Šta je novo?

Diablo 3

DIII ionako nije ni blizu da bude zavrsen, a grafika ima da se promeni dok ne izadje finalna verzija. Iz ovih video klipova koji kruze netom ne bi trebalo bilo sta zakljucivati. Grafika u Diablo igrama nikad nije bila "selling point" igre, ali je uvek bila korektna za doba u kome izlazi. Najvise cemu se nadaju svi fanovi je isit gameplay kao u DII igri (ili barem veoma slican), besomucno ubijanje kreatura za XP i kupovina itema i kupljenje dropova. Kao sto rece neko gore, prava stvar koja drzi ljude da igraju Diablo igre jos uvek su ti itemi i setovi, koji su uvek jednostavni, a opet kompleksni... Ne ko tamo u Sacredu pa imaju milion stvari i gluposti koje treba gledati... sacuvaj me boze. Poenta svake dobro dizajnirane stvari je da bude jednostavna/funkcionalna/lepa

Sta se nadam da ce unaprediti u DIII su fajtovi s bossovima, kao i da ce mociu da se igra preko Battle.NET-u u co-op modu i to na primer do 32 igraca. Zamislite samo fajt sa bossom sa jos 31 igracem, dok je boss 32x jaci/tezi nego u single player kampanji?!?!?Mmmmmmmm :eyebrows:... sta ces bolje, pa krljanje za iteme. (64 players anyone? :D). Kakav potencijal tu postoji za epic boss bitke... Posle uspeha WoW-a garantujem da ce multiplayer za DIII biti ekstra upgradeovan...

G@W je napisao(la):
Zasto grafika ne moze biti kao u Diablo 2 sam takodje objasnio. Jednostavno covek koji se pita fura graficki stil koji mozes videti u Warcraftu i WoWu. Kako je sam rekao, Blizzardov graficki still je takav da je sve uprosceno i neproporcialno. To sto se tebi ili meni njegov stil crtanja ne dopada ne znaci nista jer se u njega kune 10 miliona igraca WoWa i ranijih Warcraft nastavaka.

+1

Ja bas gotivim tu grafiku iz WoW-a, a i ovo sa screenshotova iz DIII mi se svidja. Dopadljivo, sareno, u nekim delovima sablasno, manje zahtevno za masinu.Samo treba napomenuti da nije poenta da cela igra bude sablasna i mracna, vec samo neki delovi (dungeons, bossovi, podzemlje, nocne borbe itd...)... Valjda i u Diablo zemlji ima sunca, meseca i ostalih nebeskih tela koja osvetljavaju zemlju...

Ma ljudi ne kapiraju da ekipa iz Blizzarda kao i uvek puca na kartu zvana "moguce igrati igru na svim masinama", to i daje prodju vecu nego uobicajeno (tipa prodaju 5m umesto 4m primeraka). Grafika u DIII (po ovome sto smo videli do sada) nije nista posebno, ali ce raditi i na starijim masinama, te automatski mogu da je kupe i ljudi koji imaju single core masine sa slabijim grafikama...

A Diablo sa mountima jednostavno nece da radi posao, jer ipak legendarni teleport mora da postoji :D

Generalno ne sumnjam uopste da cu kupiti original i odigrati single player + multiplayer na Battle.NET ili u LAN-u sa gomilom drugara... Jednostavno igra ovog doba koja zeli da se probije i da zadrzi fanove, mora da ima multiplayer za barem 8 igraca preko LAN-a i 16-32 igraca preko Battle.NET-a...

EDIT: i ono sto je must have za DIII je Tristram, Deckard Cain i onaj lebac mu kako se zove, onaj arandjel... Tyrael... sta ces vise, jos nek se pojavi Wirt.... ju pa od srece da presvisnes :D, a sto mi se nikako ne svidja u DIII je ovi orbovi za health i manu koje kupis od ubistava... HOCEMO HEALTH POTIONE :bottle:
A upravo i procitah da ce prilikom level-upa atributi automatski biti dodeljivani sto je apsolutno ******... ubija srz Diablo igre, i smanjuje raznovrsnost likova. Eto na primer takve stvari su vredne svadje a ne neka tamo grafika i slicno.,..

Poslednja izmena:
A upravo i procitah da ce prilikom level-upa atributi automatski biti dodeljivani sto je apsolutno ******... ubija srz Diablo igre, i smanjuje raznovrsnost likova. Eto na primer takve stvari su vredne svadje a ne neka tamo grafika i slicno.,..

ja mislim da je to tako dobra buva koju je pustio blizard, da im nije dobro :)

Generalno ne sumnjam uopste da cu kupiti original i odigrati single player + multiplayer na Battle.NET ili u LAN-u sa gomilom drugara... Jednostavno igra ovog doba koja zeli da se probije i da zadrzi fanove, mora da ima multiplayer za barem 8 igraca preko LAN-a i 16-32 igraca preko Battle.NET-a...

Iscitah solidan broj postova, al il sam corav ili ne videh, jedino u tvom postu videh da se spominje single player, a mene bas to i zanima, tj. hoce li imati D3 i single player campanju ili ce biti iskljucivo multiplayer, posto vidim da ga poredite i sa Wow-om?
Ja igrah d1 i d2 jos pre 100 godina, i voleo bih da i d3 ima single player campanju, znam sebe, pa ne smem nove igre da isprobavam preko neta, ionako premalo vremena imam za igranje, najmanje mi treba jos jedna online zaraza :D

Ne bude li imao single player ima da krene pljuvacina :-devil-:

Iscitah solidan broj postova, al il sam corav ili ne videh, jedino u tvom postu videh da se spominje single player, a mene bas to i zanima, tj. hoce li imati D3 i single player campanju ili ce biti iskljucivo multiplayer, posto vidim da ga poredite i sa Wow-om?
Ja igrah d1 i d2 jos pre 100 godina, i voleo bih da i d3 ima single player campanju, znam sebe, pa ne smem nove igre da isprobavam preko neta, ionako premalo vremena imam za igranje, najmanje mi treba jos jedna online zaraza :D
Imaće SP kampanju. 100 % :eyebrows:

Aj, aj, aj... sto kaze Igoritza sve to smrdi na namestaljku. Auto-levelup, bez heath potiona... itd. itd... Kontam da ce Blizzard na kraju napraviti nesto sto je naprednije od DI i DII, a opet ne odskace puno od njih. Eto pogledajte samo razliku izmedju DI i DII... isto, a opet nije. Jos kad je DII izasao bio je bum na sve strane, promenuli grafiku, dodali neke gluposti da stavljas na iteme, vise mapa u igri, nove klase.. ma svasta su ubacili pa se opet igrao do daske (i jos uvek se igra). Sva ta panika oko igre i ti fanovi sto se loze, sve ce to biti OK. Ja do sada nisam video da je Blizzard izbacio losu igru, a vi? :D

Naravno da ce imati single. A ni meni nije jasno zasto porede diablo i wow....

Prvi Diablo sam odigrao 5-6 puta (jako davno), Diablo II takođe, baš pre neki dan sam ga ljuštio na poslu, u pauzama teške šljake :) . S obzirom da je to igra stara 9 godina i da su u to vreme samo najimućniji imali 3dfx Voodoo ili Nvidia Vante, a da je D2 mogao bez problema da se gura i bez 3D pomagala, onda i ne čudi što je bilo puno mračne atmosfere u dungeonima, a da je spoljašnji svet, izuzev onog dela u pustinji, kao da je smešten u englesku - tmuran, turoban i kišan. Što se grafike tiče, D2 je za ono vreme bio solidan, ali u to doba su se pojavili Unreal i Quake II za koje je, grafički, bio smešan. Ali grafika nije bila ono zbog čega su Diablo II igrali horde ljudi. Nikad nisam igrao WOW, niti me to zanima, ali ovo što sam video u gameplay snimcima Diabla III je prilično dobro, u dungeonima je i dalje mračno, turobno, spolja je malo šarenije (ne previše kao u npr. Sacred II) što je normalno kad na raspolaganju imaš (za razliku od D2) više od 256 boja.
A priča? Hm, igrao sam nekoliko puta i znam da je neko maznuo neki soulstone da ga treba maznuti nazad od nekog Baal-a i da ti tu pomaže neki anđeo Tyrael, a taj Baal ga predaje svom bratu Diablu i tako to...mislim, znao sam dobro čitavu priču, ali je, po mom mišljenju, jako malo bitna za ovaj tip igara. Mnogo su bitniji zanimljivi quest-ovi i sama atmosfera, a ne verujem da će Blizzard omanuti na tim poljima, jer su po tome najpoznatiji.
I dok ovo pišem setih se igre "Commandos II", španske squad-based igre sa izuzetno zanimljivim WWII questovima, zbog kojih je igra doživela ogroman uspeh. Onda su mnogi tražili da igra bude malo teža, pa se setih "Commandos III: Destination Berlin" i misije u kojoj samo sa usranim pištoljčićem, za 15 minuta moraš da ukloniš preko 50 gusto zbijenih i do zuba naoružanih švaba i postaviš mine za nadolazeći voz. Živa smejurija. I, naravno, igra je doživela fijasko. Ali Blizzard je mnogo veća, mnogo bogatija i, naravno, mnogo pametnija firma da dopusti da napravi nešto što neće zadovoljiti fanove starog Diabla i da privuče nove igrače.
Istina, i meni deluje glupo ono što sam video sa onim kuglicama health-a, ali ne mogu da se žalim na to dok ne probam igru, možda će se to uklopiti bolje nego skupljanje health potiona. Uobraženo je kritikovati nešto što nisi probao, pogotovo što je reč o igri koja će se pojaviti za više od godinu dana i koja, zasigurno, nije završena ni 30%. Jer, koliko znam, Blizzard se sad koncentriše na Starcraft II, a Diablo III će mnogo posle njega. A žaliti se sada na grafiku mi liči na ono "Rđavom qrcu svaka dlaka smeta"...;)

Sto se tice health potiona i auto lvlinga mogu reci samo jednu stvar, ukoliko to stvarno implementiraju svi cemo u pocetku pljuvati kako je to glupost ali ce se na kraju ispostaviti da je to jedan od veoma bitnih elemenata gameplay-a.

Zasto to kazem? Pa zato sto je Blizzard u Diablo II uveo Save & Exit sistem snimanja pozicija koji je Diablo komuna docekala na noz kukajuci zasto nema quick save-a i snimanja pozicije na tacno odredjenoj lokaciji. A na kraju se ispostavilo da je to jedan od kljucnih elemenata koji Diablo II daju josh uvek neprevazidjen replay value.

Tako da...Blizzard sigurno zna sta radi ;).

Inace taj autolvling se obicno koristi da bi sistem priblizio pravom AD&D-ju i osigurao balans izmedju klasa (da ne bi Wizard imao vishe Strenghta od Warriora i slicno tome). Medjutim da bi takav sistem bio uspesan oprema mora imati mnogo manji uticaj na karakteristike lika nego sto je to slucaj kod Diabla i WoWa. Mada ko zna mozda prave full RPG after all ,).

Eto co'ek lepo kaze, slazem se skroz... Ma ima da se promeni skroz igra, vidi se i da svi elementi igre imaju bruka malo poligona, nema sanse da tako izgleda krajnja igra (i to pogotovo 2010.). Garantujem da su ovo sto sad kruzi netom sklepali u Blizzardu za 20min, samo da bi poceli prodaju majica i ostalog fan ******...

Aj sad recite, kad ste prvi put culi da DIII izlazi, kao niste odmah hteli da pazarite majicu ili slicno, znam da ja jesam :D

Momci iz Blizzarda su vec odavno dokazali da imaju stiha za dobru, funkcionalnu, zavisnu igru i ako se budu bazirali na ono sto fanovi kazu... Ode ceo DIII u tri lepe mame!!! Poenta je da vecina igraca nema pojma sta hoce (sto pokazuje i sjeb Commandos III igre). Slusas fanove i garant ce s****ndas igru, nijedan fan ne moze da osmisli bolje ono sto moze pametan i normalan dizajner sa IQ vecim od 130...

G@W

Ja se iskreno nadam da ce DIII biti nesto vise nego DII, u smislu RPG/FRP/AD&D... Da ostane H&S, ali da questovi budu malo bolje osmisljeni, duzi tj da malo vise podsecaju na AD&D questove. Autoleveling verovarno nece biti tako strasna stvar ako ga ostave, ali znas ono dobijes lvl pa moras da rasporedis 5 pts na atribute... ma sta ces bolje :D

A licno bih voleo da se iz DI vrati sistem ucenja magija preko knjiga... to bi mu nekako dalo gusht, a posle specijalizacija preko skilova... mada to verovatno necemo videti...

Moje mishljenje je, da ako i bude auto levelinga, da ce se sve to nadomestiti neverovatno velikim izborom ajtema.

primer - barbarian level 20, i sad, ogoljeni, obojica su ista. e a ja uzmem i na njega stavim oklop koji mu daje na speed-u, ali malo odbrane, a miloshs stavi na njega tezak armor, koji ga usporava, al zato moze da sacheka u cosku 60 gobilna, ja ne mogu, ja moram da trchim u krug.

i onad, uzmesh tako, i rasporedish na sve ostale item-e karakteristike - chizme, rukavice, prstenje, kapa, weapon, opasach, i dobijesh totalno raznovrsne likove.

naravno, da bi postojala ovakva ideja, treba napraviti da, naprimer, u 15tom levelu, ti nadjesh 6 chizama, mozesh da obucesh 4 od njih, i birash samo jedne koje cesh zapravo da nosish. a kakav je blizard, moguce da ce ti brojevi biti duplirani, ako ne i utrostrucheni.

Dobro je sto ne slusaju sve sto fanovi kazu . . :smoke:

Simpaticne ove meshine:D

14l2gsz.jpg

Ima jos shotova na http://www.pcgameshardware.com/aid,687686/Diablo-3-New-monster-screenshots/News/

Hteo je reci kako je grafika katastrofa sto i jeste. Ali neka nabicemo mu kesu na glavu i udri :D.

Ovo je neka meshalica za malter na dve noge.
Ja kada sam video kako Barb dobro izgleda i ima pokrete u trojci odushevio sam se. Ako njega i Druida odrade kako valja za mene je igra uspeshna. :D

Nije valjda da ti je bitna grafika u Diablu?

Pa i nije mi bitna grafika ali Blizzardove igre su uvek pristojno izgledale u trenutku pojavljivanja a ova grafika je na nivou WoWa i nikako se ne moze smatrati pristojnom u 2009. godini a kamoli ako izadje kasnije.

Pa Titan Quest izgleda 10puta bolje od ove sad grafike:D

Ja sve nekako sumnjam da će ljudi igrati Diablo ovoliko zumiran kao na shotovima.

Koliko se ja secam na trailerima je ovo mnogo bolje izgledalo. Uostalom ako mi sada ne smeta izgled Diabla 2 u 2009. godini onda mi tek nece smetati Diablo 3 :)

Kao sto sam vec i rekao ovo im je verovatno pocetna verzija sa manje poligona, tj samo nesto da pokazu igracima. Finalna verzija ce garantovano bolje izgledati... a i ne vidim da se na grafiku zale ljudi koji igraju DII, zato jer Diablo igre ljudi ne igraju zbog grafike. A i garant nisu ubacili sva svetla i ostalo...

A i titan quest je realno smece u poredjenju sa Diablom... necu da kazem da nije dobar, odigrao sam ja i titan quest ali je Diablo II cak bolji i to u svakom pogledu, jedino ajd bitke sa bossovima su bolje u Titanu

E Vuce Vuce, upravo si pokazao koliko si zelen :p

Tacno jesu to Abominationi iz WoWa ali njihovo prvo pojavljivanje je bio Warcraft III ;). Ali WoWovci ne bi bili WoWovci da ne misle da je sve pocelo od WoWa...

Edit:

Nezahvalno je porediti igru sa 2D grafikom sa igrom koja koristi full 3D engine. 2D grafika mnogo sporije zastareva i da kojim slucajem Diablo 2 podrzava vece rezolucije (nativno) i ima bolje teksture/efekte bio bi itekako graficki privlacna igra.

Poslednja izmena:
E Vuce Vuce, upravo si pokazao koliko si zelen :p

Tacno jesu to Abominationi iz WoWa ali njihovo prvo pojavljivanje je bio Warcraft III ;). Ali WoWovci ne bi bili WoWovci da ne misle da je sve pocelo od WoWa...

lol, pa u WoW-u se i ne zovu abominations, nego Styched Horrors ili tako nesto, na umu sam i imao Warcraft III, ali se nisam lepo izrazio... ;) A ako cemo bas da ulazimo u warcraft lore, prvo pojavljivanje su imali mnogo pre treceg rata, jos u vreme kada su samo night elfovi nastanjivali Azeroth i "igrali se" sa Well Of Eternity, te prizvali Sargarisa, Archimonda, Kil'jaedena i kompaniju... :p

A nije bitno, odvrnes AA i AF i izgleda sasvim zadovoljavajuce funkcionalno.

Vrh Dno