Šta je novo?

Digitalac oko 200€ sa solidnim wide-om i...

DuleC

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2004
Poena
390
Koji digitalac uzeti za oko 200€ sa sledećim uslovima:

- 80% vremena bi se koristio u auto režimu za sva neobavezna slikanja zezancije i slično

- ostatak vremena bi se koristio za slikanje enterijera gde je wide režim bitan, kao i postojanje manuelnih opcija (hteo bih da učim malo o fotografisanju), gde je potrebno izvući što više u low-light uslovima

- merkam Ixus 100IS, sviđa mi se u svemu sem što nema manuelnih komandi i što mu je Focal Length 5.9 – 17.9 mm (35mm equivalent: 33 – 100mm). Koliko je ovih 33mm upotrebljivo za slikanje enterijera, gde ne retko ima malo prostora za manevar sa aparatom :S:

Ima li nešto ovako uopšte i šta je najbliže ovome?
Gledao sam i temu o F70 EXR, ali mu auto mod nije jača strana :S:

Pomognite kolezi :p

Jel ovo driveru istekao ugovor sa Canonom pa je potpisao novi sa Fujijem? :d

I ja sam trenutno u fazi odabira (ultra)kompakta, s tim da meni treba full automatika (za kafane, žurke, letovanja itd.) gde mi ne pada na pamet da vucaram DSLR.

Iz ovih semplova što su kačeni, pogotovo F30vsF70, došao sam da zaključka da F70 ispada iz svake kombinacije a ozbiljnije ulaze u priču Ixusi pogotovo 200IS, koji ima 24mm wide i 720p video :)

Za fotkanje enterijera (pretpostavljam da nisu u pitanju ljudi u zatvorenom) bi ti svakako dobro došao stativ, makar i džepni (kod komapkta i ultra kompakta itekako vrše posao).

My two cents :)

Pa ne mislish valjda da F30 sa 6mpx ima vishe detalja od F70 sa 10 ? :)

Rekoh vec da ne gledate taj test, jer to je crop vs full fotka.

A 24 i 720p znash kako ce da ti znachi kada ti bude trebao ISO400/800, a to je svaki dan :d

Pa kakav 1600, pogledaj i 400. Ixus se ubija od obrade, ne postoje detalji na fotki, a pogledaj Fujija koliko detalja, kontrasta, boja, svega. Ne mogu se ti senzori porediti, i to je jasno od prvog posta u F70 threadu, ali je moralo 15 dana da se pricha u vetar :)

Nemoguce je objektivno uporediti obzirom da su crop-ovi potpuno razliciti. Ionako je trustedreviews poznat kao fuji-sponzored sajt.

Pogledaj samo sliku bus stanice, i nebo na toj slici, znaci spaljeni detalji i nema ni N od neba :) A onda pogledaj Nebo na f70. Mozda je ekspozicija na Canon-u preduga, ali zar sjajna ixus automatika to ne bi trebalo da predvidi ???

/zev/
Kao sto rekoh fuji-sponzored sajt. Ipak, f70 moze samo da sanja automatiku sa ixusa (kao i korisnici istog). :smoke:

bas mi se ne svidjaju jpg-artefakti na fujij-u. navikao sam valjda na canon, olympus i ostale, sta li. svaka cast na detaljima ali na ekranu deluje razmrljano. sigurno je u stampi ok, pogotovu kada se odstampa na kvalitetnom papiru i stavi u neki album ili ram za sliku.

bas mi se ne svidjaju jpg-artefakti na fujij-u. navikao sam valjda na canon, olympus i ostale, sta li. svaka cast na detaljima ali na ekranu deluje razmrljano. sigurno je u stampi ok, pogotovu kada se odstampa na kvalitetnom papiru i stavi u neki album ili ram za sliku.

To mozes da vidis kada se zagledas u 100% crop, i to samo na nekim fotkama, mahom u low light uslovima.

Nazad
Vrh Dno