Šta je novo?

Diablo IV

Prvo nerf nerf nerf svega i svacega, od likova, aspecta do tamnica i gustoci mobova.

Druo igra ne radi kako treba, mozda nekome sve radi savrseno kod mene nije jer sam mogo da igram 3 sata i onda neocekivana greska i ja zavrsio na destopu, svi drajveri zadnji maticna cipset graficka, nista overklokovano ali procesor je undervoltovan i kada sam to radio testirao sam sve zive testove je prosao, imam msi afterburner i igra se isto ponasa bio on ukljucen da prati statistiku ili radi ali ne prati statistiku ili totalno iskljucen u task menadzeru. Pitanje je na server slam testu sam igrao bas dosta i ovih problema nisam imao osim kada samja povecao kvalitet grafike sa hihg na ultra gde trazi 32 gb rama za stabiln rad, kada sam resetovao podesavanja sve je radilo savrseno. Za vreme sva tri testa uvek sam igru skinuo sa hd teksturama tako sam i sada uradio gde je igra bila intalirana svaki put na ssd. Imam povecanu virtualnu memoriju u windows.

I na kraju igra me je smorila, dosao sam do 65 lvl, na 52 lvl sam zavrsio kampanju i odkljucao WT3 na 59 lvl sam odkljucao WT4 gde je bilo prvih par sati malo povuci potegni dok nisu pali neki jaci legendarni ancestral unique itemi gde mi dps na Rogue otisa na preko 5k i mogo sam da igram dosta lakse wt4, onda jednolicnost tamnica, vestacki maximalno isproduzivana igra u svakom pogledu.

Igra jeste dobra, prica, grafika ali posle nedelju dana igranja vidis sve sto moze da se vidi. Onda sezone i sama pomisao da sve nagrade moras iznova da skupljam, jednostavno ja sebe nisam pronalazio u tome. Da ce item da bude savrsen roll ili nece meni nije bilo bitno, jer jednako cu igram sa 5k dps wt4 kao i sa 6k, tamnice da li cu solo da igram 35 lvl ili 50 isto mi nije od nekog bitnog znacaja jer se ne takmicim.

Ovo je moj razlog i ostali ne moraju da se sloze, price poenta diabla je savrsen roll i grind do besvesti, mozda nekome to jos uvek odgovara ali meni ne. Jednostavno ocekivao sam nesto drugo a dobio sam delimicno prazan svet u igri. Jednostavno nemam vremena i zelje da cekam par godina da oni igru dovedu u savrseno stanje.

Ovo za sprdnju je sala ali opet nije ni daleko od toga sta developeri rade. Tako da sam ja moj nalog prodao a jedno dana ako budem video da je igra dozivela neku vecu promenu i izadje koji dlc cu je kupim ponovo.

Tako da ostajte mi dobri pa do neke druge prilike. Citacu temu mozda napisem neki post ali u neku dublju analizu necu ulaziti.

Italian Stamps GIF

pritom je u klanu i stalno je ingame 😅
bolje u startu odustani od bilo kakvog povezivanja kovača i logike, što pre se tema očisti od takvih imaćemo kvalitetniju diskusiju ovde : )
Ja u klan nisam nikada usao a osobi kojoj sam prodao nalog isto nije u klanu. Tako da koga ti tamo vidis i mislis da sam to ja budi ubedjen da to nisam ja.Screenshot (248).png

Evo ti i dokaz jer me je @sermakarije bio pozvao ali sam odbio poziv.

Poslednja izmena:
nikakvih problema sa igrom nemam, osim kada oni imaju problem sa serverima, ali onda nam je svima isto. (cak i strimam pa mozes videti kako radi)
mada ja nemam AMD gpu

a sto se tice igre, i lakoce ili cega vec, mogao si nama par tier 50+ dungeona da odigras kada je sve easy

lvl 65 je bas low da otkrijes sve u igri, tek sa 85 pocinje da bude zanimljivo
samo mi nije jasno sta si ocekivao onda od diablo igre i zasto si uopste trosio novac ako ti se ne svidja taj tip igara, nije uopste jeftina igra. ali ok your choice :)

Pa realno, da je igra nesto whow - i nije. Dobio sam sta sam i ocekivao - 100tinak sati zabave nakon cega sve postane jednolicno i dosadno. Do tada, bila je zabavna koliko sam i ocekivao.

Trenutno imam gear sa kojim preletim preko svega osim preko high tear nightmare dungeona, i ne vidim sebe u grindanju lvl 100 zbog gomile "quality of life" problema.
Od inventory managementa, do hard capa u osobinama itema koji padaju. Bukvalno bih sa trenutnim gearom verovatno dogurao do lvl 100, jer mi je sansa za upgrade vrlo mala.

Zato bolje ne forsirati. Bice neka pauzica do prve sezone, pa cemo videti. Neka nova klasa, ocekivani lifetime zabave i to je to. :)
Kad moram da se teram da udjem u igru - ciaooo bella. :geek:

Sta je to drugacije na lvl 85 od lvl 65? Evo ja sam istrazio sve moguce, skupio renown u 4 oblasti, ostalo jos mozda 10ak side 1 i altari. Sta se to pojavljuje na 85om levelu?
Ovdje se treba grindati do besvijesti… i nije za ljude koji imaju zivot, posao, drustveni zivot i djecu.

U wowu mi je bilo zanimljivo kad se skupi nas 10 pa pravimo raid i lagano ganjamo iteme.

Meni od svih onih itema na maxroll za barbariana, bacilo neki dan rukavice gohr. Pored njih imam 3 boljih po svemu. Ne kuzim, ako je item BIS, “ne bi smjelo” biti boljih.

Nesto mi fali u diablu, mozda da se nas 3-4 skupi i ganjamo pvp ili sta vec.🤣

Kad dodje sezona, svi krenu igrati, moras ispocetka sve ganjati. To mi je suludo stvarno. Jedino ko zivi od ovoga pa da ganja stream i zaradjuje lovu, u suprotnom je blentav.

I da napomenem, nisam igrao nijedan Diablo prije ovoga. Mozda je do mene.

Da, može da se upadne u igru ali je neigrivo.

Edit: Jedno pitanje. Gledam na YT kako igračima konji idu skoro non-stop galopom, dok moje kljuse uglavnom ide samo kasom i ponekad galopom ali uz određene pauze (10-15 sekundi između) i taj galop traje vrlo kratko. Možda tako treba ali čini mi se da na tim snimcima koje gledam igrači kreću dosta brže nego ja.
Zavisi ti koliko daleko od karaktera drzis kursor. Sto je kursor dalje, konj brze ide.

Na kraju da ne bude da samo ja nisam zadovoljan sa igrom, evo sa blizzardovog sajta gde ima podosta komentara koji se podudaraju sa onim sto sam ja pisao. Kod njih nije problem izbacivanje iz igre ali skoro sve je igra smorila.

Uostalom evo link pa da @ikoalosaurus vidi da nisam samo ja nezadovoljan igrom nego da je mnogo takvih.

Sta je to drugacije na lvl 85 od lvl 65? Evo ja sam istrazio sve moguce, skupio renown u 4 oblasti, ostalo jos mozda 10ak side 1 i altari. Sta se to pojavljuje na 85om levelu?
Ovdje se treba grindati do besvijesti… i nije za ljude koji imaju zivot, posao, drustveni zivot i djecu.

U wowu mi je bilo zanimljivo kad se skupi nas 10 pa pravimo raid i lagano ganjamo iteme.

Meni od svih onih itema na maxroll za barbariana, bacilo neki dan rukavice gohr. Pored njih imam 3 boljih po svemu. Ne kuzim, ako je item BIS, “ne bi smjelo” biti boljih.

Nesto mi fali u diablu, mozda da se nas 3-4 skupi i ganjamo pvp ili sta vec.🤣

Kad dodje sezona, svi krenu igrati, moras ispocetka sve ganjati. To mi je suludo stvarno. Jedino ko zivi od ovoga pa da ganja stream i zaradjuje lovu, u suprotnom je blentav.

I da napomenem, nisam igrao nijedan Diablo prije ovoga. Mozda je do mene.
tada pocinje drop najjacih itema (power level 820) sto je i base za najjace uniques i igri. znaci tada tek imas sanse da ih dobijes, male ali neke, na 65 teoretske sanse su 0
svaki diablo i njegov clone je grind igra, sad nije bas za nolife, igra je service based, znaci nece umreti za godinu dana, ja imam posao, vozim bajs, trcim, imam social life pa eto stignem i da odigram malo

zar u wowu nemas povecanje level cap? pa ono ako neces da igras novu ekspanziju svi iz 10 party imaju mnogo jace iteme i eto nemas vise raid party?
sezone su deo ovog tipa igara, mehanika, da ne bi bilo eto presao sam sve i sta cu sada?

eto asmongold hoce tier 5 sa novim jakim itemima, i sta kada ih sve dobije? onda ce da place za tier 6?

mi jos ni ne znamo sta ce doneti seasons, a vec ono igra je done...

tada pocinje drop najjacih itema (power level 820) sto je i base za najjace uniques i igri. znaci tada tek imas sanse da ih dobijes, male ali neke, na 65 teoretske sanse su 0
svaki diablo i njegov clone je grind igra, sad nije bas za nolife, igra je service based, znaci nece umreti za godinu dana, ja imam posao, vozim bajs, trcim, imam social life pa eto stignem i da odigram malo

zar u wowu nemas povecanje level cap? pa ono ako neces da igras novu ekspanziju svi iz 10 party imaju mnogo jace iteme i eto nemas vise raid party?
sezone su deo ovog tipa igara, mehanika, da ne bi bilo eto presao sam sve i sta cu sada?

eto asmongold hoce tier 5 sa novim jakim itemima, i sta kada ih sve dobije? onda ce da place za tier 6?

mi jos ni ne znamo sta ce doneti seasons, a vec ono igra je done...
Mi smo bas zbog tog uvijek igrali na wotlk. Ko ce ganjati opremu stalno.😎

Ima li ko sad za wt4 da odradimo capstone

Poslednja izmena:
Ima li poente raditi bilo šta drugo osim Helltide?
Ja probao malo po onom uputstvu sa yt klipa što je neko postavio i dobih 8 legendary item-a za manje od sat vremena. Probao ponovo posle sat vremena i ponovo dobio novih osam. Pri tom jako brzo popunim obolse pa i od prodavca dobijem 2-3 legendary itema.
Mislim, jel oni u blizardu znaju za ovo?
Nema šanse da ovo neće nerfovati, 90% dungeons-a nisam pipnuo, samo gledam tajmer na onom sajtu i čekam sledeći talas.

Ima li poente raditi bilo šta drugo osim Helltide?
Ja probao malo po onom uputstvu sa yt klipa što je neko postavio i dobih 8 legendary item-a za manje od sat vremena. Probao ponovo posle sat vremena i ponovo dobio novih osam. Pri tom jako brzo popunim obolse pa i od prodavca dobijem 2-3 legendary itema.
Mislim, jel oni u blizardu znaju za ovo?
Nema šanse da ovo neće nerfovati, 90% dungeons-a nisam pipnuo, samo gledam tajmer na onom sajtu i čekam sledeći talas.

Legendary ništa ne znače u D4, ili makar ništa više od dobrih rare itema, meni je 90% geara trenutno dobar rare + aspekt imprintovan, tako da to što u helltides pada dosta leg itema nije nikakva prednost niti razlog za nerf, jer je svakako 99% njih smeće, a materijala za salvage vrlo brzo bude više nego dovoljno pa sve ide na prodaju. NM dungeoni, pa legion events, pa tek onda helltides, barem što se xp tiče. A što se loota tiče, to može da dropne bilo kad bilo gde, ali kao što rekosmo već gore, za najbolji gear je bitno da su neprijatelji lvl 85+

helltide sa mystery chest je dobro za start da popunis slotove sa nekim gearom i dobijes potrebne aspecte za inprints, posle vijas prave stats koji ti trebaju i levelujes glyphs u nightmnare dungeons

Ima li ko sad za wt4 da odradimo capstone
trebao si pitati u igri, na clan chat :)

ja sad izasao, idem da spavam, radi se ujutro

Helltides za iteme i za onaj jedan redak crafting materijal, mislim da se zove Forgoten Souls.
Nightmare Dungeons za levelovanje Glyph-ova, koji su vrlo vrlo bitni.

Helltides za iteme i za onaj jedan redak crafting materijal, mislim da se zove Forgoten Souls.
Nightmare Dungeons za levelovanje Glyph-ova, koji su vrlo vrlo bitni.

Ja bih pre rekao helltides samo za forgotten souls, a nm dungeoni za glifove svakako ali i za iteme, jer je potvrdjeno da je veći drop rate za ancestral verzije svih itema, naročito unique. meni u helltides, ne računajući mystery chest, 1 od 4/5 itema bude ancestral, u NM mnogo češće. čim se predje 70 lvl, sacred više nema nikakvog smisla

helltide sa mystery chest je dobro za start da popunis slotove sa nekim gearom i dobijes potrebne aspecte za inprints, posle vijas prave stats koji ti trebaju i levelujes glyphs u nightmnare dungeons

trebao si pitati u igri, na clan chat :)

ja sad izasao, idem da spavam, radi se ujutro
Pisao sam, ali niko nije odgovorio.🤣

mozemo sutra, ako ne zuris :)

...a što se tiče poredjenja farmanja runa u d2 i farmanja onih 6 unique zverki u d4 : )
  • Compare to Diablo 2, some of the rarest and most powerful items were high runes like Ber. They were extremely exciting to drop and a huge celebration. It dropped every 100-200 hours of game play on average. That is 10,000-20,000 more often than the rare uniques in Diablo 4. In other words, it would be faster to farm 5,000 Ber runes than a Shako or Grandfather in Diablo 4

Popije disconnect u fajtu sa Lilith drugi stage
Pakao
Bem ti online igre 😂🤬

Ja u klan nisam nikada usao a osobi kojoj sam prodao nalog isto nije u klanu. Tako da koga ti tamo vidis i mislis da sam to ja budi ubedjen da to nisam ja.Pogledajte prilog 394423

Evo ti i dokaz jer me je @sermakarije bio pozvao ali sam odbio poziv.
To nije moj nalog i nikada nije ni bio a na forumu postoji drugi clan koji ima samo Kovac u nazivu.

A nisam ni mentalno zaostao da prodajem jedan nalog pa pravim novi pa ulazim inkognito u klan. A sto se tice rasprave na discordu opet cu ponoviti i ima dokazi na forumu jos mnogo pre nego sto je onaj balvan rob objavio svoj video da sam pisao da imam dilemu da li da igram druida ili barba ww. A ti prevrti starije postove pa ces se uveriti.
@KovacTibor bro za ovoga je samo ignore lek.
Šta mu se pravdaš?

Mislim da je dosta ljudi sa foruma stuklo xyz sati u D4 za kratak vremenski period, pa je i to doprinelo zasićenju.

Ja igram nekim svojim tempom (iznuđeno jer da imam vremena verovatno bih i ja nolajfovao) i simpa mi je igra, mada verujem da dosadi kada se postane baš OP...
Sad sam sad 50lvl, i ono pomalo čistim Hawezar koliko mi treba da overim Lilith altare, i usput odradim koji main quest...
Drop je ******, pa ću i ja morati pogledati onaj video da vidim šta da vijam za bolji drop...

Juče dobar deo dana su bili pod DDoS pa zato bilo diskonekta i skako ping.
Ja sam igrao kasno u noć i bez problema radilo.

...a što se tiče poredjenja farmanja runa u d2 i farmanja onih 6 unique zverki u d4 : )
* Compare to Diablo 2, some of the rarest and most powerful items were high runes like Ber. They were extremely exciting to drop and a huge celebration. It dropped every 100-200 hours of game play on average. That is 10,000-20,000 more often than the rare uniques in Diablo 4. In other words, it would be faster to farm 5,000 Ber runes than a Shako or Grandfather in Diablo 4

Ovo su malo preterali, verovanto i sa razlogom jer da je potrebno 200-300 sati da padne neki od ovih 6 najređih Uniquea već ih bilo previše u igri.
Jer pored streamera ima brdo ljudi koji su stukli vec 100+ sati u endgame ako ne i po 200. Igraju ljudi ko blesavi od starta.

Realno da su jedno x100x-x200 ređi ovi Unique od D2 Ber rune bilo bi prihvatljivo.

Mislim da su preterali sa razlogom jer onda kad bi ove uniques ljudi lako nalazili to bi odmah bili apsolutni BiS endgame item i vrlo brzo bi došli bi do toga ko može brže pinnacle bossa da ubije a ne da li uopšte može da pokuša.
Izgleda da ciljaju da postoje itemi za koje je potrebno igrati godinama, a ne da dobiješ sve najače u prvih par meseci igranja.

I dalje tvrdim da igra treba da bude casual friendly ali takođe i da bude rewarding za hardocre D2 grindaše tj. one kojima 200 runova iste mape na D2 nije problem. Samo što u D4 može bolje da nije svaki run skoro pa uzaludan.

Slažem se, preterano je, ali mi je ipak draže da bude preterano i da bude stvarno neki cilj za dugogodišnje igranje (da ne ulazimo u to da li je nekome suludo da igra godinama da bi dobio virtuelni item, to je druga tema, nekom jeste, nekom nije), nego da je relativno lako dostupno i da bude, baš to što si rekao, posle nekoliko meseci kompletna BIS oprema i šta onda. Sredinu očigledno ne umeju da pogode, tako da od dva zla biram ono gde je šansa jednom u nikad da ispadne : )

@KovacTibor bro za ovoga je samo ignore lek.
Šta mu se pravdaš?

Mislim da je dosta ljudi sa foruma stuklo xyz sati u D4 za kratak vremenski period, pa je i to doprinelo zasićenju.

Ja igram nekim svojim tempom (iznuđeno jer da imam vremena verovatno bih i ja nolajfovao) i simpa mi je igra, mada verujem da dosadi kada se postane baš OP...
Sad sam sad 50lvl, i ono pomalo čistim Hawezar koliko mi treba da overim Lilith altare, i usput odradim koji main quest...
Drop je ******, pa ću i ja morati pogledati onaj video da vidim šta da vijam za bolji drop...

Ja sam nazalost stuko' dosta sati za jako mali period, presao kampanju sa jedno 20 levela preko i onda sam se smorio jer nema sta da se radi.. Dungeoni, Helltide i PvP jedino, ali to je sve jedno te isto.

34. side quest u Fractured Peaks sam našao u Kor Dragan Barracks a zove se Forgive Me. Prilikom čišćenja tamnice ispalo je pismo od nekog moba koje ide Rosi.

35. side quest je ili Icebound Geode ili Hungering Bone Cache. Dole na slici piše kako se nalaze.

Prilozi

• Screenshot_20230626-195944_Brave.png
    Screenshot_20230626-195944_Brave.png
    209 KB · Pregleda: 34
Nazad
Vrh Dno