Šta je novo?

Diablo 2 Battlenet

jovcov

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2006
Poena
319
Pozdrav ljudi.Posto sam pretrazio net i forum i nigde nisam nasao nesto o nasim igracima Diabla 2 na Battlenet-u, pa reko da postavim temu da vidim da li nas ima.Dosadilo mi je da se stalno smaram sa strancima, ipak bi bilo bolje da se igram sa nasima, ako nas ima, a verujem da nas ima. Zar ne?
P.S. Imate tu moj MSN pa ako neko hoce da picimo neka se javi.

Poslednja izmena:
e, koliko kosta D2+expansion kod nas???

e, koliko kosta D2+expansion kod nas???

1600 dinara Diablo 2+exp., mada ima samo exp. da se nadje dok ne uvezu ponovo.
Ja sam jedva nasao, i to na Miljakovcu u PC Centru.

Ko zna kada ce 3 deo i da li ce ga uopste biti, tako da D2 rula do tada. Nije i dalje dosadio.

Pozdrav ljudi.Posto sam pretrazio net i forum i nigde nisam nasao nesto o nasim igracima Diabla 2 na Battlenet-u, pa reko da postavim temu da vidim da li nas ima.Dosadilo mi je da se stalno smaram sa strancima, ipak bi bilo bolje da se igram sa nasima, ako nas ima, a verujem da nas ima. Zar ne?
P.S. Imate tu moj MSN pa ako neko hoce da picimo neka se javi.

http://www.tolkien.co.yu

Imas forum.

Ima ima nas i ovde. Samo neki su se presaltovali na WoW. Ladder sezona 3 je daleko odmakla i jos jedan od razloga zasto ne igram vise aktivno je taj sto ima toliko cheatera i duped itema i runa da je to neverovatno. High runama pogotovu je opala vrednost. Uzas!!!
Eventualno udjem sa likovima posle mesec-dva cisto da mi ih Blizz ne izbrise.

Kako nisi nasao teme o ovome na benchu? Ja sam pokrenuo bar 3. :)

BTW, ukoliko bi nova sezona pocela (sto je malo verovatno), ja bih prvi batalio WoW i krenuo da cepam D2.

Pozdrav

Kako nisi nasao teme o ovome na benchu? Ja sam pokrenuo bar 3. :)

Ma kad god uletim na neku temu o ovome, ono je o diablu 3 kad ce izaci i kako ce izgledati.
U cemo je fora sa tim ladderom?

Ladder je tekuca sezona na battlenet-u. Svaka je do sada trajala razlicito - od 8 meseci pa do godinu i po ili vise. Blizzard uvek najavi par dana pre nego sto ce da uradi ladder reset, tj. kad ladder postaje non ladder, a otpocne nova ladder sezona. Znaci svi likovi koji su ti bili ladder sada su non ladder i to je potpuno novi realm, novi svet. Tekuca ladder 3 sezona, kazem, mozda i nece da se resetuje i toliko dugo vec traje da ne vidim smisao vise da igram jer je sistem vrednosti totalno poremecen zahvaljujuci djuperima, cheaterima i retardiranim klincima koji samo umeju da smaraju i vredjaju i trose mamine i tatine pare na kupovinu djupovanih itema preko interneta.

edit: Ja sam ovde pricao o D2 expansionu (Lord of Destruction), ne o samom D2.

Poslednja izmena:
Znaci kad se resetuje ladder, kreces iz pocetka sa novim likom i igras sa novim likom, a sa starim vise ne mozes da igras ladder ili mozes? Ja igram od skoro na battlenet-u pa se ne razumem u te fore.

Mozes da igras sa svim starim likovima, samo sto to vise nije ladder nego non ladder. A u non ladderu ne postoje vise neki itemi koje mozes da nadjes u ladderu. Isto tako vise ne mozes da pravis neke runewords koje postoje samo u ladderu. Ali oni ladder only itemi koji predju u non ladder se ne brisu. Isto tako mozes i da ih trejdujes u samoj igri od nekog ko ih ima.

Kad se ladder resetuje svi krecu iznova. To je pocetak nove sezone. Stari likovi nemaju vise nikakve veze sa ladder sezonom.

Ti rune-ovi su ona kamenja koja nalazim po igri (izvinjavam se zbog banalizovanja ali bas sam newbie u diablu :D). Sad bas prelazim igru na hell-u i imam dosta tih rune-a i skontao sam da se pravilnim imbunovanjem mogu dobiti neke specijalne kombinacije ali da kako da znam sta da kombinujem? I da li to ima samo veze kada kombinujes rune na iteme ili treba da se igras sa horadeic (ili kako vec :) ) cube-om?

