Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

Evo njihovog objašnjenja na priloženoj slici. Ranije je na broj uređaja uticao i koji paket imaš, sad je isto za sve, jedino broj boxeva određuje na koliko ćeš sporednih uređaja gledati. Dakle ako imaš 2 boksa možeš da gledaš na najviše 3 uređaja - samo na jednom računaru i dva mobilna telefona (ili telefonu i tabletu) istovremeno (maksimalno 3 uređaja). Ne može na tri telefona istovremeno, ili na dva telefona i jedan tablet. Čak i ako gledaš na jednom telefonu (ili tabletu) opet možeš samo na jednom računaru (iako je to dva uređaja - jer ne može na više od jednog računara, a ako hoćeš na tri uređaja - treći može biti samo drugi telefon ili tablet pored jednog računara).
Ja ovu tabelu vidim prvi put. Da sam je video pre sklapanja ugovora pitanje da li bih ga uopšte sklopio.
Mislim da i ovi iz call centra ne znaju za nju, jer bi mi valjda tako i odgovorili, a ne da brišem uređaje.

Ja ovu tabelu vidim prvi put. Da sam je video pre sklapanja ugovora pitanje da li bih ga uopšte sklopio.
Mislim da i ovi iz call centra ne znaju za nju, jer bi mi valjda tako i odgovorili, a ne da brišem uređaje.

Tu tabelu su mi oni u jednoj poslovnici danas odštampali. Sličnu tabelu sam video u jednom njihovom letku-brošuri pre nekih godinu-godinu ipo dana a bila je i na njihovom sajtu ranije. Možda je još uvek na sajtu ali ja nisam uspeo da je pronađem

Ta tabela nije istina uopste, tj. ne poklapa se sa realnoscu.

Za Hipernet TV pretplatu bez optike kaze i na sajtu da moze na 2 TV-a, i 1 Web player (3 strima ukupno). A za Hipernet TV sa optickim internetom (Hipernet Duo i Trio paketi), na sajtu nema informacija, a u praksi na mojoj pretplati zakljucenoj prosle godine, moze 4 TV-a i jos dva uredjaja drugog tipa (6 strimova ukupno).

Edit. Da pojasnim sta znaci 4 TV-a kod mene. 2 TV-a su preko Hipernet boxa a druga dva su moji licni smart TV (Android) uredjaji.

Poslednja izmena:
Ta tabela nije istina uopste, tj. ne poklapa se sa realnoscu.

Za Hipernet TV pretplatu bez optike kaze i na sajtu da moze na 2 TV-a, i 1 Web player (3 strima ukupno). A za Hipernet TV sa optickim internetom (Hipernet Duo i Trio paketi), na sajtu nema informacija, a u praksi na mojoj pretplati zakljucenoj prosle godine, moze 4 TV-a i jos dva uredjaja drugog tipa (6 strimova ukupno).

Edit. Da pojasnim sta znaci 4 TV-a kod mene. 2 TV-a su preko Hipernet boxa a druga dva su moji licni smart TV (Android) uredjaji.

Rekoh, tu tabelu su mi juče odštampali i dali u jednoj Yettel poslovnici. Dakle prva ruka. Ako tabela nije realna znači da su nešto menjali. Ili u njoj nisu navedene sve katregorije i svi slučajevi (nije kompletna). Svako može to da proveri tako što će se prošetati da njihove poslovnice i tražiti podatke o broju uređaja na kojima može gledati TV. I eventualno na licu mesta razjasniti nejasnoče.

Evo na sajtnu potvrde one odštampane tabele (sve je isto) i onoga što su mi usmeno rekli u Yettel poslovnicama:

I ja bih voleo da može na više uređaja i da nema nikakvih ograničenja i uslovljavanja, tipa: Može na max tri uređaja ali od toga samo jedan računar ili može samo na dva frižidera ili tri veš mašine itd., ali šta da radim. Uzeču i to u obzir kada mi za 2 meseca istekne dvogodišnji ugovor

Prilozi

• Screenshot_20230709_230209_Petal Browser.jpg
    Screenshot_20230709_230209_Petal Browser.jpg
    193.1 KB · Pregleda: 80
  • Screenshot_20230709_230014_Petal Browser.jpg
    Screenshot_20230709_230014_Petal Browser.jpg
    129.1 KB · Pregleda: 82
  • Screenshot_20230709_230219_Petal Browser.jpg
    Screenshot_20230709_230219_Petal Browser.jpg
    100.5 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Ovde je i dalje kao sto je i bilo:
Max. prijavljenih uredjaja: 10.
Max. istovremenih strimova: 6.
Hipernet Duo (Digitalna TV + Opticki internet) i 2 STB-a na koriscenje.

Edit. U toj tabeli inace nedostaje ono sto je najzanimljivije, Smart TV aplikacije, videcemo kako ce to izgledati kada se zavrsi testiranje.

Poslednja izmena:
*ako ikada završe testiranje aplikacije

Ovde je i dalje kao sto je i bilo:
Max. prijavljenih uredjaja: 10.
Max. istovremenih strimova: 6.
Hipernet Duo (Digitalna TV + Opticki internet) i 2 STB-a na koriscenje.

Edit. U toj tabeli inace nedostaje ono sto je najzanimljivije, Smart TV aplikacije, videcemo kako ce to izgledati kada se zavrsi testiranje.

To za TV aplikacije (LG, Samsung, Sony, Android) sam ih i pitao u svakoj ekspozituri gde sam bio. Kako će one biti tretirane (da li isto kao sada boxovi jer isti tada faktički neće trebati ili boxovi ostaju a TV aplikacije će biti nova kategorija kao što su sada web (računar) i mobilni uređaji (telefoni i tableti),...). U dve poslovnice nisu imali pojma o čemu pričam, nemaju pojma ni da je u planu puštanje tih TV aplikacija niti znaju da je tako nešto na televizorima moguće, kao prvi put čuju za to, a još manje da se iste več testiraju. Dok su u drugim znali za te TV aplikacije (da je u planu njihovo puštanje) ali nisu znali ni kada će ih pustiti niti da mi odgovore na pitanje kakav će biti njihov status, kako će se tretirati u odnosu na uređaje na kojima možemo da istovremeno gledamo TV (da li će zameniti boxove, da li će biti nova kategorija, da li će se tretirati isto kao sada aplikacija za mobilne uređaje, da li će se broj uređaja za gledanje TV-a povečati u odnosu na ove sa sadašnje tabele, da li će moči da se gleda na više web platformi (računara) nego što je sada,...).

Lepo ja napisah da će pre treći svetski rat nego njihove aplikacije za smart televizore 😁
Testiranje je završeno, popunili smo formulare svako za svoju platformu. Nemamo nikakve povratne odgovore, a i lepo bi bilo da nama, testerima, daju još neki mesec po 1 dinar kao neku nagradu za to.
Za sada ova android TV aplikacija fino radi, naravno da nije idealna, ali meni kao prosečnom običnom korisniku koji mnogo ne zakera je odlična i mogli bi da je puste na Plej Stor.
Lično jedva čekam webOS aplikaciju jer imam LG u spavaćoj sobi i tu mi u stvari i najviše treba televizija, a nisam mogao da je testiram jer su ukomplikovali toliko da moram da budem Bil Gejts da bih je skinuo i probao u periodu testiranja.

a nisam mogao da je testiram jer su ukomplikovali toliko da moram da budem Bil Gejts da bih je skinuo i probao u periodu testiranja.
Ako nešto za ovo nije kriv Yettel, nego LG i njihovi protokoli.

Lepo ja napisah da će pre treći svetski rat nego njihove aplikacije za smart televizore 😁
Testiranje je završeno, popunili smo formulare svako za svoju platformu. Nemamo nikakve povratne odgovore, a i lepo bi bilo da nama, testerima, daju još neki mesec po 1 dinar kao neku nagradu za to.
Za sada ova android TV aplikacija fino radi, naravno da nije idealna, ali meni kao prosečnom običnom korisniku koji mnogo ne zakera je odlična i mogli bi da je puste na Plej Stor.
Lično jedva čekam webOS aplikaciju jer imam LG u spavaćoj sobi i tu mi u stvari i najviše treba televizija, a nisam mogao da je testiram jer su ukomplikovali toliko da moram da budem Bil Gejts da bih je skinuo i probao u periodu testiranja.

Treći svetski rat već odavno bukti i to na više frontova (korona, ukrajina, izrael,...) samo što ga niko još nije zvanično proglasio i objavio :oops::rolleyes:;)

Nego će se isti pre završiti nego da se pojave nove aplikacije za Hipernet...

Ćao svima,

Sve informacije i utisci koji dolaze od vas su nam od velikog značaja, pa ukoliko ste slučajno propustili prethodni post, pozivamo vas da sa nama podelite svoje mišljenje i iskustvo u testiranju Hipernet TV aplikacije namenjene Smart TV uređajima 🙂

U zavisnosti od platforme koju ste testirali, linkovi anketa su u nastavku:
LG – https://forms.office.com/e/u3rm6qPTFW 👈
Samsung – https://forms.office.com/e/6paXsApWQ3 👈
Android TV/Box – https://forms.office.com/e/YNSU8mxMHD 👈

~Yettel

Ja sam, zahvaljujući članu @TwistedMind , testirao digitalnu TV na androidTV, a preko MTS VDSL 50/8 interneta. Napominjem da imam smart aplikacije Iris i Eon van mreže.
Moji utisci su sledeći:
  • Slika je veoma solidnog kvaliteta na svim HD kanalima, dok je na SD slična kao i kod druga dva provajdera (ovo je moje subjektivno mišljenje i možda neće biti slično drugim članovima)
  • Aplikacija je veoma spora, nepregledna i nefunkcionalna.
  • Izbor kanala veoma slab.
Dalje ne bih ponavljao sve što je naveo kolega @LionacBG u postu #2625 na ovoj temi.

Moj izbor, u mogućnosti da biram, bi bio;
1. EON
2. IRIS
3. HipernetTV

Da li neko koristi Google home za upravljanje stb?
Kada hoću da ukucam broj kanala radi mi samo ako udjem u Home meni. Neće da mi ukuca broj kada gledam nešto, direktno.
Da li se još nekome ovo dešava, da li je bag u home aplikaciji ili nije?

Predlog kad se puste aplikacije.
Omogucite da moze se plati prepaid televizija sa yettel prepaid/postpaid broja kao i sa platne kartice bilo bi dosta zainteresovanih to znam kao i da se kupi box ko sto nude i orion i sbb

Ja sam, zahvaljujući članu @TwistedMind , testirao digitalnu TV na androidTV, a preko MTS VDSL 50/8 interneta. Napominjem da imam smart aplikacije Iris i Eon van mreže.
Moji utisci su sledeći:
  • Slika je veoma solidnog kvaliteta na svim HD kanalima, dok je na SD slična kao i kod druga dva provajdera (ovo je moje subjektivno mišljenje i možda neće biti slično drugim članovima)
Dalje ne bih ponavljao sve što je naveo kolega @LionacBG u postu #2625 na ovoj temi.

1. EON
2. IRIS
3. HipernetTV
Ja se debelo razmišljam kod yettela da pređem na optiku, da i ja postanem optičar ili daa ostanem na supernovoj. Kod Yettela imam samo TV i zadovoljan sam. EON ne bi uzeo džabe da mi daju, jer su teški prevaranti.

Optika odlično radi. Hipernet radi ok u suštini, samo što treba aplikacija još solidno da se pegla.

Moji utisci su sledeći:

1. EON
2. IRIS
3. HipernetTV
Za to da je Spora OK, to verujem i pretpostavljam da si mislio na kretanje po menijima, na EPG, na menjanje kanala, ... itd., a za ono "nepregledna i nefunkcionalna" na šta konkretno misliš? Šta ti je zasmetalo (vracanje unazad, pretraživanje, podešavanje, organizacija,...) i šta bi konkretno menjao, drugačije napravio ili dodao? Na kom si TV-u isprobao?

Poslednja izmena:
Za to da je Spora OK, to verujem i pretpostavljam da si mislio na kretanje po menijima, na EPG, na menjanje kanala, ... itd., a za ono "nepregledna i nefunkcionalna" na šta konkretno misliš? Šta ti je zasmetalo (vracanje unazad, pretraživanje, podešavanje, organizacija,...) i šta bi konkretno menjao, drugačije napravio ili dodao? Na kom si TV-u isprobao?
Kada sam naveo "nepregledna i nefunkcionalna" mislio sam baš na kretanje po menijima, na EPG, .... Verovatno mi treba malo više vremena dok se ne prilagodim na aplikaciju. Isprobao sam na Android TV, Xiaomi TV P1 55.

Čačkam ovu Hipernet TV webOS aplikaciju izbačenu juče i utisci su katastrofalni. Spor odziv, nemogućnost premotavanja unazad, bagovi i seckanje slike i zvuka... U odnosu na android aplikaciju bar tri sprata niže. Daj popravljajte to i ne brukajte se.
Ako ste mogli da napravite solidnu i funkcionalnu android aplikaciju onda valjda možete i za webOS

Ja sam zadovoljan aplikacijom, radi sasvim korektno, i lepo sarađuje sa magičnim daljincem

Ali i dalje me jako nervira što nepamti logovanje, nego posle svakog ukljkučenja tv-a moraš ponovo da se loguješ, to je baš katastrofa

Ali i dalje me jako nervira što nepamti logovanje, nego posle svakog ukljkučenja tv-a moraš ponovo da se loguješ, to je baš katastrofa
Nije mi se desilo da ne pamti logovanje, ali svi oni problemi koje sam naveo jesu, a pritom televizor nije iz doba Jure, kupljen je 2021. i jedan je od popularnijih modela.
Opet kažem, android aplikacija u odnosu na ovu webOS je zmaj

Kod mene radi premotavanje odlično, čak može i magičnim da se ode na liniju i klikne ali ovo što ne pamti logovanje ubija u pojam, tako da se može reći da je neupotrebljiva

Nazad
Vrh Dno