Šta je novo?

Digitalci (Slike)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A gle slike sa minimalca Mustek g smart mini 3!!!! :mrgreen: :mrgreen:
Pa ko kaze da aparat mora da kosta 400 eura pa da bude dobar?Ovo je Balkan pa je sve ok.Slika je bez ikakve obrade,ciscenja,peglanja isl.

Tu sliku sam odavno video, al' mi nesto bas nije jasno sta ce ovde posto je malo verovatno da si je ti uslikao (pogledaj naslov thread-a). Vecina nas ipak ovde gleda slike, kako bi se odlucila koji ce digitalac uzeti.

Ako se ne varam to je onaj sa 10x optickim zoom-om ultra...koliki je i da li je radjen zoom na ovoj slici ?

Rage against The mAchine je napisao(la):
evo sad cu i ja malo da se ukljucim
Probaj da uključiš Noise reduction opciju koja bi trebala da skloni ukloni većinu ovih hot pixela...

lepo...samo bi mogao da crop-ujes donji deo slike...mislim da bi lepse izgledalo.pozdrav

ovo je slikano sa Jenoptik JD2100m
resize na 800*600

tragovi u snegu !!!

Bane® je napisao(la):
Evo još jedna slikice...
Bane probacu da za petak nabavim jedan Fuji mislim neki 3000-nesto model, za... sad cu da ti pravim zazubice, Bulls-Kings cheers .
Saljem slike ako uspeju, ipak je Fuji u pitanju ;) :mrgreen:

RamOne je napisao(la):
...

Bane probacu da za petak nabavim jedan Fuji mislim neki 3000-nesto model, za... sad cu da ti pravim zazubice, Bulls-Kings cheers .
Saljem slike ako uspeju, ipak je Fuji u pitanju ;) :mrgreen:
Bulls forever! Opet ćemo mi na vrh za koju godinu, koji bre sacramento :)...

Nokia's 6600 cam. Bilo je oblačno inče može mnogo bolje

Bane® je napisao(la):
Evo još jedna slikica...
Izvanredan makro!
Odlicno svetlo, moze li malo detalja o tome kako si slikao, pre svega o rasveti?
Je'l to slikano sa ovim Pentaxom 550? Odlican aparat, ali si ovde pre svega ubo rasvetu perfektno!!

Aleksandar je napisao(la):
...

Izvanredan makro!
Odlicno svetlo, moze li malo detalja o tome kako si slikao, pre svega o rasveti?
Je'l to slikano sa ovim Pentaxom 550? Odlican aparat, ali si ovde pre svega ubo rasvetu perfektno!!
Pentax 555 tačnije, 550 ima nešto manje kozmetike u sebi, i što je bitnije nažalost ima veomo jako oštrenje slike na ISO200 i 400 koji su obično neupotrebljivi(osim za iskusne sa noise remover programima). Na ISO64 i 100 je jednako dobar aparat kao i 555.

Što se rasvete tiče, voleo bih da me ovo niko nikad nije pitao i da ljudi misle da koristim neku ultra skupu rasvetu :). Naime, po mojoj proceni ovo sve košta manje od 10e + stativ od 5e :). Tu je bila jedna klasična, ne znam kako da je nazove, radna lampa, ona za učenje/pisanje koja se zakači na ivicu stola i onda lako namesti da bije sa bilo kog mesta pod bilo kojim uglom. Sijalica nije bila klasična odvratna, žuta, tungest, već belja i neznatno jača nego obično, kutiju sam zagubio, a na njoj nema nikakvih podataka. Tu su još bila dva A3 papira, jedan na zidu i jedan na stolu. Kasnije sam morao već dovoljno slabo svetlo da još oslabim, jer je sijalica previše neravnomerno osvetljavala, tako što sam zalepo (nisam ništa drugo imao pri ruci) jedan beli papir 10cm ispod sijalice.

Cela ta atmosfera je izgledala tužno za ljudsko oko, međutim, kako se kasnije ispostavilo, nimalo loše za foto aparat :). Sa svetlom sam hteo pre svega da sredim senke, a za kvalitet fotografje sam se uzdao u (naravno dobar) manual white balance i naravno gomilu detalja od pentaxa 555. Macro za ovog Pentaxa nije problem, stvarno je odličan, međutim na wide delu(37mm) previše krivi (barrel distortion) sliku što loše izgleda za slikanje predmeta(pa je slikano na 52mm).

Moje experimentisanje je moglo i da se nasluti iz exifa slike, 1.6s(piše 2s, ne znam zašto, tu nešto greši pentax), F5, ISO64, jer efekati pravog studijskog svetla za ovakve stvari su praktično uslovi dnevnog svetla(gde se koristi veoma zatvorena blenda i dosta kratka ekspozicija).

Bez obzira, zadovoljan sam rezultatima, međutim sada je jedino problem male površine koja se jednako osvetljava, pa je tako malo veća muka slikati predmete većih dimenzija i obično su potrebne intervencije u photoshopu(ne na predmetu, koliko na ovoj beloj atmosferi oko predmeta koja nije dovoljno bela u pojedinim predelima) na ovoj slici nije ništa dirano. Ipak, čini mi se da će još jedna, pa i još dve na kraju krajeva sijalice(ipak je oprema smešno jeftina u odnosu na potencijalne rezultate) uz vešto baratanje moći da pruže još bolje rezultate...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno