Šta je novo?

Diablo 3

Taman se lepo poklapa izlazak D3 i PoE novih liga u Martu.

PoE sam tek poceo sa Domination ligom, pojma nisam imao o buildovima i nekim osnovnim stvarima.
Tako da jedva cekam i novu ligu i D3 RoS, jer se u principu obe extra nadopunjuju kada jedna dosadi. :)

I u POE je drop kada sam ja u pitanju opet diskutabilan tj jako los jer sada ispada da moras imati mf ili iir toliko visok da ostatak opreme mora da ti bude mega nadrkan i opet ces dobijati meh iteme, ono sto nadomestuje to je craft i zaista mogu da se izrolaju stvari koje su zaista unikatne i dobre. U D3 nema ama bas nista od toga.

Ako mogu ja da se osvrnem na ovaj deo, ne mogu da komentarišem D3 jer ga ne igram.

U PoE isto imaš loš drop, to je tako svima. Dok si još rano u igri, lako je dobiti neku opremu koja će biti bolja od toga što imaš; ali kada dođeš do toga da već imaš nešto što je ok, e onda će vrlo, vrlo teško da se desi da ti padne neki upgrade. Ja sam sa tipa 3ex potrošena došao do toga da ne očekujem da Piety ispljune bilo šta bolje od toga što ja imam, i da mi bilo koji propisni upgrade znači da moram da ga kupim i da će ta kupovina da me košta 10-50ex.

Visok IIR ti u principu znači više žutih, kvalitet itema i dalje je uglavnom ******. Mislim, dobićeš unique kod Piety ili Dominusa, ali to će biti neko lvl 5 đubre, a ne Soul Taker. I dalje mora da se grajnduje do besvesti, imao ti 0% ili 500% IIR. Sam MF build i nije neophodan, jer bossovi izbacuju rare i unique iteme i sa tvojih 0% IIR, plus možeš da se ubaciš u party sa MF userima. Na standard, ima jedan veoma bezobrazan lik sa 500% IIR, ime mu je nešto tipa BlueballsBitchMF, koji vozi Dominusa non stop, pa tvoj zadatak je samo da se uvališ sa njim u party i doneseš dps.

Craft u PoE je, takođe, jako jako težak kada dođeš do toga da već imaš dobre iteme. Da se naprave oni nebulozni Thicket ili Harbinger 500dps lukovi, to zahteva gotovo neograničene resurse i to uopšte nije dostupno prosečnim igračima.

zasto? drop je isti u obe igre. rng is strong... jedina olaksavajuca okolonost koju je diablo3 imao je (bila) Auction House gde se lakse moglo doci do upgrade. naravno zahavljujuci i botovima :)

Nisam ni mislio da kilometarski diskutujem vec sam u dahu napisao ono sto sam zaista mislio vezano za obe igre jer su prilicno slicne.

Ok ali ako vec i treba da jurim veci dps [ btw trenutni u poe mi je sasvim ok vise se razmislja na temu prezivljavanja lvl 75-77 mapa] neka to bude delo mojih ruku kada me RNJebus ne voli sto se samog dropa tice, kada se kraftuju itemi zna se kako i sta sto se za D3 ne moze reci.

Primer i prekidam - kada smo krenuli sa DE da kraftujemo sve sto moze da sa kraftuje osudjen si iskljucivo na RNJebusa dakle - klik i ili je trifecta ili nije, ili je smece ili onako a ovamo postoje takozvani lejeri gde ti postepeno gradis item dok ga kraftujes i zaista mozes [naravno uz dozu srece] da dobijes nesto sto ti potpuno odgovara. Nije savrseno naravno ali opet postoji sansa da bude izuzetno dobro uz malo znanja, u D3 nema toga vec je ili ili..

jeste, i to je mana Diabla3, nema tu dubinu.
Zato i ima puno prituzbi na itemizaciju, svodi se na ili ili. Malo ce se popraviti sad sa enchantovanjem ali mislim da to nije resenje na duze staze.
Ja bih uveo da odredjeni itemi napreduju zajedno sa likom (i tada postaju acc bound), i da neko ko je igrao 2-3k sati ima i godlike opremu na tom charu.

ps. Ali iz aviona se vidi da Blizz ne zeli da komplikuje D3, zeli casual igru, da lepo radi i na konzolama i na PC-ju, da je grafika lepa, da je sve ispolirano i da igra ima dobar combat sistem, i tako ce i ostati.
Ko zeli izazovniju igru, koja mnogo vise kaznjava greske, neka igra PoE.
Po meni, odlicno je da postoje obe igre.

Poslednja izmena:
...ps. Ali iz aviona se vidi da Blizz ne zeli da komplikuje D3, zeli casual igru, da lepo radi i na konzolama i na PC-ju, da je grafika lepa, da je sve ispolirano i da igra ima dobar combat sistem, i tako ce i ostati.
Ko zeli izazovniju igru, koja mnogo vise kaznjava greske, neka igra PoE.
Po meni, odlicno je da postoje obe igre.
Slažem se, pogotovo sa boldovanim delom, u D3 je odlično odrađeno kretanje/borba, to me najviše i privlači.:)
Ali, ko nije casual igrač, opet će imati dovoljno dubine za ozbiljnije igranje, pogotovo sad kada sami budemo skupljali specifične setove i kombinacije legendary-ja.

Jos bolje bi bilo kada bih kao casual igrac mogao da budem kao sto rekoh monk mage.

Pop-džedaj1.jpg

Bas me lozi taj spirit fazon i jos kao female to bi bilo sjajno.

Bas sad vidim na PTR da ce i stari hellfire imati poboljsanja
novi hellfire.jpg
Evo primer sa inteligence:
hellfire int.jpg
A evo i sa dex :
hell dex.jpg
Mozda ovi ringovi i posluze dok se ne dodje do novih hellfire,a ko zna i sta ce trebati od materijala...
PS. Trenutno sam par lvl :
par lvl.jpg

Poslednja izmena:
Od sledećeg PTR patcha, Troment težina će biti dostupna za charove koji su lvl 60 (nisu precizirali da li će i slider biti otključan, ali, videćemo uskoro). :)

Izašao je PTR patch, dostupno je svih 6 Torment težina. :)

^
Dali se zna kada ce se zvanicno pojaviti?

Još se ništa konkretno ne zna.

Rekoše da planiraju početak pre-loada RoS-a za kraj ovog meseca, možda nas iznenade pa puste Patch 2.0.1 u isto vreme? :)

pa 25.03. izlazi RoS

aaaa :)

24.03. :p

A sunce li im njihovo!Ja se ponadao da ce barem malo ranije!Hvala za info!

Hahha, zeza se ilidan. :d

Najkasnije će izaći 18. marta, kada isključe AH, sad, dal' će pre, videćemo...

narucio psa dobio pacova...

kad nije zumirano

coccoC1.png

ko ne vidi :d

sp75.png

zumirano

5qQJDhG.png

FTbPm3T.png

Poslednja izmena:
odakle ti pacov?

zar to ne dobijas u ROS DDL?

pa da ali odakle ti sada na PTR? dobio si closed beta invite?

jaoo kako je gadan :D
kakve su ti to 2 knjizice ? jel i to dobijamo ?
nisam palio ptr pa ne znam sta rade..

Jel moguce da su ovog peta napravili ovako smesnog? Teletabis dizajn, uzas zivi.

Nazad
Vrh Dno