Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

Imam VOX televizor, andorid verzija 9. I ne mogu na google play storu da nadjem Yettel Serbia, vec samo stoje Yettel Bulgaria i jos jednu.

Jel imao neko slican problem i kako ga je resio? Ili zna kako da resim to.

Jaoooj, kako se vi ovde divno zabavljate. Ja imam tačan odgovor kad će Yettel da uvede N1 na svoju mrežu, preko mTS optike. Postoje dva scenarija. Po prvom, kad na mom potiljku izraste treće oko, a po drugom, 26. limburga 1376. godine naše ere, od rođenja našeg mesije, mog imenjaka.
Tako da, nemojte da se mučite.
Što se tiče Stingray muzike, uh, to bi bilo divno, ali i to će da uvedu isto kad i N1. Ja imam tu sreću da mi Stingray radi još iz vremena MTS-a na telefonu i računaru. Iz nekog razloga, pretplata mi nije ukinuta već godinu i po. I pošto je ukinut geoblok a imam Eon od rođaka, baš uživam ovih dana u njemu. Čak gledam i Arene preko Eona, jer mi je Yettel aplikacija baš mrska. Gledao sam naravno i ranije iza VPN-a koji imam instaliran na TV, ali sad je još konfornije.

Pitao preko fb, njihov odgovor:

Počeli smo sa modernizacijom naše TV platforme. U pitanju je kompleksan proces čiji završetak se očekuje u naredna tri meseca. Kada sve završimo, imaćete značajno unapređenu platformu i iskustvo, kao i više informativnog, zabavnog i filmskog sadržaja, što uključuje 19 kanala United Medije, kao i N1 i Nova S.

Ako Jetel ne poštuje obaveze preuzete kupovinom SBB-a i prolongira uvođenje UM kanala onda je moja građanska obaveza da ne plaćam račun za tv i net Jetelu
Realno i ne moraju, kada si potpisao ugovor znao si koji kanali postoje i uredno ti daju uslugu. Prema tome nisu ni u obavezi da ih ubace. To sto su kupili sbb ne znači da moraju imati njihove kanale. Po tvom mišljenju svako ko kupi auto u obavezi je da ga vozi bukvalno svaki dan.

Realno i ne moraju, kada si potpisao ugovor znao si koji kanali postoje i uredno ti daju uslugu. Prema tome nisu ni u obavezi da ih ubace. To sto su kupili sbb ne znači da moraju imati njihove kanale. Po tvom mišljenju svako ko kupi auto u obavezi je da ga vozi bukvalno svaki dan.
Realno ne moraju, ali su obećali da će ubaciti i potpisali ugovor za to (ako je verovati Igoru Božiću, direktoru N1). Moja konstatacija je da ako oni ne poštuju potpisani dogovor prema UM, ne moram ni ja potpisani sa Jetelom.

Zavisi kako gledaš. Ako si potpisao ugovor sa Yettelom a ne plaćaš, izvršitelji će da ti počiste račun, a Yettelu se ništa neće desiti ako ne puste par kanala. Svakako su rekli da im za to treba 3 meseca, a do tad ko zna šta će sve da se izdešava. Evo napolju upravo sija sunce i provejava sneg

Ako Jetel ne poštuje obaveze preuzete kupovinom SBB-a i prolongira uvođenje UM kanala onda je moja građanska obaveza da ne plaćam račun za tv i net Jetelu
Realno ne moraju, ali su obećali da će ubaciti i potpisali ugovor za to (ako je verovati Igoru Božiću, direktoru N1). Moja konstatacija je da ako oni ne poštuju potpisani dogovor prema UM, ne moram ni ja potpisani sa Jetelom.
Ako si u ugovornom odnosu sa Yettel-om i Yettel ne poštuje odredbe tog ugovora (koje god one bile), imaš osnov za prevremeni raskid.
Konkretan slučaj: Ako si pratio vesti i teme SBB-a i MTS-a oko izbacivanja pojedinih kanala u prošlosti, znaš da je ona druga strana sastavljala korisnicima uputstvo ili obrazac za raskid (zbog promene programske šeme ili kako su to već nazivali).
Ovde nemaš nikakav osnov jer nisi izgubio kanale. Ako se pozivaš na neko obećanje da će biti ubačeni kanali... Bio bi to presedan ali evo... Ako ti ne stoji u ugovoru, nemaš ništa. Ako si ugovor potpisao pre najave ubacivanja kanala, opet nemaš ništa, retroaktivnost ne važi.
Da se vratimo u realnost. Građanska neposlušnost je 2008/2009 dovela do kurcšlusa sa Infostanom i do opomena/utuženja za stotine hiljada. Nemoj da se porediš sa ovim firmama jer ne znaš tačno kakav je odnos između njih i šta je tačno dogovoreno i potpisano. A pored toga ti si pojedinac i probaš li da uđeš tako u koštac sa njihovim zastupnicima, poješće te živog.

Korisnici imaju moć na kraju svojih ugovora i pred potpisivanje novih.

Ukoliko bi dovoljan broj korisnika Yettel Tv-a rešio da (za sada) ne produži ugovor ili pređe kod drugog operatera, sa povratnom informacijom Yettelu zbog čega se to radi, rukovodstvo bi imalo mnogo lakši zadatak ispred sebe...

Korisnici imaju moć na kraju svojih ugovora i pred potpisivanje novih.

Ukoliko bi dovoljan broj korisnika Yettel Tv-a rešio da (za sada) ne produži ugovor ili pređe kod drugog operatera, sa povratnom informacijom Yettelu zbog čega se to radi, rukovodstvo bi imalo mnogo lakši zadatak ispred sebe...
I da se cimam zbog 2 bezvezna kanala, pritom mi internet radi fenomenalno, pa nisam pobudalio da žrtvujem internet zbog dva tv kanala.

Realnost je da gomila korisnika ne obnovi ugovor ako Yettel odstupi od doskorašnje prakse a koja se suštinski razlikuje od prakse ostalih provajdera u pogledu beneficija za obnovu ugovora.

Koji razlog moze biti da mi ne dozvoljava da pokrenm Yettel TV apk na Mi Boxu?
Pitao sam podrsku i njihov odgovor je da u isto vreme mogu gledati tri korisnika a da na 6 uredjaja moze biti instalirana aplikacija.
Koristimo 2 STB-a ali na Mi Boxu nece, prijavljuje da previse uredjaja trenutno koristi.

Zna li neko zbog cega ne mogu da gledam na 3 uredjaja, odnosno kako oni kazu na 3 uredjaja u isto vreme se moze emitovati strim?
2 STB-a imamo po ugovoru ali imam na koriscenje i android slotove ali iz nekog razloga nece.

Prilozi

• 20250408_205848.jpg
    20250408_205848.jpg
    69.8 KB · Pregleda: 36
  • 20250408_205902.jpg
    20250408_205902.jpg
    76.2 KB · Pregleda: 34
  • 20250408_205918.jpg
    20250408_205918.jpg
    86.2 KB · Pregleda: 34
Ne radi se o strpljenju već o nečemu drugom.
Toliko hejta prema Y inženjerima i hipernet TV od "stručnjaka" na forumu, a sada kada treba da dodaju dva kanala (ej, dva kanala) samo razumevanje i podrška prema istima. Ispada da imaju izazov milenijuma i to ne mogu da urade.
Da nije smešno ...
Njima - zna se na koga mislim - ubaciše Kurir, Blic, Informer, K1, Tanjug, Supernova... preko noći, dobiše ih prvog dana, kao što i mi ovde dobismo nove Arena kanale. Ali je zato "milenijumski problem" da se nama ubace-dodaju ta dva kanala (N1 i Nova S), za tako nešto je potrebno 3 meseca.... Pametnom dosta
Zna li neko zbog cega ne mogu da gledam na 3 uredjaja, odnosno kako oni kazu na 3 uredjaja u isto vreme se moze emitovati strim?
2 STB-a imamo po ugovoru ali imam na koriscenje i android slotove ali iz nekog razloga nece.
Pretpostavljam iz istih razloga opisanih u postovima #4,023, #4,221, #4,222, #4,223 i onima pre njih...

Poslednja izmena:
@Yettel Srbija jel ste uspeli da smislite bolji izgovor od "unapređenja" platforme da bi ste ubacili N1 i Novu S jer ovaj Vam nešto "ne drži vodu" posle ubacivanja novih Arena, čime ste pokazali da za dva minuta možete da dodate nove kanale?

Umesto što nagađamo, gatama i gledamo u pasulj koje će nam kanale dodati-ubaciti, i kada će se to desiti, kao i vođenje praznih rasprava da li treba ili ne treba određene kanale da dobijemo jer su "manje ili više" odlični ili bezvezni - bolje da ovde napravimo anketu i damo naša mišljenja o tome gde bi ti kanali trebalo sutra da budu, pod kojim rednim brojevima.

Jer, postoje predlozi-ideje da se N1 ubaci-stavi na prvo mesto, umesto sadašnjeg RTS1, ili eventualno odmah posle njega ili umesto RTV 1. Drugi predlozi su da i N1 i Nova S budu među prvih 10 kanala, odmah nakon onih sa nacionalnom frekfencom. Ili da budu negde iza 15-tog rednog broja,... recimo umesto Palma Plus itd. A ima i predloga da se oni smeste i tamo gde je ranije bio Dezinformer - ne sečam se gde je tačno bio pre god i više dana, kada su ga prvi put dodali, da li negde na 80-nekom rednom broju... Ili da se svi kanali pomere za određeni broj kako bi se ti novi kanali smestili na prvih 30 pozicija, tako da serije i filmski kanali ne bi više kretali od 20-tog broja .

Bilo bi zanimljivo ovde čuti mišljenja korisnika, gde bi voleli da se ti kanali nalaze pod kojim rednim brojevima kao i koje kanale treba pomeriti "unazad" umesto njih. To je daleko korisnija diskusije od ovih koje sada ovde vodimo, jer nove kanale ćemo skoro pa sigurno dobiti.... samo je pitanje vremena.

Umesto što nagađamo, gatama i gledamo u pasulj koje će nam kanale dodati-ubaciti, i kada će se to desiti, kao i vođenje praznih rasprava da li treba ili ne treba određene kanale da dobijemo jer su "manje ili više" odlični ili bezvezni - bolje da ovde napravimo anketu i damo naša mišljenja o tome gde bi ti kanali trebalo sutra da budu, pod kojim rednim brojevima.

Jer, postoje predlozi-ideje da se N1 ubaci-stavi na prvo mesto, umesto sadašnjeg RTS1, ili eventualno odmah posle njega ili umesto RTV 1. Drugi predlozi su da i N1 i Nova S budu među prvih 10 kanala, odmah nakon onih sa nacionalnom frekfencom. Ili da budu negde iza 15-tog rednog broja,... recimo umesto Palma Plus itd. A ima i predloga da se oni smeste i tamo gde je ranije bio Dezinformer - ne sečam se gde je tačno bio pre god i više dana, kada su ga prvi put dodali, da li negde na 80-nekom rednom broju... Ili da se svi kanali pomere za određeni broj kako bi se ti novi kanali smestili na prvih 30 pozicija, tako da serije i filmski kanali ne bi više kretali od 20-tog broja .

Bilo bi zanimljivo ovde čuti mišljenja korisnika, gde bi voleli da se ti kanali nalaze pod kojim rednim brojevima kao i koje kanale treba pomeriti "unazad" umesto njih. To je daleko korisnija diskusije od ovih koje sada ovde vodimo, jer nove kanale ćemo skoro pa sigurno dobiti.... samo je pitanje vremena.
Prvo treba da stave filmske, zatim sportske, dokumentarne i na kraju do jednog političkog kanala (skroz negde pri dnu) koji postoje u Srbiji.

Ono što se zanemaruje ovde jeste da je Yettel tražio i dobio ekskluzivna prava na N1 i Novu S. Samim tim, po logici stvari nema ni razloga ni opravdanja što ih ne uvodi jer je u suprotnom u pitanju diskriminatorna praksa. Ja sam sa njima produžio ugovor pre 15-ak dana, uz očekivanje da će da ispoštuju što su najavili. Da nije tako, možda bih se opredelio za drugog provajdera. Prema tome, nema mnogo ni logike, čista politička samovolja.

Mislim da bi mnogo bolje bilo da nam srede listu omiljenih kanala, pa da svako moze da sortira kanale po svojoj volji. I naravno da se automatski odradi prenumeracija kada korisnik slozi kanale.

Ја се све нешто надам да је "унапређење платформе" прелазак на ЕОН (не знам колико је реално, инсајдери намигните два пута), а у том случају су и листа фаворита и сортирање канала решени.

Ја се све нешто надам да је "унапређење платформе" прелазак на ЕОН (не знам колико је реално, инсајдери намигните два пута), а у том случају су и листа фаворита и сортирање канала решени.
Ili nešto bar približno

Ja mislim da je najrealnija priča da će N1 i Nova biti ubačeni ali onako kako je to rešeno na Total TV-u. E sad, ako omoguće omiljene kanale biće bolje, mada lično sumnjam u neko unapređivanje platforme, ovo je samo kupovina vremena

Nazad
Vrh Dno