_FanATIk
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.09.2005
- Poena
- 304
_FanATIk je napisao(la):
staxm je napisao(la):dva primerka dfi nf4x i sempron 2500+ oba idu i preko 330htt bez dizanja napona,httx3...zar morate da dizete voltazu na sempronima 2800?
mislim da ovoj ploci moze da se izvuce basbas max iz memorija
Bas si ga naprzio. 1.8v je bas dosta za 90nm._FanATIk je napisao(la):Na 2900 nije stabilan, temp. je oko 54C
drfedja je napisao(la):Bas si ga naprzio. 1.8v je bas dosta za 90nm.
drfedja je napisao(la):Odakle ti to da ploca dodaje, jesi mozda merio unimerom? Pre bih rekao da undervoltuje, sto je i normalno.
nidza je napisao(la):Pipkao si po ploči unimerom?![]()
nidza je napisao(la):Pipkao si po ploči unimerom?![]()
Trogdor je napisao(la):Ta DFI nf4x ploca tako baronise za temperaturu procesora da je neverovatno !!! Ortak ima semprona 2500+ na toj ploci koji radi na 2.3 ghz i navodno temperatura posle teskog opterecenja masine (2 ipo sata igranja doom3) ne prelazi 33 C ? ...smesno...
hoces da kazes da je moj NewCastle2500MHz stvarno ispod 20 stepeni u leru? :trust:nidza je napisao(la):tako da tu DFI i nema mnogo uplitanja.
staxm je napisao(la):da ne otvaram novi post,situacija je sledeca:
dfi nf4x inf,sempron 2800,kingston 2x512Mb VR
memorija moze do 250 sinhrono sa procesorom bez ikakvih podizanja napona....procesor do 310 kada je memorija na 100....najvise sto sam uspeo je 290x8,memorija na 133
logicno bi mi bilo da moze 8x310,memorija na 166 i to znaci na otprilike 245,neci ni na 150,ni 133...ali memorija nece nikako asinhrono preko 200 :wall:
jel mucilo nekog nesto slicno?
Misko je napisao(la):Ako si u mogucnosti probaj drug ram, DFI nije u ljubavi sa Corsom, ali probaj i razno razna setovanja u bios-u, imas vodice na benchmarku procitaj ih tu je otprilke 99% receno sta i kako sto se setovanja tice.
staxm je napisao(la):ma predao sam racunar....lik je nece ni kloknuti...to je u kombinaciji sa x700 sto sam spominjao.....gledao da nema nesto slicno na forumu...i nije cors u pitanju nego kingstone VR....jednostavno memara(sto kaze Nedjo) nece preko 200 asinhrono...verovatno je problem sa biosom,ali nisam stigao da ga flesujem....kod mene rade savrseno sve kombinacije(hc500 i cors) na 2 inf ploce sa 2500sempronima i to bez flesha biosa
Anti Patriota je napisao(la):Ja sam zbunjen sempronom 2800+. Ne znam gde da pocnem. Ajd prvo da razjasnimo temperature!?
Imam par pitanja, koliko ste stavili u biosu shutdown temp? Gde gledate te malecne temperature? Da li ste probali speedfan? Meni u speed fanu cim PUSTIM prime, odma ode ona remote temperatura - a mislim da je ona bitna, preko 50 i to sa ne tako velikim voltazama ~ 1.6v!
Recimo kad stavim u biosu shutdown temp na najmanje - a to je 60C, i stavim voltazu na 1.625 posle par sati prime - shutdown. Mozda zato sto imam centralno grejanje pa je u sobi preko 20C! Onda brzo u bios - a ono tamo temperatura 42C !?!? S'toga sam zakljucio da je ovaj remote temp iz speedfana bitan!
aj sad vi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari