Šta je novo?

Diablo 3

Koliko vidim problem je to što ljudi menjaju gear pre ubijanja poslednjeg u elite packu. Najednostavnije rešenje za taj njihov problem je da zabrane promenu geara usred borbe. Jednostavnije od svih njihovih predloga.

Ma realno, taj MF je ponekad precenjen nista ne garantuje da ti sa 75% neces da dobijes 1 rare LVL 63, a ja sa 150% cu da dobijem 2 rare LVL 63... nego pre ce biti da dobijem 2-3 rare od kojih su bar 2 59lvl ili 60lvl.
A posle kakvi ce biti statsi to je opet randome.

MF utice na kolicinu magic, rare itema, i njihov lvl.

Sto se mene tice nek urade tako da MF swap postane bezvredan.
Tj. Option 3: Use your average MF% or your lowest MF% of the last 5 minutes
ili
Option 5: Gear Swapping Interacts with Nephalem Valor
ali samo ako gear ima MF% na sebi, ako ne nek ostane.

Meni je opcija 2 najbolja, al sta god da urade mene ne dotice, nit imam mf gear nit planiram da ga pravim.

30 sekundi za procenat i ajmo.

Da li se ocekuje neki popust za kupovinu ove igre?

Kde je trenutno najpovoljnije kupiti igru digital ili hard?

I da li trebam da vodim racuna koju cu verziju igre dobiti ili slicno? Najpre mislim na ono oko regiona ali svaki savet je dobrodosao.

1.) Da ,negde oko Bozića 2013... igra je jos sveza i trenutno je i dalje najprodavania PC igra, pa nece tako skoro da kresu cenu.

2.) Isto te izađe, samo sa hard verzijom dobijes disk, sve ostalo je isto.

3.) Nemoras da vodis racuna, jedino Rusku verziju nemoj da kupujes jer ona ima jezik zakljucan na Ruski samo.

Pa digitalna varijanta, ako se kupi preko Gramno-a izadje skoro 2k jeftinije u odnosu na hard varijantu

Pa digitalna varijanta, ako se kupi preko Gramno-a izadje skoro 2k jeftinije u odnosu na hard varijantu

Sa Blizzard je cini mi se cena za digitalnu ista kao hard, a cuo sam da ima po 4k ali ako ima neko siguran info gde.

Koliko je to sigruno? De pusti link da vidim, posto bih i ja trebao da kupim igru ali citajuci vase postove se vec polako premisljam da li uzeti ili ne?

Sto se premisljas?

Prilicno, evo ja sam neku sicu zaradio od itema i mogu da kupim sve tamo ponudjeno...

Inace, sto se mene tice koga ne mrzi da se zeza sa svopovanjem MF opreme neka to i radi, ne razumem zasto se ljudi bune...
Onaj ko ulaze dodatni napor i cimanje za tako nesto, i treba da bude nagradjen boljim itemima (a ovo tesko da je ne znam koliko izrazeno, mozda par procenata).

e, ali ne možeš da kupiš d3.... možda je to zato što već imaš d3 na tom battle.net nalogu, a ne možeš da imaš dve igre...

Sa Blizzard je cini mi se cena za digitalnu ista kao hard, a cuo sam da ima po 4k ali ako ima neko siguran info gde.

Sto se premisljas?

Pa premisljam se oko toga jer vidim koliko ovde ljudi kukaju na iteme koje dobijaju, ja idalje stojim iza toga da ova igra moze da se igra a da se ne placa dodatno za iteme sa AH za prave pare mislim dok za gold sto da ne ali koliko vidim i tu se treba dobro oznojiti. I to ne samo ova nego sve takve igre se mogu igrati. No drugi problem je taj sto u poslednje vreme me ne drze igre puno prikovanim za racunar, odnosno nekada mi igra jako brzo dosadi. Ma koliko ona bila dobra i popularana *** brzo se iste zasitim, to ne mora da bude slucaj sa D3 ali jos imam 20 dana fore dok ne dobijem pare pa cu dobro da razmislim. Pare mi nisu problem problem je vise u meni sto ja sada trenutno neznam sta hocu odnosno podeljeno mi je misljenje.

ja igram samo wot i ovo (vec duze vreme wot) sve igre koje su izasle izmedju wota i d3 su me drzale max pola sata za racunarom

Haha kod mene ista stvar, samo wot i d3.

kad cemo da probamo malo duo DH act 3 :)

Prvi Legendary item dropovao, neki chest armor, njesra.
Posle 55h.
Ne kontam koja je poenta ovih legendary itema kad ovi rare su 10x bolji za mnogo manje love.

Poenta je u tome da je vec 100X receno da rade na buff-ovanju i komplentnom re-specovanju svih legendary itema, a ipak se na svakoj strani nadje neko da kuka kako mu je ispao los legendary...

Ma sta ocekuju ljudi posle malte ne 2 meseca od izlaska igre?! Nije mi jasna ta zaslepljenost. Kao da je neka zesca gudra u pitanju pa svi navuceni fanovi zeli nesto sto niko do sada nije video i na cemu moze da se pre svega novcano ovajdi pa tek onda da "uziva u igri".
Ako je poenta seci na infernu mobove kao vrelim nozem kroz puter, slobodni ste da to radite na skeleton kingu... Interesantnije je kada vise puta moras da prelazis nesto [ jos bolje sa nekim ] pa da se tu i razvije neka vrsta taktike i slicno..

Ne zaboravite da ste cekali igru sigurno vise nego ja, i da ce se igrati vise nego ja tako da ne vidim preteranu dramu za slab drop, tezak inferno itd... Kapiram da nema onih yt klipova gde se pojedinci izivljavaju na infernu pola od ovoga ne bi ni bilo.. Sto manje znas to bolje :d

Poenta je u tome sto sam deset puta presao act 1 na inferno i samo sam dobio nekoliko itema koji mi olaksavaju act 1. Cim udjem u act 2, ginem od prvih obicnih protivnika. A nafarmao sam oko 2 mil. golda. Jedva. Na AH ili su glupi predmeti koji mi ne trebaju ili nenormalno kostaju.

I oni se grdno varaju ako misle da cu da pocnem da kupujem iteme za prave pare. Eto na sta se otislo, na gramzivost i kapitalizam. Nije im dosta sto su prodali igru, vec im je cilj da zarade jos. Igra im je bila tiket za jos zarade. Da iskoriste ljudsku alavost. Odlicno im ide. Evo i po forumu citam kako se odusevljavaju sto su prodali za evre, pa se brinu kako da ih podignu. Pa se organizuju da kupe nekome za evre, a ovi ma im plate uzivo. Ma genijalno.

I....o cemu se bese radi o diablu? :D ................Neki djavoli jesu. Ovoga puta ljudski demoni.

Hvala vam na upropascenoj igri. :)

sto se tice ah treba imati strpljenja i uvek ces naci nesto sto je dobro a ne kosta puno

Ako je bas tako kao sto pricas kuzmo, odakle onda ti item-i na AH ili RMAH-u ako nikada nikome nista ne pada??? Odakle se oni stvaraju i kome?

Naravno da ne bi platio nikakav item za prave pare, ali gle cuda..ne bi bilo lose da zabodes neki pa da se ovajdish :d jel ima malo i toga a :d

Ako je bas tako kao sto pricas kuzmo, odakle onda ti item-i na AH ili RMAH-u ako nikada nikome nista ne pada??? Odakle se oni stvaraju i kome?

Naravno da ne bi platio nikakav item za prave pare, ali gle cuda..ne bi bilo lose da zabodes neki pa da se ovajdish :d jel ima malo i toga a :d

Odakle im ne znam. Voleo bi da i meni padne nesto vredno. I kad padne ne treba mi. I prodao sam par stvari za 200k golda. I nista vise. To je to. U igru sam potrosio 120 sati igranja.

Znaci nije da ne pada, vec ne pada za mene, vec za druge. Pa onda ja to prodam za nekoliko hiljada golda. Ali sve je to sviranje onoj stvari. Znaci AH je potreban za razmenu itema, ali je RMAH sve upropastio.

Ako si mislio da sam prodao nesto za evre pa da sam se ovajdio, to ne. Niti planiram. Cak nemam ni otvoren nalog za RMAH. Ako si to hteo da kazes, slobodno nemoj. To je vredjanje.

vidim imas Andariel's Visage to je odlican helm za demon huntera, eto vidis da padne nesto sto valja. a i gloves su ok za legendary item.

meni je za 170h igranja palo 4 dobra itema, sve ostalo je ono...

Poslednja izmena:
Helm jeste dobar. Rukavice su samo ok. Treba mi malo vise opreme sa kombo all resistance i dexterity. Da bih mogao dalje da igram. Oderu me u drugom actu.

A sto se tice igre, uzasno je zarazna. Ja je pljujem i psujem pa opet igram po nekoliko sati na dan. Al danas necu. NE! Iako sam na odmoru i nemam nikakav drugi posao.

@kuzma_x

Nisam to hteo, ali uz svo duzno postovanje tvoj post je klasichno whine-ovanje i to sto si rekao - "Znaci nije da ne pada, vec ne pada za mene, vec za druge" .. wooow.. reci koja nepravda..

Pa to je igra pobogu.. Sve je moguce ili bi barem trebalo da bude..Idi menjaj na AH i budi i trgovac ako zelis da "pre dodjesh do zeljenog item-a" ili nemoj da igras. Nadam se nema ljutis :d

Oki, jel ti uopste igras ovo? Zelim ti da stignes do inferna, al nemoj posle da kukas o nepravednim cenama na AH ili kako su sve bolje predmete prebacili na RMAH.

Ili kako su an AH nabili cene do neba za sve bolje. Ili kako nadjes dobar item i bidujes ga za male pare i kad treba da se aukcija zavrsi blizard radi odrzavanje servera, ili im padnu AH serveri ili vec nesto peto i izvisis za predmet. Ili radis na poslu u to vreme, ili spavas slucajno.

Ima mnogo negativnih pojava u igri i oko nje. Samo ce totalni pozitivac da kaze da je igra savrsena.

Druga alternativa je da se razmenjujemo medjusobno. Evo ja cuvam LV 63 iteme pa mogu da ih nekome poklonim. Ionako ne mogu da ih prodam. Kad budem igrao, neka me cimne ko hoce. Mozda mu predmeti ne odgovaraju, ali sta cu ja. I ja kukam na isto. :)

I da, nema ljutnje. Nemamo potrebe da se vredjamo. Nismo mi takvi valjda. Imam blesavih na forumu, ali njih znam koji su. Dosuse, reci ce i oni za mene isto. :p

Poslednja izmena:
Da objasnim moje vidjenje zasto su i kako upropastili igru.

Osnovna stvar je levelovanje i po meni tu su bas zasrali. Ovako kako je sad podeseno levelovanje je suvise lako i suvise brzo i iz toga proizilazi problem sa stvarima nizeg lvl-a.
Trebali su podesiti da je potrebno obrnuti Hell dva puta da se dodje do lvl 60, a da se na njega ne ulazi bez lvl40-45 sto recimo znaci da NM treba odigrati jedan i po put. I Hell i NM su trebali biti 50% tezi, a o normal da se ne prica.

Na ovaj nacin stvari nizeg levela bi imale vrednost i smisao u igri, a smisao bi dobio i blacksmithing o kojem niko nista ne prica jer je totalni promasaj kao da ni ne postoji.
Umesto da lvl30-40-50 setovi ispadaju cesce(sve redje kako su za visi nivo) i da ih ljudi skupljaju i koriste oni ni ne postoje, a i da postoje ne vrede nista jer je levelovanje suvise lako i sa magic i prosecnim rare stvarima. Nivo tih nizih setova su mogli da odrze tako sto bi se oni vezivali za lika ako se montiraju, pa ako si ga stavio na sebe nema vise prodaje i moze samo kod blacksmitha da se unisti u delove.

Da je ovo sto sam naveo uradjeno kako treba juce kad sam ubio Butchera na Inferno i dobio dva lvl52 i jedan lvl56 rare item oni bi se mogli prodati za po 25-50k nekom na Hell pa bi kuknjave za drop bilo dosta manje ali po sadasnjem stanju za sve tri stvari sam dobio 5k od preprodavca jer kome normalnom treba lvl52?!?
Takodje bilo bi lepo da je moguce dobiti stvari do recimo 3 lvl-a vece od trenutnog pa da se nesto cuva dok se ne izleveluje, a ne da ispada samo i iskljucivo za nizi.

Sledece, legendarne stvari bi trebalo da su legendarne umesto sto su djubre kao sada. Drop za njih je trebao biti daleko manji ali da svaka vredi jer je legendarna.
Ovako ogrlica koju sam dobio pre dva tri dana se vec nalazi na AH u 80 primeraka i isto toliko na RMAH i ni jedna ne vredi pisljiva zlatnika jer je djubre.

Dalje, doktori i carobnjaci nose dvorucna oruzja i stitove sto je po meni glupost. Trebali su napraviti poseban tip stita koji mogu da nose i ove dve klase, neki lagani stit kojem je glavna osobina da reflektuje dmg ili tako neka fora. Znaci tu su mogli jos malo da se potrude da zacine stvar sa izborom opreme.

Dakle nisu problem piksel šejderi kao sto ovde neki mladi i neiskusni misle nego je problem fino podesavanje onoga sto vec postoji u igri jer to je ono sto utice na igrivost.

Lepo pogledajte procente dropa iLvl 63: 4.8% na Infernu Act I i mozete videti da je mizeran. Dakle od 100 rareova , vi cete oko 5 komada imati lvl63. E sad mozda 1 od tih 5 ce biti onaj koji vama odgovara. Posto sa 5 NV stack elite bace 2 rare, treba oko 50 elite packova da roknete za 1 dobar item, sto je oko 4 sata igre, racunajuci da je potrebno oko 5 min da se rokne jedan elitepack, plus da dodamo jedno 2-3 sata na mobove izmedju elitepackova i vreme potroseno za lurkovanje po mapi dok ne nadjete elite. Dakle 7 sati igre za 1 dobar item.

Ono sto je meni glavni problem je sto level vs. item ne postoji. Kako sad stoje stvari, mogao bi da budes 200 lvl, ako nemas iteme, truba. U D2 nije bilo tako (bar ne u toj meri).

Jeste da je itemizacija losa, sve se vrti oko AH i RMAH i to je veliko ...nje. Ali legendary itemi su u D2 postali stvarno legendary tek u LoD. Mada se bojim da ovde, zbog izmenjenog sistema i velikog oslanjanja na weapon damage nece biti bas tako lako napraviti slicnu stvar.

Nazad
Vrh Dno