Na OVOM sajtu idi skroz dole na Rune Word Listings i izaberi koje runewords zelis. Obavezno patch 1.11 i nema da brines. Sve te runewords pale za taj patch i ladder sezonu. Navedeno je sta pali samo za ladder sezonu i koji itemi mogu da se koriste za svaki runeword... ma samo vidi link i bice ti sve jasno. :)

Naponena: Obratiti paznju na redosled ubacivanja runa, broj socketa u itemu, kao i tip itema za koji runeword pali. Takodje, za magic iteme (plavi), rare (zuti) i unique (zlatni) ne pale runewords. Rade samo na sivim itemima ili belim itemima koje socketujes sam pomocu horadric cube-a. Vidi na sajtu koji sam dao skroz u gornjem delu "The Horadric Cube", kao i sve ostale odeljke. Ako imas beli item koji je "superior" i soketujes ga, dobices uvek max broj socketa za taj item. Za ostale "obicne" bele iteme ces dobiti izmedju 1 socketa i X socketa, pri cemu je X max broj socketa za taj odredjeni item. Sve pise na tom sajtu, samo treba uzeti godisnji odmor i lepo to prostudirati. :D

Poslednja izmena:
Ti rune-ovi su ona kamenja koja nalazim po igri (izvinjavam se zbog banalizovanja ali bas sam newbie u diablu :D). Sad bas prelazim igru na hell-u i imam dosta tih rune-a i skontao sam da se pravilnim imbunovanjem mogu dobiti neke specijalne kombinacije ali da kako da znam sta da kombinujem? I da li to ima samo veze kada kombinujes rune na iteme ili treba da se igras sa horadeic (ili kako vec :) ) cube-om?

Pa rune-ove ubacujes u iteme, po nekom pravilnom redu. Sve ti zavisi od toga koliko imas socketa na itemu i koje rune-ove imas. Imas po netu kombinacija koliko hoces samo potrazi malo.
http://www.battle.net/diablo2exp/items/runewords-original.shtml
Imas ovde neke kombinacije pa probaj.

E ako hocete da se nadjemo na bnetu da vas malo opremim itemima koje sam do sad nalazio/pravio. Samo mi ostavite nickname lika sa kojim igrate i vreme kad cete biti na bnetu i dolazim.

Mamamamina mi je lik. Sorceress.
Danas sam ceo dan skoro na bnetu. ALi obicno picim posle ponoci.

Poslednja izmena:
Ej Diablo jel su oni torchovi budzeni itemi ili ne? Posto necu da igram sa siframa i cheatovima a neki lik mi nudi to. Da ne znas mozda gde bih mogao da nadjem rune u igri?:)

Rune mogu od bilo koga da ispadnu. Monsteri veceg levela izbacuju rune veceg levela. Najbolje ti je hell act 5 i bossovi. Postoji i tabela sa verovatnocom izbacivanja runa pojedinih monstera/bossova.

Torchevi su ti regularni itemi (vrsta charmova) i izbacuju ih uberi. Do ubera dolazis tako sto sakupis 3 seta kljuceva (1 set = terror, hate i destruction key); stavis jedan set u cube (u harrogathu act 5) i transmutujes. Otvorice se portal. Udjes u njega i ubijes bossa; boss ce ti izbaciti jedan "organ" (brain, horn ili eye). Odmah zatim u gradu otvoris drugi portal na isti nacin i ubijes drugog bossa za organ. Isto to za treci organ. Zatim ta 3 organa (razlicita) transmutujes i otvori se zadnji portal za tristram gde se nalaze uber diablo, uber baal i uber mephisto. Kad njih ubijes poslednji ce izbaciti torch.
Ali mislim da je lakse kupiti torch nego cimati se da ga dobijes. Sam tesko da ces moci pogotovu ne sa sorceress.
Kljuceve valjda znas koja 3 lika izbacuju.

Poslednja izmena:
Znam. Sad mi bas jedan lik drzao kraci kurs o svemu tome. Saznao sam sta me interesovalo. Hvala ti Diablo.

Poslednja izmena:
Igram diablo od kako sam skontao racunar, jedna od omiljenih igara, i sada planiram da pocnem na b-netu, pa me zanima na koji se fazon ti igra? Da li je na foru MMORPG-a ili nesto drugo?

Ej Diablo da li mogu da dobijem kljuceve na normal ili nightmare, ili samo na hell?

Samo na hell-u, inace bi njihovo nalazenje bilo p.d.

Tako sam i mislio.Mnogo je tesko kad igras sa cold carobnicom sam.Naidju mi neprijatelji koji su imuni na cold, i puko sam. Pogotovo u prvom gradu. Samo se iznerviram:wall:
Sa kojim likom si ti igrao, i jel si igrao sve tri sezone?

Poslednja izmena:
Na bnetu ladder season 2 sam prvo napravio sorceress. Ne secam se nesto detalja jer sam se prikljucio bukvalno pred sam kraj te sezone. Ali sam ladder season 3 poceo onog momenta kada je i "otvorena" i to takodje sa sorceress. Build: meteor-orb. Znaci meteor i frozen orb, ali sam dosta koristio i fireball. Nije bas pametno da potenciras samo jednu "granu", u tvom slucaju cold. Mercenary bi trebalo da ti bude iz act-a 2 defensive (ima defiance auru) jer sorc ima jako mali defense. Prestao sam da igram sa njom na levelu 93 i prodao svu njenu opremu.

Posle sam napravio jos oko 7 likova (lvl 80-95). Najvise sam igrao sa paladin zealerom lvl 90 (imam 2 zealera lvl 90, ali kod jednog sam lose rasporedio skilove pa sam napravio novog) i barbarianom (lvl 95). U stvari da se ispravim... Taj barb lvl 95 mi je za PvM i magic find, a posle njega je usledio i drugi barb, lvl 93 za PvP iskljucivo. E, taj lik je baja. :)

edit: Za par dana cemo se videti na battlenetu. Sad nisam bas u stanju da igram.

edit2: Ako hoces pridruzi se na ovaj forum. Tamo sam pod nickom BLOK45.

edit3:
Veliki pozdrav za Vladu iz Indjije ako cita ovo. :)

Poslednja izmena:
I ja picim sa meteor-orb sorc. Ali sam se malo zeznuo iz pocetka. Budzio sam i blizzard koji sad ne koristi nista. Orb mi je 20, a meteor jos nije. Dvoumio sam se izmedju fireballa i meteora. Meteor je spor i onda tesko ubijam sa njim. Moram na neke cake da ih ubijam. Na bezanje i tako. Ne znam sta da radim sa tim. Koje su tvoje k-ke za orb i meteor? Kako ti idu grane za meteor i fire?

To koriste cheaterske pi*ke na OPEN bnetu. :) Open bnet je pun slicnih itema. Neka vrsta fun servera. Samo ne vidim sta je fun koristiti cheatove. Sreca da toga nema na regularnom bnetu, inace ga nikad ne bih ni igrao. Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio, ali kad god vidim nesto slicno da ljudi koriste ja se iznerviram. Sto mi jedan lik u WoW-u rece: "I came here to cheat". Ma super brate...

@jovcov:
Meteor koristi za rulje najvise. Za ostalo je skoro beskoristan.
Ako bas volis da igras sa sorc, onda kreni ispocetka pa rasporedi poene kako valja. Ja se ne secam kako sam ih tacno rasporedio, jer dugo nisam igrao sa sorc. Reci cu ti kad budem usao sa njom na bnet i pogledao. Znam samo da neces uspeti sve da maximiziras od cold i fire skilova, ali to je OK.

Sorc sam u pocetku koristio za magic find. Okozio sam se dok nisam nabavio full set od Tal Rashe. Posle me je smorila totalno. Dosadilo mi bezanje, ubijanje iz daljine, mali defense. Upadne zenska u rulju, par udaraca i mrtva je. Zato je barbarian sasvim druga prica. :) Volim prsa u prsa, da uletim u masu i izgazim ih sve. Sorc ima teleport pa je to bila olaksavajuca okolnost, ali napravis Enigma runeword u Archon Plate-u, stavis ga na barba i eto ti teleport. :)

Inace, sta su to "k-ke"? :)

Poslednja izmena:
Inace, sta su to "k-ke"? :)
K-ke=karakteristike.
Imam ja par delova Tal Rasha imam pojas, armor i amulet, i imam oculus stap. Nisam ja los toliko samo mi treba neki fighter, sto kazes, da ide samnom i da on pegla, a ja sa strane da bacam magije.
Ma sad sam se napalio na te kljuceve, nisam znao za to ranije. Od skoro znam pa hocu da pronadjem i da vidim te likove "ubere", ako se tako zovu. I dobijem torch, je li. A kad predjes sve te likove i dobijes torch, jel dobijes torch za sorc ili mozes da dobijes bilo koji, pa ga kasnije trade-ujes za torch sorc? Sta je najvrednije za trade? Rune ili itemi?

Torch ispada random, dakle nikad ne znaš koji ćeš dobiti.
Sam sa sorc ih nikad nećeš dobiti (mislim na ubere). Uber Mephisto ima conviction auru i spusti ti sve resistance na jedno -150(!!!). Još si ti sa sorc... pa dovoljno je da prdne pa da te anihilira. Bad idea veruj mi. Kupi torch bolje.

Najvredniji za trade bi bio neki magic (plavi) štit Jeweler's Monarch of Deflecting (jeweler's = ima max broj socketa). Na jednom trade forumu na netu bio se prodavao za oko 150 high runa. High rune su sve rune od Ohm do Zod. E sad, sve me strah da su to bile regularne rune, al' opet... vrlo skup item. Pitaćeš me zašto. Odgovor: soketuješ taj štit sa 4 perfect lightning die faceta (unique jewels) i staviš na amazonku pa da vidiš koju štetu će riba da pravi. :) Ako to kombinuješ sa nekim Jeweler's Archon Plate of... pa i u njega ubaciš 4 takva faceta... auuuu. Samo te stvari ćeš baš teško naći. :)

Generalno, itemi (oni bolji, elite unique) su vredniji od runa.

Poslednja izmena:
Vrh Dno