Šta je novo?

DigitalCoin

Po ovome sto pise na serveru Pool Luck (Last 4 hours/Daily/Weekly/All time) 72% / 99% / 101% / 93%
Mislim da to sve dodje na skoro isto.
Ovaj mi do sada uliva najvise poverenja http://dgc.scryptmining.com/

Kako kad, nekad jeste, nekad nije.

Gde podižete keš?Ako neko kešira :)

Dgc.epools.org je skroz ok ali za slabije kartice poput 7850. Ostale jače daju masu stejlova, da li zbog malih blokova i velikog hashratea poola, ili jednostavno tako mora da bude, ne znam....uglavnom, podesio sam jednu 7950 da na onom drugom poolu gde kopamo ja i mladenns radi sa 4% stejlova što mislim da je prihvatljivo. Pool je sporiji i blokovi se ne otvaraju svaki minut pa grafa može lepo da se protegne..neka me neko ispravi ako gresim...

Heh.. Ja bas i imam 7850 x 5 i na Dgc.epools.org sam kopao dosta (mozda i celih 2 meseca sa minimalnim prekidima),tamo ne mogu nikako da imam ispod 7% stale,gledajuci u gui miner,a na bounceme evo prvi dan kopanja 3%,2 dan 3,5% danas 3 dan 2,5% stale ,podesavanja kartica su skroz ista,a kao dodatna provera podesavanja kopao sam pre neki dan i na Litepool.in LTC skoro 3 dana,tamo imam samo 0,1% stale,pool je cudo,isto mala snaga i kod njega 20-30Mh,cudno,i tamo nema guzve,otvaranje bloka traje ko gladna godina,nego da se vratim na DGC :) ,ne mogu da kazem, Dgc.epools.org je dobar pool, kakvih ima,on je odlican,ali zna da me isplacuje i upola manje,sad zasto je to tako ne znam,ali se cesto desava kad je velika snaga mreze,kad traba da dobijam 10DGC na 1h dobijam 5,i tako preko celog dana sto je ne prihvatljivo,a evo 4-5 dana ne pada snaga mreze,pa reko da probam i neki drugi i od 15 pool-a,ovaj Bounceme mi se svideo,doduse sad momentalno ga nesto ne prati sreca,a i onako se kopa 24h pa se proverava,na kraju racunice vidim da dobro prolazim za sad,nit sam dobio preko,nit sam izgubio,tacno koliko treba cak pokrivam i gubitke fee+ stale,sto nije bilo sanse na epool.org moram da dobijem manje i to ti je,aj ziveli...

Trenutni status na dgc.epools.org

Your current hashrate
812 KH/s
Paid Shares
?

Your valid: 32198
Invalid: 648
Unpaid shares
?

Your valid: 13
Pool valid: 5196
Round shares
?

Pool valid: 4934

Round estimate
0.01740 DGC

Average coins/hr
1.53501 DGC

Account balance
19.63081 DGC

Malo nelogicno ili sve ok oO ?

Trenutni status na dgc.epools.org

Your current hashrate
812 KH/s
Paid Shares
?

Your valid: 32198
Invalid: 648
Unpaid shares
?

Your valid: 13
Pool valid: 5196
Round shares
?

Pool valid: 4934

Round estimate
0.01740 DGC

Average coins/hr
1.53501 DGC

Account balance
19.63081 DGC

Malo nelogicno ili sve ok oO ?

Bolji si od mene:

Your current hashrate
717 KH/s

Paid Shares
Your valid: 22568
Invalid: 1032

Unpaid shares
Your valid: 30
Pool valid: 1080

Round shares
Pool valid: 1051

Round estimate
0.01920 DGC

Average coins/hr
1.32263 DGC

Erundook-ov dgc.epool ima veliki share diff i na njega se mnogi zale. Za neke coine je to dobro ali za ove sa brzim blokovima ne znam koliko je to pametno... Nekad ne stigne po bloku ni da baci jedan share, pa se prakticno protraci blok...
A takodje ume da udje i u seriju orphana iz nekog razloga pa zaredja 5 od 7 orphan blokova sto se odrazi na znacajno manju isplatu po satu... U principu su mu poolovi dobri ali treba da poradi malo na njima, jer ne idu ista podesavanja za svaki coin... Sa druge strane PPLNS warm-up mu je brzi nego na bilo kom drugom pool-u pa mu skoro dodje kao da je proporcionalni...

Bolji si od mene:

Your current hashrate
717 KH/s

Paid Shares
Your valid: 22568
Invalid: 1032

Unpaid shares
Your valid: 30
Pool valid: 1080

Round shares
Pool valid: 1051

Round estimate
0.01920 DGC

Average coins/hr
1.32263 DGC

Meni se sve cini da je ovo "Average coins/hr" za istu brzinu do pre neki dan bilo mnogo vece, sad kao da se nesto usporilo :S

Poslednja izmena:
Meni se sve cini da je ovo "Average coins/hr" za istu brzinu do pre neki dan bilo mnogo vece, sad kao da se nesto usporilo :S

Cena je skocila duplo, pa i diff. Inace, kako se koja valuta smeni s vrha profitabilnosti gomila minera skace s nje na najprofitabilniju dok i njoj ne nabiju veci diff na sledecem retargetiranju. Sve u svemu, dosta dinamicno ali mozes da iskopas vise novcica ako pratis situaciju nego sa stabilnim diffovima.

auuu kako diff skače i pada bukvalno u par sati se sve odigra....a sa njim i profitability

auuu kako diff skače i pada bukvalno u par sati se sve odigra....a sa njim i profitability

raste zahvaljujući multipoolu koji skače na coin koji je u datom trenutku najprofitabilniji za kopanje. Isti pool je pre 3 dana nabio difficulty za ARG pa ga sada iz tog razloga niko ne kopa. Taj pool pravi vise štete nego koristi za coine sa manjim hash ratom.:smash: Evo upravo sada je difficulty za DGC pao I hash rate cele mreže je oko 600+MH/s, za pola sata će biti preko 1000....

Poslednja izmena:
totalno bez veze...ali aj da ga probam neko vreme pa da vidim...Trenutno mi se ne isplati da kopam LTC sa ovolikim diff-om.

Istina multipool je zas**o stvar sa tim... Ali bug je u tome da uvek kopa najprofitablniji coin, sto je greska.. Dok se dodje do cash-outa verovatno je vec neko dumpovao i cena ce biti manja... Treba kopati coin koji ima najmanji diff, skupljati ih i dumpovati onda kada mu cena bude odgovarajuca.. Cene Alternativa se menjaju nekad i po 100% na dnevnom nivou, tako da su sanse velike da u roku od samo par dana dodje na cenu koja je mnogo profitabilnija nego sto multipool racuna.. Trenutno je DGC sjajan ako mu je diff do 3.

Pre neki dan je moglo za 1000 coina da se uzmu pare da pevas, a sad ... da povijes rep i da skupljas i cekas bolje dane...

A i pool-ovi kradu samo tako....

Jel zna neko da namonitra solo mining za ovo govance ?

Ode cena u tri lepe... da sam bio pametan da prodam na 0.00067 ........

Vratice se opusti se, samo je pitanje kad?! Kad je mala cena mali je i diff, tada kopaj, pa stavi DGC po strani i cekaj opet da se popne i onda prodaj.. Ja uvek kopam po diffu nikad po isplativosti. Isplativost je relativna i ponekad, dok mi iskopamo i prebacimo novcice cena je vec pala zbog dumpera...

Jeste sve to ali je situacija totalno nestabilna. Ne zna se dal je bolje da zabodes samo jednu valutu pa sta bude bude ili da menjas non stop sta ima najmanji diff ili isplativost....

Jeste sve to ali je situacija totalno nestabilna. Ne zna se dal je bolje da zabodes samo jednu valutu pa sta bude bude ili da menjas non stop sta ima najmanji diff ili isplativost....

Pa sve nas jebucka multipool ;) oće neko da ga flodujemo malo ?

A ko će ga znati...evo meni na primer ukradoše više od 50% coina koje sam iskopao...Uleteli smo u ovo pa sad kako bude :)

Vrh Dno