Ako Blizz toliko beta-testira svoje igre, cemu onda milion patcheva posle izlaska igre?
imam sc2, i nisam siguran, nisam ga palio skorije, ali cini mi se da je bila opcija play offline, i fazon je sto achivmenti, i eventualno sejvovi nisu snimljeni na zvanicnom profilu bnet-a, jer ofc nema pristupa netu, a da se po kacenju na net to sve uploaduje, ali kazem nisam siguran i ne drzite me za rec... ako je pak istina ovo sto sam rekao, ne vidim razlog zasto to ne bi bio i slucaj sa d3![]()
Aha... Nisam kontao da su kvestovi, mape, mobovi, loot itd. server side...Ovo nije moguce sa D3 niti ce biti moguce, sa razlogom koriste WoW sistem. Starcraft 2 su dopustili da se igra offline (i samim tim ti dali celu igru) zato sto ne mogu spreciti pirateriju single-player dela sa igrom gde izbacis World Editor (odnosno kad omogucis celom svetu da pravi kampanje/mape kakve zelis, sto znaci da su pirati mogli sami napraviti potpuno istu pricu da je bio Internet-Only tip). Sa D3 ne dobijas nikakav editor, i samim tim mogu da iskorene pirateriju. Jedini pirati ce biti oni koji budu dizali sopstvene servere i koji budu pravili questove, game-mehanike, spellove i ostale stvari, kao sto se i dan danas radi u WoWu ali to ne moze ni da prismrdi originalu.
Aha... Nisam kontao da su kvestovi, mape, mobovi, loot itd. server side...
Ako je tako, onda je jos bolje, svi ce morati da kupe original i cao xD Sto se tice wow price, dugo sam igrao na piratu, i kad sam presao na retail, progledao sam, ali bukvalno... dupe i oko xD
da bi postigli savrsen balans jedinica/opreme i svega ostalog
Uzmi iscitaj njihove patcheve, bukvalno menjaju attack rate sa 0,65 na 0,7 slicno![]()
Pirati koji dizu wow servere nisu do dan danas ni WOTLK uspeli do kraja da skriptuju a o kataklizmi da ne pricam, tako da ne vidim neku svetlu buducnost ni u piratizovanju d3.
To je mit i opšte prihvaćena zabluda.
Niko do sada nije napravio savršeno balansiranu igru niti će. Ono čime se Blizzard bavi od pamtiveka a drugi nisu radili ali su masovno počeli da kopiraju u poslednje vreme (na našu nesreću), jeste taj vid balansiranja gde iako postoji sasvim ok balans (većina igara ima dobar balans, nije blizz ništa bolji od drugih) oni posle nekog vremena promene to tako što nerfuju nekog a nekog drugog naprave OP, sve pod izgovorom da je ovaj prvi bio OP a drugi UP...
To je masovna pojava u većini današnjih kompetitivnih igara (pa i u modovima igara) i mene jako nervira. Kao deluje da se oni nešto trude da naprave neki savršen balans a u stvari se samo zezaju sa statistikama i mešaju ih tako da bi se ljudima koji aktivno igraju činilo da oni tu nešto kao unapređuju.
Pa pogledaj WoW i kako je balansiran kroz istoriju. Jel danas nešto puno bolji balans klasa nego što je bio na početku? Naravno da nije, isto njesra iako su kao menjali i popravljali balans tolike godine...
Treba zadržati ljude zainteresovane za igru. Pošto nisu uvek u mogućnosti da kreiraju novi sadržaj u roku koji zahtevaju pasionirani igrači online igara (u prevodu noliferi, nemojte se vređati i ja sam isti takav) onda oni pribegavaju "balansiranju" igre. Blizzard je među prvima to počeo da primenjuje u svojim igrama a danas je to masovna pojava kod developera komptetitivnih igara.
Uostalom, ne postoji način da se izmeri i proceni šta je to savršen balans igre. Gotovo uvek ljudi kukaju na balans kada oni sami naprave grešku ili jednostavno ne znaju da igraju. Što si bolji u nekoj igri to manje kukaš na balans igre, to je univerzalno pravilo
Si igrao na moltenu?![]()
Takvi trikovi obično dovode do pojave botova koji su toliko vezani za tog developera da shvataju kao ličnu uvredu kada neko nešto loše i kritički iznese o pomenutoj firmi. Za sada u PC gejming industriji takve botove imaju samo Valve (meni muka od onog foruma i ******a koji tamo obitavaju i kojima je svaka druga, our God Gabe) kao i Blizzard sa armijom likova koji su ubeđeni kako su njihove igre apsolutno superiorne u odnosu na sve ostalo
Edit: Ovih drugih ima i na forumu a jedini pravi Valve fan je napustio forum iz nepoznatih razloga.
Bezvezna drama zaista, slazem se sa orckristegom.
Nista mi ne smeta sto igra zahteva net za single player, kao sto mi ne smeta sto nema LAN-a. Zaista ne mogu da nosakam 25kg masinerije za LAN partije i slicno (sto kaze, omatorilo se za to) kad imamo net, skype i, konkretno za pomenute igre, battle.net.
A da neko iz (gorespomenutih) principa nece da igra neku igru, iako mu se zapravo igra, mi je bzvzNo dobro, 100 ljudi 100 cudi
Licno jedva cekam da izadje, bas mi se igra ^^
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari