Šta je novo?

Dfi NF4x 754 i HTT???

_FanATIk

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
304
Trenutno mi je Sempron 2800+ na 2650 mhz a HTT na 330
Zanima me na koliko treba staviti HTT množitelj 2x330 (660) ili 3x330(990)
Sempron radi stabilno i na 2700mhz ali na 1.675 V, jel to prevelika voltaža?

I temperatura je vrlo mala za box cooler i 1.675V, 34C full load.

Poslednja izmena:
nije to velika voltaza, a ti slobodno probaj 3x330! Na Socket939 plocama sa nForce4-4x chipsetom 1GHz HTT je sasvim OK!

Mislis da se moze drzati za svaki dan na vise od 1.675 v.
Na koliko vise?
Naravno pod uslovom da temperatura bude manje od 60.

Poslednja izmena:
HT Link na nf4 moze da ide do 1ghz sto znaci HT multiplier slobodno stavi na 3x330.
Meni konkretno stoji na 3x327.

dva primerka dfi nf4x i sempron 2500+ oba idu i preko 330htt bez dizanja napona,httx3...zar morate da dizete voltazu na sempronima 2800?
testirao sam dok mi je sve bilo napolju(dok nisam stavio u kiciste)i temp nije prelazila 33c-34c full load,mada mislim da nvidia monitor dosta laze,nekad pokazuje da je temp ispod 20c,nekad cak i 14c(trenutno dok kucam kao 24c),resetujem i udjem u bios i tamo uvek par stepena vise

sto je jos bolje memorija 2x256 deklarisana na 166(micron tehnology cipovi) gura cak na 265htt,1T....isto tako probano sa twinmos 2x256 pc3200 koja gura do 242htt,1t...mislim da ovoj ploci moze da se izvuce basbas max iz memorija

Meni neide više od 2400Mhz bez dizanja napona!

Ovo je max što sam uspio dobiti 2906Mhz ;)

izvucices ti jos ;)

a kolike su ti temp? ili je to samo ta slikanje

_FanATIk je napisao(la):
Meni neide više od 2400Mhz bez dizanja napona!

Ovo je max što sam uspio dobiti 2906Mhz ;)

Ajde ajde nategni jos malo, sigurno moze jos, mada zezanje pocine tek preko 3G :smoke:

staxm je napisao(la):
dva primerka dfi nf4x i sempron 2500+ oba idu i preko 330htt bez dizanja napona,httx3...zar morate da dizete voltazu na sempronima 2800?

mislim da ovoj ploci moze da se izvuce basbas max iz memorija

ista pitanja i zakljucci :) verovatno je granica na defoltu nekih 2400-2500mhz za ova e6 jezgra, tako da mi na sempronima 2500+ zaista ne osetimo probleme, dok za 2800+ mora da dignu malo voltazu.
a da memorija stvarno tera maximum, recimo na asus-u je uzas kako to lose radi.

_FanATIk je napisao(la):
Na 2900 nije stabilan, temp. je oko 54C
Bas si ga naprzio. 1.8v je bas dosta za 90nm.

drfedja je napisao(la):
Bas si ga naprzio. 1.8v je bas dosta za 90nm.

To ti je 1.85 u bios-u , i moje misljenje je da ploca malo dodaje, znaci realno izmedju 1.85 i 1.9, iako u win-u pise ~1.81 to nema veze sa zivotom.

Odakle ti to da ploca dodaje, jesi mozda merio unimerom? Pre bih rekao da undervoltuje, sto je i normalno.

drfedja je napisao(la):
Odakle ti to da ploca dodaje, jesi mozda merio unimerom? Pre bih rekao da undervoltuje, sto je i normalno.

Da merio sam unimerom.

Ta DFI nf4x ploca tako baronise za temperaturu procesora da je neverovatno !!! Ortak ima semprona 2500+ na toj ploci koji radi na 2.3 ghz i navodno temperatura posle teskog opterecenja masine (2 ipo sata igranja doom3) ne prelazi 33 C ? ...smesno...

nidza je napisao(la):
Pipkao si po ploči unimerom? :)

pipkao sta sam znao :), nogice fetova kod cpu-a i nogice fetova kod ddr-a, mislim nasumicno nigde nisam nasao sta su tacno read pointsi za ovu plocu i gde god da sa pipkao nisam nasao vrednosti iz bios-a i naravno 3.3, 5 i 12 one su takodje vise od bios-a i ostalih monitoring programa, pa sam zakljucio da ploca dodaje ali da pise kao da undervoltuje.

