Šta je novo?

Diablo IV

Samo najveci fanboys mogu braniti ovo djubre od patch-a.
to što si ti verovatno navikao da oneshotuješ sa magom ili roguom na početku igre a sad ne možeš nego te sjebu za par sekundi ne znači da je loš patch :D

vidim niko nije igrao warframe ovde :D

Samo jedna stvar, dobicemo 3 jaka nova (malignant) aspekta u prstenju i amuletu, umesto armora.
Da su zadrzali sve kako je bilo, farmali bi smo svi tier 100 i to bez muke.

Jeste da je ovo sad bas ozbiljan nerf, ali bice to iznivelisano sa tim sezonskim malignant dodacima.

Ono sto mi se svidja je da su potpuno obesmislili i onemogucili power leveling.

Mesec ipo dana i vec dead game. :sneaky:

A planirao da je uzmem da se uzme Platinum trofej. :D

Ja ne znam kako mozete da igrate D4 dok se protivnici leveluju zajedno sa igracem?!

To nije bas istina, al ajde, ako vec cepas story mode ima level scaling pa naravno da ce da se leveluju uporedo s tobom.Za dva minuta iz glavnog grada mozes da zalutas u delove mape gde su neprijatelji veci po 15-20lvl od tebe.
Slazem sa njim u 99% njegovog video-a.Samo mi nije jasno zasto je vise puta spomenuo "what happen with Diablo community" uporedjujuci dva nastavka igre koji imaju razmak 23godine.Kad verovatno 1% ljudi koji je zavrsio diablo 2 igra Diablo 4, to potpisujem :D

Sa D4 u odnosu na D2 se desilo isto sto i sa DarkSoul's serijalom.Iz-casual-isao se i iz njega je izasao Elden Rings koji je probio sve prodaje i bio GOTY.Isto su to uradili sa D4 bukvalno , Ne kazem da ARPG igre moze da igra svako, tj moze da igra, ali treba skapirati mehaniku i sve ostalo sto donosi taj zanr , ali oni (Devs) to pokusavaju da priblize sirokim narodnim masama i da to bude zarazno i zabavno, da bi se zaradjivala lova.Totalno drugi biznis model.Sto bi mi dzangrizavi matorci rekli : " VISE NEMA DUSU".
- I sam znas da je D4 izasao sa nivo-om tezine i kompleksnosti kao sto je D2, 85% ljudi ne bi ni prislo igri, sada u 2023godini.
Matorimo ***a, mora da se prihvati da HardCore vise nije u igri.Sad imas Casual i "challenging" i to je to :ROFLMAO:

- A vecinu problema koje spominje resava se vec u nekom od narednih patcheva verovatno, jer je to sve vec najavljeno. I meni smetaju neke stvari ali bukvalno je love it or hate it. :D

...Kad verovatno 1% ljudi koji je zavrsio diablo 2 igra Diablo 4, to potpisujem :D
...
Ma daj...
Bukvalno svi koji su igrali D2 igraju i D4, a igrali su i D3, koji je, ruku na srce, najviše podbacio u odnosu na prethodnika.

Po mom mišljenju prvi problem D4 što su krenuli ambiciozno, megalomanski, sa ogromnom mapom, koju treba napuniti gomilom sadržaja i onda u nekom trenutku shvatili da ne mogu igru da završe kako su planirali, pa su izbacili šta imaju sa planom da naknadno nadograđuju (kao što su radili sa D3)...

Drugi problem, usko vezan sa prvim, je taj što je sve živo na igračkoj sceni krenulo da cepa D4 day one kao da sutra ne postoji, pa se za mesec dana (mnogo pre nego što su devovi planirali) u velikoj većini te igračke populacije iskonzumiralo maltene sve (a ostali koji nemaju toliko vremena, u strahu do grešaka i gubitka vremena kopiraju te buildove), pa na taj način u prvi plan upadaju u oči mane igre u vidu masovnih grind sekvenci, siromašan sadržaj u odnosu na veličinu sveta, repetitivne tamnice i protivnici.

Kad na to dodaš da Blizz maloumnici malo-malo iz korena menjaju "pravila" igre, nije čudo da je dobar deo igrača digao ruke.

Meni je i pored svih mana, ova igra 8/10, nije promašaj ima potencijala...

Samo jedna stvar, dobicemo 3 jaka nova (malignant) aspekta u prstenju i amuletu, umesto armora.
Da su zadrzali sve kako je bilo, farmali bi smo svi tier 100 i to bez muke.

Jeste da je ovo sad bas ozbiljan nerf, ali bice to iznivelisano sa tim sezonskim malignant dodacima.

Ono sto mi se svidja je da su potpuno obesmislili i onemogucili power leveling.
Novi malignant aspekti ce biti dostupni samo u sezoni. sta da rade oni koji nece igrati sezonu?

igraju bez njih

Slazem se potpuno, mnogo lose za ne-sezonce, u fazonu "ko vas j..."

Slazem se potpuno, mnogo lose za ne-sezonce, u fazonu "ko vas j..."
A mora tako ***a.Da puste ove "sezonske power-e" na non-seasonal serverima, jedina razlika bi bila kozmetika.Onda sezona nema razloga da postoji.A sezone su tu za maratonce tj da bi ostao duze u igri i eventualno ucarili neki dinar kroz store.A omladina voli kozmetiku.Its a fact :) A i Battlepass... Dovoljno da 15-20% igraca plati BP od 10-15eur na 3meseca njima puna kapa.
E sad dal ce pocetkom sledece sezone(za 3meseca), ubaciti sezonske powere na non-seasonal, kao sto su radili u D3 11godina videcemo.Nesto su se pravili mutavi oko toga, al trebalo bi da da.

verovatno bude kao POE, neke sezonske stvari ce uci u core (nesezonski server) a neke neće

To su radili u D3, sto kazu illidan madafak.
Ako si igrao non-seasonal (npr moja malenkost, sezone bas slabo) sustinski si bio uvek u deficitu sa snagom outputa i GR-om koji si mogao da guras.
Meni to nije smetalo jer razlika nije bila "toliko" drasticna. Deluje mi da ce potencijalno biti veci jaz u D4, nadam se da gresim.

Mozda ce u Season 1 ubaciti konacno cow level (jer do sada nije pronadjen sto znaci da ga jos uvek nema jer bi svi levelovali jos brze).

Da li je neko igrao helltide? Smanjili su izgleda drop rate onim cinderima, jedva sam pikupio 150kom za pola sata aktivne igre… ranije sam kupio oko 300…

Ako je tako, farm helltide-a se vise ne isplati :(

Znači nije do mene. Takođe sam imao isti osećaj. Za pedesetak minuta sam skupio oko 450 , pre update-a sigurno 700 za isto vreme.

Da li je neko igrao helltide? Smanjili su izgleda drop rate onim cinderima, jedva sam pikupio 150kom za pola sata aktivne igre… ranije sam kupio oko 300…

Ako je tako, farm helltide-a se vise ne isplati :(
cindrs.jpg

ja za pola sata juce skupio 250 i taman idem ka kovcegu da otvorim i istekne helltide.....

Sjajno! Hvala za info :)

Inace ja sam na barbu lvl97 (ili 96 vise ni sam ne znam). Igrao sam nightmare dungeon lvl 64 bez problema, igrao sam ga i danas :) i pored svih ovih nerfova (a build mi je hota dmg reduction+armor) nisam primetio da sam nesto osakacen… mozda je veca razlika na visim nivoima ali nisam stigao dotle jos…

Nerfovi sto se tice vuln+crit damage-a osetim samo u boss fajtovima i kod mobova sa ekstra health afiksom…

za sezonu plniram thorns build pa ce valjda biti osetno teze zbog manjka armora…

Da li će se maligant aspekti moći koristiti nakon okončane sezone, ili su ende?

