Šta je novo?

Diablo 3

Pero ti ne citas sta ja pisem, onaj ko hoce da kupuje iteme moze i na ebay-u zaboga, tako su se prodavale hiljade itema u D2, ili na d2jsp.

Da, i to je radio samo onaj koji je hteo da ima uber lika, jer je trazio end game iteme. Nisi isao na d2jsp da bi kupio 10 itema sa po +3 na XP da bi se brze levelovao. AH je preuzela SVU nabavku itema.

I meni su pomesani utisci, isto kao i kad su nerfovali inferno :)
Bila je draz nedeljama farmati act1 da bi skupio gear za act2, pa se tu jos vise muciti kako bi se nekako opremio za act3. Mnogi su kukali, nekima je bilo zabavno. Onda su 3 puta nerfovali inferno.

Sa jedne strane, ja volim da provodim vreme u igri. Nije mi zanimljivo da gubim sate na trejd.
Ah je tu odlicno radila posao. Ocu da uradim upgrade Natalia ring-a za monka : avr dmg, arcane res, cc i za 30sekundi vidim sta ima u ponudi.
Ovako cu morati mnogo vise vremena da vrtim stranice i stranice foruma da nadjem sta mi treba. A rezultat ce biti isti, dobicu zeljeni item.

Onaj ko bude provodio vise vremena u trejdu ce biti daleko superiorniji od onih koji igraju. Osim ako sve sto ispadne ne bude account bound, u sta cisto sumnjam, a radovao bi se tome.
Da znam da cu samo farmovanjem moci da budem konkurentan ne bih se bunio uopste. Ovako me plasi da ce rasturaci trejda na d2jsp imate 5 puta bolji gear od nekoga ko ima 3000sati u igri.
Ako vec zele da ukinu AH prosto ne vidim drugo resenje od account bound svega.

A zasto mislis da ces jedino moci da se opremis preko trade-a? Zasto ne bi mogao da imas max gear samo igrajuci svoju igru i ubijajuci monstere?

Eto vidis sta je ucio AH. Unistio ti je uopste razmisljanje i nadu da ces opremiti lika IGRAJUCI igru. I ti posle pitas sta je bilo tako lose.

Bio bih odusevljen da si u pravu :)
Nista zabavnije nego da uopste ne moras da razmisljas o trejdu vec da samo igras igru.
Iskreno, nemam poverenja da mogu da naprave takav sistem (osim ako je sve AB), ali sigurno uzimam RoS i videcu kako ce ispasti :)

Na kraju krajeva, meni se svidja gameplay i igracu Diabla trejdovalo se po forumima, AH ili bilo sve acc bound :)

Postoje i neke spekulacije na netu da ce uvesti monthly fee krajem 2014 dok se ljudi "navuku" na taj osecaj bez AH i RMAH ali u tom slucaju ce morati bas mnogo da se iscimaju da na taj nacin zadrze i dobiju nove igrace.. Nije nemoguce ali iz ovog ugla tesko da moze da se desi.. just sayin' ...

jel zna neko sta ce biti sa battlenet balance i dal ce moci da se kupi exp sa taj balance sto imam >,>?

Battle.net balans ti je vezan sa ceo nalog, ne za konkretnu igru, tako da ćeš moći da radiš sve što si radio i do sad (sem da kupuješ na D3 AH, naravno :d)...

Ja sam isto u nekom šoku, tolko su se uzdali u AH i sad ga gase. Bolje bi bilo da ugase samo RMAH a GAH da ostane ,ali izgleda da im se onda ne isplati ceo taj sistem.
Ali ako bude vise endgame itema, a i urade jos neke fazone sa AB craft itemima onda AH ce biti suvisan, jedino ako se bas ubode neki epic leg. onda pravac forumi.

Postoje i neke spekulacije na netu da ce uvesti monthly fee krajem 2014 dok se ljudi "navuku" na taj osecaj bez AH i RMAH ali u tom slucaju ce morati bas mnogo da se iscimaju da na taj nacin zadrze i dobiju nove igrace.. Nije nemoguce ali iz ovog ugla tesko da moze da se desi.. just sayin' ...

Ako se ovo obistini ja momentalno prodajem igru, necu ni da pomislim da mesacno moram da im dam kintu da bih igrao. NIJE OVO WOW !.

Ma jasno.. nego kazem to govore trolovi koji moraju da opravdaju nekako Blizz-ov greed jer svi znamo koliko oni u sustini zaista gube ukidanjem AH i RMAH proizvoda iz svoje palete proizvodahahahah brate 1e po transakciji i 15% shibanja po ushima, malo li je?

Ali ako bude vise endgame itema, a i urade jos neke fazone sa AB craft itemima onda AH ce biti suvisan, jedino ako se bas ubode neki epic leg. onda pravac forumi.

Slažem se sa ovim, na forumima će se (uglavnom) trgovati samo sa sick BiS itemima...

gemovima jako skocila cena

Sklonili AH da bi ljudi koji imaju D3 kupili ekspanziju, a onda ce da je vrate :p. I onda lepo kad niko ni ne igra igru, ugase servere i ostave sacicu, kada su ionako rasprodali kopije, a nemaju drugog izvora prihoda. Barem bih ja to uradio kad bi moj dzep bio u pitanju :d.

meanwhile ja cekam rmah item 11 dana...

a kao resili mi problem a nema ga jos item

61cm.png

Poslednja izmena:
Gasenje AH ce takodje oterati deo igraca ili "ne igraca"!Jedino resenje da natera ljude da igraju je kao sto je napisao DBravez su account bound itemi i to je kraj price!Ovako imam vec neko vreme utisak da sam uzalud igrao ovih godinu dana,jer nijedan evro nisam dao da bih unapredio lika,dok danas neko kupi igru i doda jos 10 evra i stoji rame uz rame samnom koji sam krivio kicmu i kvario oci sve ove sate,nije uopste fer!AH se gasi tek za 6 meseci-daleko je to jos!Jedini razlog zasto vredi igrati je Exp i drugo nista!

brims skocili na 10k :)

hebo ti tu igru kad ja vise vremena provedem trazeci iteme po aukciji,ovo je fenomenalan potez.

a sto trazis :D niko nas ne tera da klikcemo na AH :)

Problem za one koji su želeli da igraju bez AH bio taj što igra nije baš najbolje balansirana za tako nešto. Sada će dropovi biti balansirani tako da i solo igranje bez trejdovanja omogućeva da se napravi respektavilan build.

Poslednja izmena:
Falice malo AH kad zafali flawless gemova ili tomova za krafting :)
Ali stvarno lepo od njih ako ovo odrade kako treba, ajd zivi bili pa videli.

pa bice vise botova koji ce te spamovati za mats trade :D
morace izmeniti gold sink iteme, ko ce da crafta markize ako ovoliko kosta :D moraces da igras mesec dana sa pickup radius opremom da bi craftovao jedan gem i onda jos nedelju dana kad ti padne upgrade weapon :D

Pa promeniće balans, ionako su već morali na konzolama da balansiraju igru bez AH-a, sada samo trebaju taj balans sa konzola da prilagode za m+t. :)

Problem za one koji su želeli da igraju bez AH bio taj što igra nije baš najbolje balansirana za tako nešto. Sada će dropovi biti balansirani tako da i solo igranje bez trejdovanja omogućeva da se napravi respektavilan build.

po meni bas jeste.
Trebalo ti je puno vremena da se opremis za mp10, recimo 1000 sati, ali je bilo izvodljivo.
Mogao si sam da igras, povremeno trejdujes neki item sa ortacima, npr. sa samo 5-10 ljudi sa bencha i vremenom bi bio sve jaci i jaci i dogurao da do toga da farmas na najvecoj tezini.
Koristeci AH si samo skratio sebi vreme.
Sta je falilo ovom coveku da uziva u igri :
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/9972467756#1
svi koji ne vole AH su mogli da igraju isto kao i on, ali izgleda da im je to previse utrosenog vremena.

A opet sa druge strane, nekim ljudima je dobar balans ovo sto su uradili na konzoli.
Posle 50 sati igranja, imaces best in slot opremu, farmaces najvecu tezinu, i posle mesec dana ces da predjes na drugu igru.

Diablo fanovi su povracali na spomen konzola, a sad bi da preuzmu njihov balans i da imaju sve na tacni posle 2 nedelje igranja.

Diablo fanovi su povracali na spomen konzola, a sad bi da preuzmu njihov balans i da imaju sve na tacni posle 2 nedelje igranja.

Diablo fanovi, barem oni pravi, žele drop balans iz Diablo dvojke, ništa više i ništa manje, a ne da igraju pijaca simulator i gledaju da zarade koji evro. ;)

Po tome je čak i ovaj konzolni balans bliže pravom diablu, nego ovaj ah balans.

Poslednja izmena:
ne bih bas rekao da si u d2 mogao za mesec dana da imas bis iteme

ja ne znam ko to od diablo fanova zeli uopste...

Nisu ludi da nam daju takav drop rate da imam BiS opremu za 50h igranja, znaju oni da je drugačiji mentalitet PC i Console igrača...

Diablo fanovi, barem oni pravi, žele drop balans iz Diablo dvojke, ništa više i ništa manje, a ne da igraju pijaca simulator i gledaju da zarade koji evro. ;)

Po tome je čak i ovaj konzolni balans bliže pravom diablu, nego ovaj ah balans.

svako je sebi onaj "pravi" ;)
a prodavali se itekako i u Diablu 2, i end game je takodje bio trejd i pijaca simulator po forumima.
Opet nekome je end game 100-200sati, nekome 3000+, a ne bih voleo da se igra pravi za ove prve kao na konzoli.

Ostavio sam ti link za igraca koji je polako, bez pijaca simulatora igrao, uzivao, i postigao sve sto je hteo u igri.
I mi ovde sa bencha smo vrlo slicni, ne znam da li je neko uopste igrao zbog para, ne poznajem takvog.

Poslednja izmena:
Ni na konzolnoj verziji nemaš bis posle 50h, to je preterano karikiranje. Naravno da ne želim tako nešto, želim onako nešto što smo imali u Diablu 2, kao što sam već pisao.

A to da li će neko trejdovati van AH to me iskreno ne zanima, samo me zanima to da igra ne bude balansirana sa AH na umu, već da bude balansirana na onome što sam dobiješ igranjem, kao što je bilo slučaj sa D2.

A vidim najveći protivnicu su upravo oni koji sa AH nisu silazili, tako da mi je malo smešno da takvi koji su polovinu vremena proveli "igrajući" AH žale na ovako nešto, a pri tome pričaju o nekom HC igranju bez ulaska na AH, što sami uopšte nisu praktikovali. Zašto vi onda niste igrali kao ovaj lik što nije pipnuo AH, nego olakšavali sebi posao sa AH-om :)

Poslednja izmena:
Edit: sad videh da to vec znate. Izvinjenje.

Izgleda da izbacuju AH. Dobio mejl sada, verovatno ce i ostali. Ovo me sve jako podseca na D2 pre ekspanzije. I tada je bilo otkaza posle osnovne verzije.

Poslednja izmena:
Ni na konzolnoj verziji nemaš bis posle 50h, to je preterano karikiranje. Naravno da ne želim tako nešto, želim onako nešto što smo imali u Diablu 2, kao što sam već pisao.

A to da li će neko trejdovati van AH to me iskreno ne zanima, samo me zanima to da igra ne bude balansirana sa AH na umu, već da bude balansirana na onome što sam dobiješ igranjem, kao što je bilo slučaj sa D2.

A secas li se Zod rune ?
Mogao si da igras 5000 sati i da je ne vidis u zivotu. A mogao si da se prepustis flipovanju na d2jsp ( koje se ne razlikuje puno od ah pijaca simulatora) i da dodjes do vise istih. Potpuno, ali potpuno identican sistem kao sa crit mempom danas.

A vidim najveći protivnicu su upravo oni koji sa AH nisu silazili, tako da mi je malo smešno da takvi koji su polovinu vremena proveli "igrajući" AH žale na ovako nešto, a pri tome pričaju o nekom HC igranju bez ulaska na AH, što sami uopšte nisu praktikovali. Zašto vi onda niste igrali kao ovaj lik što nije pipnuo AH, nego olakšavali sebi posao sa AH-om :)

zato sto je za mene trejd sastavni deo Diabla kao i u D2, i kad izbace AH, zamenice je sajtovi i forumi.
U poslednje vreme kad upalim igru, na AH budem 3-5min i onda farmam. I sada takav jedan komotan sistem zamenjuje smaranje , kacenje slika po forumima, situacija gde te dodaju prevaranti i *****i sa nekim ponudama koje su sa druge planete :)
Moje misljenje je da igri nista nije falilo osim jos end-game sadrzaja (loot runs, nephalem trials itd..) no dobro. Videcemo kako ce ispasti, mozda sam previse skeptican i oni zaista naprave dobar odrziv sistem, dobru ekonomiju i daju dug zivotni vek igri.

Vrh Dno