Trogdor je napisao(la):
Ta DFI nf4x ploca tako baronise za temperaturu procesora da je neverovatno !!! Ortak ima semprona 2500+ na toj ploci koji radi na 2.3 ghz i navodno temperatura posle teskog opterecenja masine (2 ipo sata igranja doom3) ne prelazi 33 C ? ...smesno...

Ne očitavate dobro temperaturu, tj. nemate odgovarajući program ili gledate pogrešnu cifru. Senzor je u procesoru, koliko mi je poznato, tako da tu DFI i nema mnogo uplitanja. Meni ide i do 55 stepeni u najtežim CPU testovima, u praksi i igricama obično ne prelazi 40, a na idle 28-30.

nidza je napisao(la):
tako da tu DFI i nema mnogo uplitanja.
hoces da kazes da je moj NewCastle2500MHz stvarno ispod 20 stepeni u leru? :trust:
prvi bios NF8(V) ploca je imao bug da prikazuje 20 stepeni vise na procesoru nego sto "jeste", tako da ploca itekako ima udela u ocitavanjima ;)

:wave:

da ne otvaram novi post,situacija je sledeca:

dfi nf4x inf,sempron 2800,kingston 2x512Mb VR
memorija moze do 250 sinhrono sa procesorom bez ikakvih podizanja napona....procesor do 310 kada je memorija na 100....najvise sto sam uspeo je 290x8,memorija na 133
logicno bi mi bilo da moze 8x310,memorija na 166 i to znaci na otprilike 245,neci ni na 150,ni 133...ali memorija nece nikako asinhrono preko 200 :wall:

jel mucilo nekog nesto slicno?

Evo ti proverenih setovanja za Sempron 2800 i to na nF3 ploci (DFI)

HTT - 325
Mem. devider - 120
LT devider - 3
I naravno to na kraju daje stabilnih 2.6GHz! i memaru na 200 MHz! ;)
Samo je voltaza CPU-a podignuta sa 1.4 na 1.6 i ni jedna druga!

staxm je napisao(la):
da ne otvaram novi post,situacija je sledeca:

dfi nf4x inf,sempron 2800,kingston 2x512Mb VR
memorija moze do 250 sinhrono sa procesorom bez ikakvih podizanja napona....procesor do 310 kada je memorija na 100....najvise sto sam uspeo je 290x8,memorija na 133
logicno bi mi bilo da moze 8x310,memorija na 166 i to znaci na otprilike 245,neci ni na 150,ni 133...ali memorija nece nikako asinhrono preko 200 :wall:

jel mucilo nekog nesto slicno?

Ako si u mogucnosti probaj drug ram, DFI nije u ljubavi sa Corsom, ali probaj i razno razna setovanja u bios-u, imas vodice na benchmarku procitaj ih tu je otprilke 99% receno sta i kako sto se setovanja tice.

Misko je napisao(la):
Ako si u mogucnosti probaj drug ram, DFI nije u ljubavi sa Corsom, ali probaj i razno razna setovanja u bios-u, imas vodice na benchmarku procitaj ih tu je otprilke 99% receno sta i kako sto se setovanja tice.

ma predao sam racunar....lik je nece ni kloknuti...to je u kombinaciji sa x700 sto sam spominjao.....gledao da nema nesto slicno na forumu...i nije cors u pitanju nego kingstone VR....jednostavno memara(sto kaze Nedjo) nece preko 200 asinhrono...verovatno je problem sa biosom,ali nisam stigao da ga flesujem....kod mene rade savrseno sve kombinacije(hc500 i cors) na 2 inf ploce sa 2500sempronima i to bez flesha biosa

staxm je napisao(la):
ma predao sam racunar....lik je nece ni kloknuti...to je u kombinaciji sa x700 sto sam spominjao.....gledao da nema nesto slicno na forumu...i nije cors u pitanju nego kingstone VR....jednostavno memara(sto kaze Nedjo) nece preko 200 asinhrono...verovatno je problem sa biosom,ali nisam stigao da ga flesujem....kod mene rade savrseno sve kombinacije(hc500 i cors) na 2 inf ploce sa 2500sempronima i to bez flesha biosa

Ja sam imao slican/isti problem sa GeilVR i Epox-om 8KDA3I, sinhrono pici do ~225 a asihrono nece preko 295 HTT i mem<220, ali kada sam oborio mem na 100(u biosu), ne secam se koji je to divider, verovatno 16 radilo je do ~330 bez problema.
Problem je resen zamenom memorije, koja je BTW na nforce2 radila na 230.

i ja sam imao kuci jedan komp, 8kda3J i 2500+, sa mojim kingmaxom 466 radilo kako hoces, sa kingston vr nije htelo preko 200 asinhrono, sve dok nisam spustio bank cycle time (trc) na 10 i Dram Idle Time na 16. ne secam se da li sam jos nesto dirao, i tada je isao bez problema i do 220, a htt na 320, divider 10.

Ja sam zbunjen sempronom 2800+. Ne znam gde da pocnem. Ajd prvo da razjasnimo temperature!?
Imam par pitanja, koliko ste stavili u biosu shutdown temp? Gde gledate te malecne temperature? Da li ste probali speedfan? Meni u speed fanu cim PUSTIM prime, odma ode ona remote temperatura - a mislim da je ona bitna, preko 50 i to sa ne tako velikim voltazama ~ 1.6v!
Recimo kad stavim u biosu shutdown temp na najmanje - a to je 60C, i stavim voltazu na 1.625 posle par sati prime - shutdown. Mozda zato sto imam centralno grejanje pa je u sobi preko 20C! Onda brzo u bios - a ono tamo temperatura 42C !?!? S'toga sam zakljucio da je ovaj remote temp iz speedfana bitan!
aj sad vi.

Poslednja izmena:
Anti Patriota je napisao(la):
Ja sam zbunjen sempronom 2800+. Ne znam gde da pocnem. Ajd prvo da razjasnimo temperature!?
Imam par pitanja, koliko ste stavili u biosu shutdown temp? Gde gledate te malecne temperature? Da li ste probali speedfan? Meni u speed fanu cim PUSTIM prime, odma ode ona remote temperatura - a mislim da je ona bitna, preko 50 i to sa ne tako velikim voltazama ~ 1.6v!
Recimo kad stavim u biosu shutdown temp na najmanje - a to je 60C, i stavim voltazu na 1.625 posle par sati prime - shutdown. Mozda zato sto imam centralno grejanje pa je u sobi preko 20C! Onda brzo u bios - a ono tamo temperatura 42C !?!? S'toga sam zakljucio da je ovaj remote temp iz speedfana bitan!
aj sad vi.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=695836&postcount=13

hvala poisone, jeste sada pise tamo gde je bilo remote -> cpu!
i evo ga prime posle 2 minuta ga zaprzhi na 55C ! i to na 1.575V na 2.5giga !!! da li je problem u tome sto koristim 64-bit prime i win 64 !? ne smem da ga przim cak ni na 1.6V jer ode na 58-59!?
inache sad kad bi restartovao ne verujem da bi mi temp u biosu bio preko 40C.

PS. evo sad startujem superpi (32-bit) - a u pozadini prime(64-bit). i superpi ga o'ladi na 52C u momentu !?! Ovaj prime64 je :mad: grejalica zestoka.

Poslednja izmena:
@poisonfree i ja da se zahvalim
moj 2500@335x7 i difolt napon ne prelazi 42c....15min S&M ali samo CPU(FPU) test
max stabilan sistem imam na [email protected](veci napon na box necu da pokusavam),hc500@227,cl2,5-3-3-6 imam na 36,4s super pi
evo sad cu da probam s&m

edit:
posle 5min przenja s&m(ukupno 15min) temp dosla do 57c....otvorim ja starnicu od kucista i ona padne na 49....zadnjih 3min otvorim vrata od terase koja su uz komp i temp na kraju pada na 41c

u pravu je Misko da ce jos malo i na ovoj zimi da przi kao na suvom ledu ;)

Prilozi

• super_pi_36sec_hc500_357x7_.jpg
    super_pi_36sec_hc500_357x7_.jpg
    130.6 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
Vrh Dno