da krece da zapinje ili da se fps padne na sekundu pa opet normalno da kazemo.. Cim se prebaci kanal i vrati na taj isti prestane da se to desava, Rich Media box je u pitanju, postavljen juce

Da li neko ima problem da nakon duzeg gledanja kanala(30min-1h) krece da koci slika, kao da krece da zapinje ili da se fps padne na sekundu pa opet normalno da kazemo.. Cim se prebaci kanal i vrati na taj isti prestane da se to desava, Rich Media box je u pitanju, postavljen juce
Primetio sam isto to.

Tek sad vidim da ne mogu pogledati preko web pretraživača "snimke" koje sam sačuvao.
Stavio sam preko boxa na čuvanje nekih 30-ak filmova koje bih možda pogledao. Međutim, preko pretraživača mi prikazuje samo 6-7 najnovije sačuvanih. Nema opcije "Još sadržaja" kako bih pristupio celom katalogu sačuvanih filmova.

Takođe i kod mene isto.

Tek sad vidim da ne mogu pogledati preko web pretraživača "snimke" koje sam sačuvao.
Stavio sam preko boxa na čuvanje nekih 30-ak filmova koje bih možda pogledao. Međutim, preko pretraživača mi prikazuje samo 6-7 najnovije sačuvanih. Nema opcije "Još sadržaja" kako bih pristupio celom katalogu sačuvanih filmova.
Bravo to sam primetio i ja, na boxu se vide na mobilnoj aplikaciji isto, a na web nedostaju, sa weba samo koje sa weba snimiš.

Napipao sam "workaround".
S obzirom da se ne vide svi filmovi koje sam snimio, tj. nema opcije "Još sadržaja", rešio sam da ubacim preko web-a nasumično još nekoliko naslova. Kad je poređao 13 naslova, pojavila se opcija "Još sadržaja" i klikom sam napokon ušao u kategoriju "Moji snimci" gde su naslovi nadole poređani od najnovijih do najstarijih kao na boxu.
Stranicu sam prvo obeležio (bookmark-ovao) a ove prethodno nabacane naslove potom obrisao. I sad imam direktan pristup mojim snimcima.
Screenshot 2024-12-07 at 02-31-48 Yettel TV copy.jpgScreenshot 2024-12-07 at 02-37-17 Yettel TV copy.jpg
Screenshot 2024-12-07 at 02-38-04 Yettel TV copy.jpgScreenshot 2024-12-07 at 02-38-49 Yettel TV copy.jpg

Pitanje pošto sutra dolaze da instaliraju Yettel box i internet, da li Yettel box 4 k ili ne

4k, šta je to?
Ako si imao Move box od Supernove, očekuj i ovde isto - 1080 u najboljem slučaju, 720 ili niže kad mu pandrkne pritisak.

Yettel box sam po sebi podržava 4K. Znači ako gledaš sadržaj na YT-u ili Max-u možeš očekivati 4K. Ali kao što je kolega iznad rekao, tv kanali su u 1080p ili nižeg kvaliteta u zavisnosti od opterećenosti.

Zato što gomila ljudi čeka istek ugovora da menja kablovsku i zato što gomila ljudi ne vidi na računu i ne pročita jer nema gde, jer se uvek krije ili je malim slovima i možda zato što neki hoće da pređu baš na Yettel itd...recimo.

Idem ovih dana do poslovnice pa cu vam pisat sto su rekli, mada mi ovo lici na problem do softvera neki, ako samo prebacivanje i vracanje kanala popravi sve nije TV box problem ocito..
Mozda nisam u pravu, ali čini mi se da se za tv paket naplaćuje jer se dobijaju i dva tv kanala, dok ovako ne. Tako sam bar ja shvatio.

Daj bože. 🙏🏻🙏🏻

Nazad
Vrh Dno