Šta je novo?

Diablo 2 Battlenet

Cete vi dolaziti? Ja stizem oko 11:45:00 pa ako dodjete javite.

Ja ne verujem da ću stići večeras, mada... who knows.

Ej Diablo sta je d2loader i sta radi?
Razmisljam se da krenem sa novim likom da picim, ali ne znam sa kojim. Uzeo bi Necra ali mi se on slican Sorc, mozda Amazonku ili Paladina? Sta ti mislis?

Poslednja izmena:
@jovcov:

Valjda time pokrećes igru ako imaš piratsku verziju.

Necro summoner - vodiš armiju summoned i undeadova koji ubijaju za tebe. Može da ti dosadi posle nekog vremena. Dobar build samo za PvM.
Necro bone - budžiš bone spirit i bone spear. Super za PvP (ako se izvežbaš), ali je slabije za PvM.
Možda bih ti preporučio Paladina i to zealer build. Dao bih ti tačno uputstva kako da rasporediš poene. Ovo je lik koji ne mora da nosi skupu opremu da bi ko od šale sejao smrt u PvM-u, a dobar je i za PvP. Ja sam ga koristio najviše za PvM i veoma brzo sam ubijao SVE oko sebe, naročito bossove. Topla preporuka!!!

Imam dva paladina zealera leveli 91 obojica. Kod prvog sam pogrešno rasporedio neke poene pa sam napravio drugog. Dosta dugo sam igrao sa njim ali sam odlučio da mu prodam svu opremu kako bih skupio da opremim barbariana.

Hmm... Odjednom mi se, pišući ovo, javila želja da opet opremim tog paladina i zajedno sa tobom krenem i sprovedem te od normala do kraja hella. Javi mi kad budeš pravio paladina pa da ti pomognem. :)

Poslednja izmena:
Ali ipak - sad sam se setio - Amazonka (javazon) ubedljivo najbrže ubija u PvM-u. Za PvP ništa ne valja. Evo ovde vidi neke build guid-ove za amazonku.

Prvo ti razmisli za šta bi koristio lika - PvM ili PvP ili možda oba.
Ako bi oba onda ili whirlwind barbarian ili hammerdin paladin po meni.
Uglavnom, ne znam ja šta bi tebi najviše odgovaralo. Jednostavno bi morao sam da isprobaš pa odlučiš. Dao sam ti link za razne buildove pa malo provršljaj.

Anyway, ja bih izabrao jednog odavde:
- whirlwind barbarian
- hammerdin paladin
- zeal paladin (uglavnom za pvm)
- javazon (amazon javelin, super za pvm, ali slaba za monstere immune to lightning)
- necromancer summoner (samo za pvm)
- bonemancer (samo za pvp)

EDIT: Ja sam počeo da ti skupljam dobre low level iteme ako budeš kretao uskoro.

Poslednja izmena:
Ma znao sam da ces me ubediti:)
Krenucu sa paladinom, uskoro. Da se jos malo nabudzim sa sorc. Igrali smo sinoc malo baalrun wolvie i ja, dobio je par level up-ova. Ja sam preksinoc dobio dva kljuca od countess i od sumonner-a.
Pogledao sam onaj sajt i deluje mi mocan taj zealer, samo ces me ti jos uputiti.
Ja za vikend nisam tu tako da necu moci igrati sa vama, ako igrate, tek u ponedeljak.
P.S.
Koja je fora pvp? Jel se dobija nesto(exp,item...) ili je cisto onako zezancije radi?

Poslednja izmena:
u ponedeljak-utorak mi stiže original igra pa se vidimo i nače igram sa varvarinom,jer mi najviše odgovara...

@jovcov:
PvP je čisto kad ti dosadi PvM. :) Ne dobija se ništa, samo poraženom ispadne određena količina golda. To se obično ne dira, ali uvek imaš ****** koji će ti to maznuti, koji će koristiti healing potione i onih koji ti neće dopuštati da pokupiš svoje telo kad te ubiju tako što će te rokati onako golog i bespomoćnog (ti likovi me najviše nerviraju). To mi se dešavalo dok svog barba nisam opremio kako valja, pa sad mogu da mi ga duvaju. Jedini koji imaju neke šanse su hammerdini i bonemanceri (ali samo ako znaju da igraju).

@tomasbg, jovcov:
Ajde vas dvojica da se lepo dogovorite pa da zajedno krenete. Skupio sam neke rare i unique iteme levela 3-9 koje bih vam odmah podelio. Ja bih vam pomogao sa mojim barbom ako hoćete. Naravno, ako još neko želi može slobodno da nam se pridruži. :)

pozz

pa čim stigne igra krećem odma,nego video sam da ima 1.11b patch?

Kad budeš instalirao original igru i pokrenuo je, automatski će krenuti da ti download-uje i instalira najnoviji patch. Ne moraš ništa da skidaš sa neta ako imaš originalnu igru. :)

@Silent:
Super, onda vas trojica za sada krećete sa novim likovima. Nadam se u isto vreme.
Reci samo kog lika bi izabrao. Vidi post #65 i obavezno guidove na onom sajtu što sam ostavio da se ne bi desilo da loše izgradiš lika.

Pa, josh ne bih startovao novog lika, jer, ni druida nisam max izgradio...
Sada sam malo zastao, jer ne znam gde dalje da ulazem poene...

Pravio sam Warewolf druida, i nabudzio (Fury, Licantrophy)x20, (Warewolf,Rage)x10, samo, sada ne znam gde da ulozim ostatak poena...
Da li da idem na (rabies, fireclavs), ili na Heart of wolverine, ili chak da pravim minone za ometanje protivnika??

Shto se tiche nekih novih likova, probao bih Necro-a, Paladina ili eventualno Barbariana...

btw. pogledajte ovaj snimak -> SUperfast werewolf/barb :D

Poslednja izmena:
Meni je Whirlwind barbarian ubedljivo najbolji.
Evo kako pvp barb "Smash" cepa. Samo on nosi opremu da se smrzneš. Nije ni čudo kad na USWest-u samo dupliraju iteme pa ih prodaju na kilo.

http://www.youtube.com/watch?v=l3uXMy6eu0Q&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ZIEzPE31WuQ&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=4O9-yq3O5n4&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=P-P3YTQHPtI&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=yHUlwG4YJxE&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=tcAVn4tI3f0&mode=related&search=

Ima tih filmića koliko hoćeš, samo najzanimljivije mi je da gledam Smash-a. :)

meni više odgovara frenzybarb

U je. Nisam ovde dva dana i odjednom 1000 postova:)
Ma super ako cemo krećati svi zajedno. Samo ja nisam planirao da krenem ovako rano, ali bože moj.
@Diablo:
Treba mi detaljan print screen skill tree-a tvog paladina, da znam kako da budžim mog. OK?
Tamo sam citao da on budži po 20 na one tri i eventualno 20 na holy shield, i jos na resist aure. To je mnogo visok level, to sam hteo da te pitam i još za stats:
snaga: ?
dex: ?
vit: kontam
energy: ne treba(ako sam skontao)

Gledam onaj Breath of the dying i fale mi "samo" vex i zod rune. Koliko se teško nalazi Zod runa, pošto vex ja mislim i da sam imao čak i da može da se nabavi?

Poslednja izmena:
Evo screenshotova za paladin zealera. Skinuo sam svu opremu sa sebe tako da se tačno vidi koliko sam poena gde rasporedio.

Zod runu niko od nas trojice nije našao za jedno 8 (ili koliko već) meseci igranja, tako da se ne nadaj. Najbolje je da prodaješ iteme koje pronađeš za Ist rune i onda sa Istovima kupiš Zod. Ne znam koliko se kreće "cena" high runa sada. Pre par meseci je 1HR=4Ist. Sada je SIGURNO dosta jeftinije. Možda 2 Ist?? Provalićeš kad budeš trgovao šta ti ljudi budu tražili za Zod.

Poslednja izmena:
E umalo da zaboravim. Breath of the Dying (BOTD) je najbolje za barba i to u ethereal berserker axe-u.

Za paladina zealera u početku koristi OATH runeword u maču:
Oath, 4 Socket Swords/Axes/Maces, Shael + Pul + Mal + Lum

30% Chance To Cast Level 20 Bone Spirit On Striking
Indestructible
+50% Increased Attack Speed
+210-340% Enhanced Damage (varies)
+75% Damage To Demons
+100 To Attack Rating Against Demons
Prevent Monster Heal
+10 To Energy
+10-15 Magic Absorb (varies)
Level 16 Heart Of Wolverine (20 Charges)
Level 17 Iron Golem (14 Charges)

Dakle, jako dobar i jeftin runeword!!!

Ali majka svih oružja je za ovog lika je runeword GRIEF u Phase Blade-u:
Grief, 5 Socket Swords/Axes, Eth + Tir + Lo + Mal + Ral

35% Chance To Cast Level 15 Venom On Striking
+30-40% Increased Attack Speed (varies) <---------- obavezno ias da ti bude minimum 35%
Damage +340-400 (varies) <---------- !!!!!! što veće to bolje, naravno
Ignore Target's Defense
-25% Target Defense
+(1.875 per character level) 1.875-185.625% Damage To Demons (Based on Character Level)
Adds 5-30 Fire Damage
-20-25% To Enemy Poison Resistance (varies)
20% Deadly Strike
Prevent Monster Heal
+2 To Mana After Each Kill
+10-15 Life After Each Kill (varies)

Poslednja izmena:
Ta dva oruzja bi lepo pasovala i werewolf druidu :D
Enhenced damage + Life Leech + IAS - kakva divota ;)

Poslednja izmena:
+30-40% Increased Attack Speed (varies) <---------- obavezno ias da ti bude minimum 35%
Ovo sam lupio prilično. Ako imaš maximiziran fanatizam (20) onda ti IAS nije bitan uopšte. Tako da samo gledaj da ti onaj +340-400 damage bude što bliži 400. :) OK... na to ne možeš da utičeš, već kako ti se zalomi pri pravljenju tog runeworda.

EDIT: Imam dobra oružja ako budete rešili da pravite OATH i GRIEF. Tako da mi samo javite pre nego što to budete uradili.

Poslednja izmena:
koji sam ja maler,znači obiđem sve mogiće radnje i samo LOD imaju na lageru a niko nezna kada će sledeća tura za D2 :( , molim vas ako bilo ko zna gde još mozda ima ili u novom sadu ili da se poruči... bilo šta...

DIABLO

imaš neki savet za frenzybarb

Poslednja izmena:
Jedan offtopic:

Koliko KB ili MB "pojede" D2 kada se igra na battlenet-u za 1 sat igranja??

I ako neko zna, koliko WOW potroši za 1 sat igranja?

Koliki je bandwidth potreban da se igra komotno i bez lag-a ?

koji sam ja maler,znači obiđem sve mogiće radnje i samo LOD imaju na lageru a niko nezna kada će sledeća tura za D2 :( , molim vas ako bilo ko zna gde još mozda ima ili u novom sadu ili da se poruči... bilo šta...

Pogledacu ti ja u Novom Sadu sutra kad budem isao na faks, ako se setim. Ja mislim da ga ima ovde. Pa cu ti javiti.

@Diablo:
Ej Diablo proucio sam ono i bez defiance treba da budem 88 level(ne racunam quest skill points). Zasto si budzio defiance? Budzicu one runewords, imam uglavnom sve rune, ali za iteme nisam siguran. Ces biti veceras na bnetu?
P.S. Zasto si stavljao tako malo na snagu?

Poslednja izmena:
@Diablo:
Ej Diablo proucio sam ono i bez defiance treba da budem 88 level(ne racunam quest skill points). Zasto si budzio defiance? Budzicu one runewords, imam uglavnom sve rune, ali za iteme nisam siguran. Ces biti veceras na bnetu?
P.S. Zasto si stavljao tako malo na snagu?

Kad sam potrošio sve skill poene rešio sam višak da stavim u Defiance. Jednostavno dodatni defense ne može da škodi. :)
Rekao si da imaš sve rune. Da li si mislio na rune za pravljenje OATH-a i GRIEF-a?
Imam ja socketable oružja koja bih ti dao za te runewords kad budeš pravio.
Možda ću svratiti večeras. Ako imaš rune daj da večeras napravimo Grief. :)

EDIT: Na snagu sam malo stavljao jer sam planirao da mi oprema da ostatak. Dakle, snagu budžiš tek toliko da možeš da nosiš opremu. Preko toga nemoj. Stavi na life. Potrebniji ti je life nego strength. Veruj mi ovako treba.

Poslednja izmena:
Rekao si da imaš sve rune. Da li si mislio na rune za pravljenje OATH-a i GRIEF-a?
Imam ja socketable oružja koja bih ti dao za te runewords kad budeš pravio.
Možda ću svratiti večeras. Ako imaš rune daj da večeras napravimo Grief. :)

Nisam rekao da imam sve rune, nego da imam skoro sve. Fale mi one malo zesce rune, one losije imam. Evo me sad ulecem na bnet pa ako dodjete javite se. Poz.

P.S.
Ej diablo moj burazer igra sa paladinom hammerdin pa je dobio neki targe 4x sox pa da te pitam koji je runeword od ova dva bolji:

1.Spirit
Shields
+2 To All Skills
+25-35% Faster Cast Rate (varies)
+55% Faster Hit Recovery
+250 Defense Vs. Missile
+22 To Vitality
+89-112 To Mana (varies)
Cold Resist +35%
Lightning Resist +35%
Poison Resist +35%
+3-8 Magic Absorb (varies)
Attacker Takes Damage of 14

ili ovaj

2.Exile
Shield
15% Chance To Cast Level 5 Life Tap On Striking
Level 13-16 Defiance Aura When Equipped (varies)
+2 To Offensive Auras (Paladin Only)
+30% Faster Block Rate
Freezes Target
+220-260% Enhanced Defense (varies)
Replenish Life +7
+5% To Maximum Cold Resist
+5% To Maximum Fire Resist
25% Better Chance Of Getting Magic Items
Repairs 1 Durability in 4 Seconds

Poslednja izmena:
Za Exile gledaj da nađes što bolji ethereal shield koji ima 40-45 all resistance i da ne zahteva veliki strength da bi mogao da ga nosi.
Nemoj slučajno da troši exile rune na neki shit shield.
Ja sam sa paladinom koristio Herald of Zakarum koji mi je izbacio Baal. Soketovao sam ga sa Um runom za extra resistance, a ako ti se ne troši Um runa možeš i perfect diamond da mu ubaciš isto za resistance.

Poslednja izmena:
Ehej, Jovcove, lepo se naspavaj, pa ujutru okachi negde ili mi poshalji na mail taj pdf za rune i ako imash za crafted items ;)

Pozdrav.

Vrlo važno:

Ako vam Baal na hell-u izbaci grand charm, obavezno ga sačuvajte bez obzira kakav bio.
Takve charmove posle stavite u horadric cube zajedno sa 3 perfect gema i transmutujete sve dok ne dobijete neki dobar skiller koji daje +xx na life. Ako ispadne skiller sa +35-45 na life to vredi mnogo.

Jel moguce u horadric cube staviti (poput prstena, amuleta i rejuv. poation-a) par charmova i kombinovati da se dobije neki novi??

Nije moguće. Transmutacija charmova ide upravo onako kako sam i opisao u prethodnom postu. Dakle,

3 Perfect Gems (of any type) + 1 Magic Item = 1 New Random Magic Item of the Same Type
You can use this formula to get another chance at a Magic Item of the same type. The ilvl = ilvl. This means to use 100% of the ilvl of the input item. It's important to note the difference between "the ilvl is set to a fixed number" like what happens in some recipes and "the ilvl of the output is exactly the same as the ilvl of the input" as is the case here. So if you're cubing for +skills Grand Charms, for example, you want to use Charms starting from late Nightmare, not ones that dropped in the Normal Blood Moor. You can use this formula (with an Amulet) to create a +2 Skills Amulet. And you cannot Gamble one before Character Level 84. Be warned however, that the chances of getting that on an Amulet might be very low (considering everything is available) and it might take a lot of tries. Rare Items cannot be used with this formula to create new Rare Items. You can also use this on Charms and Jewels.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno