Šta je novo?

Diablo IV

Bar jedna unique mora da padne u tih 10 danja igranja. Ako ne padne ću da piše ljudima da ne kupuju, da čekaju buff dropova :D ili da igraju D3 tamo padaju itemi ko kiša (kiša smeća).

Ja sam dobio dva legendary tokom Open Beta, nijedan tokom Server Slam. Verovatno će biti kao u Server Slam.
Diablo 2 pre ekspanzije, u prvim verzijama je bilo čudo ako ti ispadne unique tokom jednog prelaza bez da grindaš preko 100 istog bosa.
Nadam se da su vratili i to.

Voleo bih da su izbacili Legendary ajteme tj. naradžaste. To je još jedna od stvari koje su u Diablo svet uletele iz WoW-a. Normal, Magic, Rare, Unique i zeleni set ajtemi, dosta. Sve preko toga obesmišljava looting. Zato ne volim ni PoE, i tamo ajteme u 100 klasa i svih boja duge...

Tokom prvog testa i drugog je drop na legendarne iteme bio 300% i dobio sam ih bas jako puno. Tokom server slema sa 3 lika na 20tom lvl uz prosek od sigurno 30+ sati igranja ukupno mi je palo 5 legendarnih ono posle sto sam farmao kor dragan stronghold i kockao legendarne ne racunam.

Jednom stavljen aspect ne može ponovo da se vadi. Čak i piše ili iskoči upozorenje da proces je nepovratni.

Iskreno meni se sviđa kako su ovo osmislili sa itemizacijom, tera te da planiraš da li ti aspekt koristi za build pa ga čuvaš ili gledaš Rare iteme da li valjaju.
A plus te podstiče da čistiš dungeone i skupiš aspecte u Codex of Power. S tim da kasnije teži dungeo ili nove aspecte daju ili imaju jači taj minimalno roll (koji na WT1 i WT2 je uvek min.).

Mene više brine kakvi će biti Sacred i Ancestral itemi ako će biti ona glupost kao iz D3 sa samo veći rollovi to onda sve svodi da Unique će biti najači itemi.
Dok Legendaries su tu između Rare i Unique čisto da premostimo dok ne padne Unique koji tražimo.
Jer nigde se nespominje da li će biti moguće izvući aspect sa Unique itema i staviti da recimo Rare item. Ili aspect sa legendary item staviti na Unique ili je to rezervisano samo za Rare.

Za sada sam našao ovo, i ispada da će Legendary i Unique itemi pada u 3 varijante zavisno od težine a to je isto kao u D2(R) gde zavisno do težine padaju
Exceptional (NM) - Sacred
Elite (Hell) - Ancestral

Tako da isti fazon samo što kontam i Rare, Legendaries i Unique će imati 3 varijante Normal, Sacred i Ancestral.
Jedini što će svaki tier imati +1 dodatnih stats.

kad bi bar dodali dual-build opciju da možemo da snimimo dva različita bilda za ono tipa clear i boss pa neka i košta neki gold kad prebacuješ samo da ga ne praviš stalno, kontam bilo je lako na 20 lvl brzo rasporediti skillove posle reskilla pa opet nazad, na max lvlu sa paragon poenima nece bas biti isto, bice pain in the ass

kad bi bar dodali dual-build opciju da možemo da snimimo dva različita bilda za ono tipa clear i boss pa neka i košta neki gold kad prebacuješ samo da ga ne praviš stalno, kontam bilo je lako na 20 lvl brzo rasporediti skillove posle reskilla pa opet nazad, na max lvlu sa paragon poenima nece bas biti isto, bice pain in the ass
Mislim da su to pomenuli u nekom lajvu i rekli su da imaju tako nesto u planu a nisam bas 100% siguran da sam najbolje razumeo.

Skill tree cak ni na 50tom lvl nece biti problem da se resetuje ali paragon e to je vec malo ozbiljnije i treba dobro da znas sta ces da budzis koje grane da li blok okretati ili ne, koja je najbrza ruta do legendarnog skilla i koji glyph da stavis pa okolo da rasporedis poene za int ili dex da bi taj glyph bio aktivan.

Zato sam ja za druida sve isplanirao. Imas ove planere pa ih malo prouci.

https://d4builds.gg/ na ovom sajtu moras da napravis neki nalog da ti bild koji pravis ostane zapamcen.

https://lothrik.github.io/diablo4-build-calc/ a ovde ako podesavas imas dole save i posle to bookmarkujes u pretrazivacu da ostane zapamceno sa promenama koje si pre toga snimio.

@Alex
Slazem se, za sada mi je on ubedljivo najjaci utisak iz bete, sto se tice price tj. kampanje.

Iskreno nije ovo narativni RGP kao npr. Witcher 3 pa da je poželjna glasovna gluma na nekom nivou. Ok mi je i što lik sa kojim bolje priča od Gordon Freemana.
A glumca za Lorath-a su pametno izabrali, zvuči ozbiljno da saslušamo a isto i odaje neku napaćenost i da je svašta doživeo. A možda se ubijao od alkohola dok nije mogao da spava od demonskih snova 😁 .

Zabrinjava me što već na početku tokom main questa srećemo onu tinejdžerku, nadam se da ćemo je slušati samo tokom Act 1 (tj. prve zone) ako se bude vukla do kraja glavne priče i smarala i ako je opet pretvore na nekog demona onda nisu ništa naučili. Bar meni ne treba jak mladi (klinac) NPC kojeg sigurno neću da shvatim ozbiljno, namerno to ubacili da se deca ne poplaše što nema nigde dece u Sanctuary.

Jeste da sam očekivao ovako neki serijal da uvuče u priču mlađe naraštaje (i igrače koji nisu iskusili Diablo serijal).
Ali skidam kapu kako je ovo napravljeno, odaje tako dobar vibe kao da slušame neke dialoge iz Witcher igara.
👏👏👏👏

Poslednja izmena:

Ne znam koliko ste obratili pažnju ali i ambient OST je odlično odrađe, baš se uklapa lepo u svet. Drugačiji od onog u D2(R) a ipak ima tog nekog šmeka.
Čak i neke numere kao da prepisali iz Witcher 3 OST-a :D

baš me zanima šta će danas da pokažu za mesara, samo da nije neka nova ******ska KFC saradnja u fazonu ubij butchera, dobijaš vaučer za krilca 20%

mozda neki recept za rebarca :)

Nazad
Vrh Dno