Ako su ende onda ne vidim kako će to "potresti" nesezonce...
Samo u sezoni. Nadovezao sam se na komentar jer je ispalo da je patch 1.1 super jer cemo u sezoni imati malignant aspekte pa je to onda uredu. Ali to znaci da moram da igram sezonu, bez sezone i sezonskih aspekata moj trenutni karakter ne moze ni NMD da odradi do kraja.

ja za pola sata juce skupio 250 i taman idem ka kovcegu da otvorim i istekne helltide.....
Koji je ovo pakao, sad sam tek stigao da probam.Svaki drugi treci pak ti baci neku sirotinju 2-3komada.Eventi su davali po 30-40kom... sad mozda 5-10 u najboljem slucaju..Dodjoh do 200 na 21minut i odustao.

- Bice tu brdo 'server side' zakrpa i jos jedan patch na patch sigurno za jedno 7-10dana.Nema stoka, morali su oni da pozure sa sezonom, gladni su para.

Kratka sumarizacija za ovaj peč: :LOL:

Inače...
zbogom brzo levelovanje u grupi:
diablo 4.jpg

To nije bas istina, al ajde, ako vec cepas story mode ima level scaling pa naravno da ce da se leveluju uporedo s tobom.
Ok je to sto postoje zone koje te cekaju da se izlevelujes, ali kako udjes u njih i one nastavljaju da se leveluju sa tobom zajedno kao i pocetna zona, pa na kraju onda imas sve protivnike na istom nivou cak i one najosnovnije iz pocetne zone. Takav nacin levelovanja je uvijek bio pogresan jer ubija osecaj progresije.

Ok je to sto postoje zone koje te cekaju da se izlevelujes, ali kako udjes u njih i one nastavljaju da se leveluju sa tobom zajedno kao i pocetna zona, pa na kraju onda imas sve protivnike na istom nivou cak i one najosnovnije iz pocetne zone. Takav nacin levelovanja je uvijek bio pogresan jer ubija osecaj progresije.
Slazem se. Trebali su kao u wotlk napraviti, da se napreduje postepeno po regijama. Ovako otrcis konjem na kraj mape, a tamo lvl isti tvoj.

Ali ajde… niko od nas ne igra za pare i slicno. Lagano levelovati i ubiti 2-3 sata.

Moram sebe da ispravim - vracen sam sigurno 10 nivoa unazad jer igrati nm dungeon je sada stvar trazenja sigila gde nema regeneracije mobova, poisona, dmg redukcije (bilo krit ili iz blizine)… lvl 95 na 64 nm dungeonu (mobovi 22 lvl veci od mene)…

Ovo je suludo… proveo sam 30 sekundi sa onim shrinom koji ne smanjuje furi, udarao samo HoTom i nisam ni jednom udario kriticno… pa jel mob mora biti “vulnarable” da bi primio cit? Na kraju sam ga nekako ubio posle 2 i po minuta….

Fire elite nisam uspeo da ubijem…

ja došao sa barbom do 90 lvla, naravno odradio ceo renown, hteo do 100 ali nisam stigao da igram prethodna 3 dana pa resio da se ne cimam nego da krenem danas kad počne sezona malo ozbiljnije od ovoga :D
inače patch mi se sviđa osim naravno problematičnih delova kao što je smanjen drop u helltide ali se radi na tome da se popravi pa računam da će i ostale sitnice koje nisu kako treba ispeglati, verovatno je svo ovo nerfovanje zbog novih itema za rings i neck, verovatno će oni sa kombinacijom novih lege itema i aspekta davati ono što treba za put do lvl 100

e da, sezonu krecem sa barbom a videcu u letu koji bild, moguce hota ponovo, sviđa mi se

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno