Šta je novo?

Diablo IV

Mutim leden nes i stavljam pampers za odrasle

Ništa bez Pampersa

I sta bi na kraju, jel imamo neku sektu (grupu)?...zovem @illidan , ne javlja se
:)

Poslednja izmena:
Mozete da krenete da igrate.

edit: upravo me izbaci igra napolje radi nekog update. :mad:

Poslednja izmena:
Pitanje za ove koji igraju na PC da li vama izbacuje igra napolje? Evo ovo je do sada cetvrti put da me je izbacila napolje!

@KovacTibor jel nemaš neki FPS overlay software (npr. RivaTuneri iz MSI Aferburnera, nešto iz AMD drivera ili npr. Discord overlay).

Ako to ne koristiš onda skini najnovije drivere za AMD grafičku.

Mene jos nije,ali ne mogu da promenim rezoluciju.Zato me je proslu betu izbacivalo jedno 20 puta.

@Alex kači ovakve linkove sa Reddita pod obavezno. Jer nemaju svi vremena i živaca da gledaju Dev stream.
A realno sad kad sam ga gledao dev stream tačno sam obraćao pažnju kad pričaju gde očima gledaju i pola vremena su buljili sa strane kamere jer 100% su čitali šta treba da kažu tako da je stream skriptovan (isceniran) i pitanja Q&A na kraju pratilaca su isto njihova pitanja.
Jer sada samo na jedno ipo pitanje nije bilo informacija u razgovoru i to na jedno nisu znali da odgovore a na sve ostalo su dali odg. ko je pratio (na času) kako treba.

Inače ja gledam steam da ispratim kako pričaju, tj. kakvo im je samopouzdanje i kako pričaju o odlukama i da li će imati takve lapsuse kao za D3 "e QA odigrao do kraja igru i onda samo samo duplirali dmg. brojke i HP monstera". Jer to dosta govori da li su kompetentni da li im je stalo do igre ili ih boli ona stvar i samo hoće pare da zgrabe.
A za sada opasno se nameračili da D4 bude Top 1 Online ARPG uzme igrače i sa Lost Ark i sa PoE.
Ali to je odlično jer onda PoE 2 tim će imati domaći zadatak da napravi još bolju igru pa svi srećni i zadovljni, ja volim dobar ARPG.

A bolje 2 dobra ARPG-a nego polu pokušaji od kojih ni jedan nije uspeo, Wolcen mehčina teška a Lost Epoch je još miljama daleko i ne izgleda tako lepo kao D4 ili PoE 2.

Inače požderao sam 10 ćevapa iz Waltera imam 4 piva u frižideru ima da grindam ko blesav 😁 , mini priprema za launch 2. juna. Mada čim ubijem Ashavu mislim da stajem jer neću da trošim energije i vreme sad na igru kad je izlazak za manje od 3 nedelje.

U ponedeljak javljam na poslu da 2. juna u petak i posle cele nedelje sam na odmoru pa da pređem D4 kampanju na miru i svaki dialog pažljivo čujem.
I onako imam slobodnih dana još od prošle godine ostaće mi jedno 18-19 tamam još za letovanje i dovoljno do kraja godine, tu i tamo neki sick day uzmem ("ne radi mi se - igrao mi se D4 ceo dan" day) i sve super. 😁

Ja mislim da cu igrati polako kampanju,svaki cosak i svaki kvest.Ne zuri mi se nigde.

Evo guide za buidlove da se ubije Ashava, zašto ovo kačim jer može da bude dosta teže ako se ide napamet. A realno meni je cilj kad već igram Server Slam da bar postignem nešto. A posle ću da se zezam u nedelju sa Rogue ili da igram nešto treće.

I razmišljam još da skupljam Aspects za klasu koju igram kao prioritet jer leg. itemi neće sad da padaju kao ludi. Pa bi da pojačam Rare item sa Aspcetom (pretvorim ih u Leg item). I obavezno one tokene za kocanje na što većem level trošiti jer može neki dobar rare + aspect = bolji item.

Evo spisak aspecta po tamnicama:

Barbarian: 4
Druid: 4
Sorcereress : 4
Necromancer: 5
Rogue:
3

1 - Lost Archives: Aspect of the Protector (available to all character classes).
2 -Defiled Catacomb: Aspect of the Unsatiated (Druid only).
3 - Tormented Ruins: Aspect of Tempering Blows (Barbarian only).
4 - Caldera Gate: Eluding Aspect (available to all character classes).
5 - Nostrava Deepwood: Flesh-Rending Aspect (Necromancer only).
6 - Derelic Lodge: Aspect of Explosive Verve (Rogue only).
7 - Mercy's Reach: Blood Seeker's Aspect (Necromancer only).
8 - Forbidden City: Nightowler's Aspect (Druid only).
9 - Forsaken Quarry: Aspect of Encircling Blades (Rogue only).
10 - Black Asylum: Aspect of Torment (Necromancer only).
11 - Immortal Emanation: Mangled Aspect (Druid only).
12 - Hallowed Ossuary: Aspect of Unrelenting Fury (Barbarian only)
13 - Light's Watch: Aspect of Conflagration (Sorcereress only).
14 - Maulwood: Slaking Aspect (Barbarian only).
15 - Dead Man's Dredge: Aspect of Piercing Cold (Sorcereress only).
16 - Hoarfrost Demise: Blood-bathed Aspect (Necromancer only).
17 - Zenith: Recharging Aspect (Sorcereress only).
18 - Sanguine Chapel: Energizing Aspect (Rogue only).
19 - Anica's Claim: Stormclaw's Aspect (Druid only). This dungeon becomes avaialble after completing Malnok Stronghold.
20 - Rimescar Cavern: Aspect of Plunging Darkness (Necromancer only). This dungeon becomes avaialble after completing Malnok Stronghold.
21 - Cultist Refuge: Firewalker's Aspect (Sorcereress only). The dungeon becomes available after completing Nostrava Stronghold.
22 - Kor Dragan Barracks dungeon: Aspect of Anemia (Barbarian only).

Spisak tamnica sa aspectima (fali jedan pa sam dodao): https://guides.gamepressure.com/diablo-iv/guide.asp?ID=68013
Izbrojao ih preko search na ovoj mapi, selektovao samo Aspects i onda u search bar classu: https://mapgenie.io/diablo-4/maps/sanctuary

Nisam mnogo presao, ali definitivno bolje radi nego prosli put Ultra setting/1440P native ~15GB VideoRam

Diablo IV_cr.png

Kod mene ~15.5 GB kad sam ušao na mapu, u Hero creation screenu već bilo ~12.5 GB.
To je nebitno, ispratiću kolko RAM vuče, ali realno da koristi sve resurce (osim CPU i GPU zakucane na 100%) je OK samo da nema shuttering i framedropovi kad ne treba.

IMG20230512232025.jpgIMG20230512232338.jpg

PS: I ako me neko pita. Da, komp sam najviše budžio samo zbog Diablo 4 😎. Jer to će mi biti causal igra No 1. koju ću da igram kad me sve drugo bude mrzelo da igram tj. 95% vremena ću igrati D4 kao sad D2R. Jednog dana planiram i ležerni setup OLED TV + Komp + wireless tast .& miš sa kauča a probaću i da se naviknem na gamepad (imam DS4 nabavim možda i DS5 ako ima razlike).

Poslednja izmena:
Srce hoce, al dupe klokoce, moram da kuntam. Samo napisite ako se napravi gild za Ashaw-u.
Laku noc.

Nisam nesto bas pratio, jel ovaj server slam sve iz pocetka, vidim da nemam ni jedan karakter iz prethonih sesija?

@KovacTibor jel nemaš neki FPS overlay software (npr. RivaTuneri iz MSI Aferburnera, nešto iz AMD drivera ili npr. Discord overlay).

Ako to ne koristiš onda skini najnovije drivere za AMD grafičku.
Ma nije problem bio uopste MSI Afterburner on radi ok, nego sam ja podigao texture sa High na Ultra ne citajuci da mi za to treba 32 GB rama i zato je pucala igra... kada sam vratio na High teksture igrao sam sve do sada bez i jednog ispadanja iz igre.

Drajveri su uvek najnoviji. Nego moja greska kada ne citam sta pise.

Inace jel se to meni cini ili je igra sada dosta teza nego prosli put? Do 20 lvl sam dosao ali je bilo povuci potegni kod nekih boss bitaka. Za svo to vreme dobio sam dva bezveze legendarna itema, a igram barba.

Poslednja izmena:
pa dobro bre kad si vec napravio klan sto odbijas join request :) Brundo , varvarin ... :)

Upalio u 21:15.
Završio, upravo sad...

Isto lvl 20, sutra world boss i čekam da krene :)

Ovog puta sorserka, nije OP kao nekro prošli put ali kada se kombinuju elementi i skilovi melje sve pred sobom. Lakše je bosove sredila nego nekro.
Uglavnom koristim hidre i blizzard, uz fire shield i cold blades.

Inače sam počinio najveći jeres, igrao sam u stolici ispred monitora ali sa gejmpedom :D

Poslednja izmena:
Ja sam posle verovatno 30 godina igranja probao Immortal sa gamepadom… sad sam uzeo PS5 samo za diabla 4 :) kombinacija sa 65” oled ekranom je… lud je svako ko ne proba :)

Dovidjenja pc master race :d
imam xbox i pc, ali prva igra koju sam probao na pc sa gamepadom je bio immortal i osećaj je bio odličan

Ja sam posle verovatno 30 godina igranja probao Immortal sa gamepadom… sad sam uzeo PS5 samo za diabla 4 :) kombinacija sa 65” oled ekranom je… lud je svako ko ne proba :)

Dovidjenja pc master race :d
Ovo je meni cilj. Mada ja ću PC spojiti na OLED TV a možda nabavim igru i za konzolu ako budu hteli još neki ukućani da igraju :D. Pa da imam za coop ili mene ako smori da sedim ispred monitora da igra iz kauča.

I ja igram na pc sa xbox gamepadom, skroz je ok iskustvo kad se malo navikne čovek; ranije mi bilo nezamislivo al pošto u zadnje vreme za sve koristim gamepad, navika valjda

Inace posto ga nema Illidan, otvorio sam klan Benchmark, pa ko zeli neka upadne za bosa kad bude…
Mogao si svim članovima da staviš Office rank. I onako sve će obrisati opet za release tako da ćemo opet praviti klan. Mada ja prihvatam samo klan koji @illidan napravi :)

Moram da stavim u potpis bnet tag. slayer#28684
Dodajte me slobodno.

Da li se to meni čini ili malo češće u tamnicama se pojavljuju Elite na Veteran težini ?
Veteran težina je baš kako treba, teže od D2(R) Normal, ali malo lakše od D2(R) NM, ono kao Act 1 u DR(R). Slična količina elita kao u toj igri na NM.

I drop rate je baš kako treba da ne kažem prepisan iz D2(R).
Elite bacaju Magic (plavi) obavezno ali imaju šansu za Rare i jače. Nije da ti bace po 3 bela itema, ili plavi i 4 bela. Kontam da beli (Common) itemi neće imati svrhu za neki crafting, ali to se nadam da će promeniti jednog dana :).
Nema tolko smeća po zemlji, beli itemi kasnije retko padaju. Uglavnom je 70%-80% plavi a ostalo je su rare ili beli itemi. Što je OK za nas koji sve skupljamo, ne moramo tolko često u grad.
Za sada ni jedan Leg item. mada sam igrao nekih 4 sata.

Ja na WT2 dobih dva lega sinoc, oba za roga kog igram i oba vrlo korisna. Prvi put igram roga u D4 i prosetao sam se kroz WT2 sa nekim random sklepanim bildom po svom osecaju, jedino jednog stronghold bossa lvl 22 nema teorije da ubijem. Prezadovoljan sam drop rate-om i svim sto mi je xbox pruzio, tako da se ipak vracam na konzolnu igru i otkazujem pc preorder. Jedino sto je na konzoli horor jeste dopisivanje, mrzi me bilo kome da odgovorim bilo sta kad pomislim da treba kucati preko dzojpeda, tako da se ne ljutite ako vam nekad ignorisem whisper u igri : )

Nazad
Vrh Dno