Šta je novo?

Digitalci (Slike)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Rasa

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2003
Poena
619
Mogli bi da kacite samo slike sa vaseg digitalca,pa da vidimo ko je sta
napravio i sa cim.

Za pocetak jedan makro.Slikano Mustekom MDC 3500,sa blicom.

Komp

Evo i moje ucesce po pitanju fotografije unutar kucista,ne bi bila losa ta ideja da napravimo veliki thread o digi aparatima,opremi(lensovi,stalci,torbice),i poseban sa najuspesnijim slikama.
Valjalo bi da se prikljuce sto vise profi ljudi koji se bave digi fotografijom i da pravimo sto vise threadova na zadatu temu.
POZ djSP!

Re: Komp

djsp je napisao(la):
Ne bi bila losa ta ideja da napravimo veliki thread o digi aparatima,opremi(lensovi,stalci,torbice),i poseban sa najuspesnijim slikama.
Valjalo bi da se prikljuce sto vise profi ljudi koji se bave digi fotografijom i da pravimo sto vise threadova na zadatu temu.
POZ djSP!
Podrzavam ideju!

Sta sa canonom A40? Fali slika?

Jesi li kupio aparat?

evo slike sa musteka 3000

naravno morao sam da je smanjim

Evo jos jedna sa SONY-ja P30! Malo je losija, ali sam morao bas da je kompresujem :(

Canon S30, kej kod hotela YU, needitovano sem resize

www.pbase.com/the_harvester

Canon Powershot A40

Fuji FinePix A204. Resample na 1024*748 i kompresovano, bez obrade.

Sublimed je napisao(la):
www.pbase.com/the_harvester

Canon Powershot A40

Mozes li reci kako si uslikao drugu sliku sa leve strane - samo uz pomoc zumova sa aparata ili...

Hvala na komplimentima.

Druga fotka sa leve strane, reflections je fotografisana uz pomoć obične lupe sa uvećanjem +3.

Svetionik na Stenly Parku (Vancouver)

Jedna slika, smanjena.
Fotoaparat NIKON 4500

Canon A40, nemam makro slika ovde, ove slike sam upload-ovao zbog mojih, bice uskoro nekih gde vise do izrazaja dolazi fotografija i mogucnosti aparata.
Svajcarska:
http://www.ramones.co.yu/swiss/swiss.htm
Usa:
http://www.ramones.co.yu/usa/usa.htm

canon a60

http://zpkizo.tripod.com/Images/canon_A60.htm

Spotter svaka cast!!
koristio si nesto od dodatne opreme?

Sublimed nisi valjda ti slikao :)
Dakle koristis A40, dakle trebgao bih da imam vise mogucnosti sa a60...
Koristish josh neki objektiv ili adapter?
Gde si slikao onu vodu (kapljice)
kako je ispala tako plava?
sta si koristio kod makro fotografija (ne valjda samo lupu?!)
Ako si koristio lupu reci mi kako ti uspe da napravis ostru fotografiju? pokusavao sam par puta i uvek ispadne mutno i neprirodno...
Koristis photoshop za obradu?
kod slike sunsetting, kako si uspeo da dobijesh onaj kontrast izmedju plavog i zutog neba? (nije valjda da je tako izgledalo :p :))
svaka cast za close up fotografije... bottle na primer...
kod onog zalaska sunca sa banderama - koristio si neki softener? koje su ti vrednosti shutera i ap.... size?
http://www.pbase.com/image/16601151 > gde si slikao ovaj panj? (kako to da je pozadina plavicasta...)
ondak ono pero http://www.pbase.com/image/17155448 opet neko muvanje u photoshopu? ili mozda sephia efekat... ili mozda oba? :)

Evo jedne slike sa Olympus C-720UZ.
Ima bas finih slika, isto tako ima i nekih gde nema exif-a ili sadrze sumnjive podatke. :confused:

Sve fotke su moje.

Najviše ih je fotografisano sa običnom lupom, staviš je ispred, radiš full telephoto i onda tražiš fokusing point, najčešće na nekih 5cm od objektiva. Photoshopa ima jako malo u fotkama, najčešće autolevels i crop, resize, sharpen.

Ima nekih na kojima je korišten 52mm Helios 2/52 reversed objektiv.

Kapljice su u stvari voda u kojoj je razblaženo mastilo. Nalazile su se u nekoj posudi ispod koje sam stavio plavi peškir. Slikao sam pod neonkom, a uključio filter za veštačko osvetljenje.

Sunsetting je slikan sa 1/800s i blendom skroz zatvorenom, f14... ***** li ga, ne znam nebo je bilo skroz ludo, nisam gledao taj grandient uopšte nego sam 'hvatao' one light rays...

Fotka Domination (sa banderama) je odrađena sa 1/60s @ f/10... Nikakav software je nije dirao, nebo je bilo takvo, a onaj blur gore je od dima nekog, desno je gorela vatra.

Kod tog panjića, pozadina je plavičasta zato što je slikana na obali mora, ne nekom kamenju, valjda se white balance zbunio, stavljen je bio na auto.

Kod pera nema nikakvog muvanja. Poenta je u osvetljanju. Pero je postavljeno na perforirani papir oker boje, 120g/m2 ispod kog su se nalazila dva reflektora od 100W, uperena kroz papir i pero prema objektivu. Tako sam dobio taj 'sepia' efekat. White balance je stavljen na cloudy.

Za svaku fotku imam podatke, naravno, ali neke su save-for-webovane mahinalno, pa je izgubljen exif.

Matthias je napisao(la):
Evo jedne slike sa Olympus C-720UZ.
Ima bas finih slika, isto tako ima i nekih gde nema exif-a ili sadrze sumnjive podatke. :confused:

kako to mislis?

Lucas je napisao(la):
koristio si nesto od dodatne opreme?

Mini stalak Soligor, kosta 3-4 eura i staje u dzep.

Munje, Visnjicka Banja, Olympus C-2500:

Svaka chast. Jel burst, il si brz na obarachu :).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno