Da objasnim moje vidjenje zasto su i kako upropastili igru.
Osnovna stvar je levelovanje i po meni tu su bas zasrali. Ovako kako je sad podeseno levelovanje je suvise lako i suvise brzo i iz toga proizilazi problem sa stvarima nizeg lvl-a.
Trebali su podesiti da je potrebno obrnuti Hell dva puta da se dodje do lvl 60, a da se na njega ne ulazi bez lvl40-45 sto recimo znaci da NM treba odigrati jedan i po put. I Hell i NM su trebali biti 50% tezi, a o normal da se ne prica.
Na ovaj nacin stvari nizeg levela bi imale vrednost i smisao u igri, a smisao bi dobio i blacksmithing o kojem niko nista ne prica jer je totalni promasaj kao da ni ne postoji.
Umesto da lvl30-40-50 setovi ispadaju cesce(sve redje kako su za visi nivo) i da ih ljudi skupljaju i koriste oni ni ne postoje, a i da postoje ne vrede nista jer je levelovanje suvise lako i sa magic i prosecnim rare stvarima. Nivo tih nizih setova su mogli da odrze tako sto bi se oni vezivali za lika ako se montiraju, pa ako si ga stavio na sebe nema vise prodaje i moze samo kod blacksmitha da se unisti u delove.
Da je ovo sto sam naveo uradjeno kako treba juce kad sam ubio Butchera na Inferno i dobio dva lvl52 i jedan lvl56 rare item oni bi se mogli prodati za po 25-50k nekom na Hell pa bi kuknjave za drop bilo dosta manje ali po sadasnjem stanju za sve tri stvari sam dobio 5k od preprodavca jer kome normalnom treba lvl52?!?
Takodje bilo bi lepo da je moguce dobiti stvari do recimo 3 lvl-a vece od trenutnog pa da se nesto cuva dok se ne izleveluje, a ne da ispada samo i iskljucivo za nizi.
Sledece, legendarne stvari bi trebalo da su legendarne umesto sto su djubre kao sada. Drop za njih je trebao biti daleko manji ali da svaka vredi jer je legendarna.
Ovako ogrlica koju sam dobio pre dva tri dana se vec nalazi na AH u 80 primeraka i isto toliko na RMAH i ni jedna ne vredi pisljiva zlatnika jer je djubre.
Dalje, doktori i carobnjaci nose dvorucna oruzja i stitove sto je po meni glupost. Trebali su napraviti poseban tip stita koji mogu da nose i ove dve klase, neki lagani stit kojem je glavna osobina da reflektuje dmg ili tako neka fora. Znaci tu su mogli jos malo da se potrude da zacine stvar sa izborom opreme.
Dakle nisu problem piksel šejderi kao sto ovde neki mladi i neiskusni misle nego je problem fino podesavanje onoga sto vec postoji u igri jer to je ono sto utice na igrivost.