Šta je novo?

Dfi NF4x 754 i HTT???

Stax imas maximalno stabilan sistem, a prime nisi ni probao !?! A i pustio si to sr*** par minuta. Pusti lepo prime na sat-dva-pet-deset. Cini mi se da je razlika u temperaturi posle 10-15 min i posle sat vremena i do 3C.
Inace sam izvukao superpi rezultat od tacno 32.5 sec na ~2750mhz(sa sve screenshotovima :smoke: ), ali daleko je to od stabilnosti za svaki dan i svaku priliku.
p0z

Poslednja izmena:
Anti Patriota je napisao(la):
Stax imas maximalno stabilan sistem, a prime nisi ni probao !?! A i pustio si to sr*** par minuta. Pusti lepo prime na sat-dva-pet-deset. Cini mi se da je razlika u temperaturi posle 10-15 min i posle sat vremena i do 3C.
Inace sam izvukao superpi rezultat od tacno 32.5 sec na ~2750mhz(sa sve screenshotovima :smoke: ), ali daleko je to od stabilnosti za svaki dan i svaku priliku.
p0z

nikad prime posle vise rada nije uspeo da nagura vecu temp koliko s&m moze za par minuta....barem kod mene je takav slucaj,ako se dobro secam...ali probacu,da ne bude posle ;)

ja mislim da temperature do 60c nisu opasne, preko toga bi trebalo da se pripazi. inace, s&m posle 5 minuta zagreje procesor vise nego prime posle 5 sati. takodje, s&m bolje otkriva greske u memoriji koje kod prime-a mogu da ostanu neprimecene.

staxm je napisao(la):
nikad prime posle vise rada nije uspeo da nagura vecu temp koliko s&m moze za par minuta....barem kod mene je takav slucaj,ako se dobro secam...ali probacu,da ne bude posle ;)
aj probacu i ja s&m :wave: al ima da ti prsne prime na tih 357mhz lagano :-devil-:
PS stax sta ti je sa potpisom!?
PS2 evo na googlu sta sam naso za prime vs sm: http://www.bleedinedge.com/forum/showthread.php?t=7589

Poslednja izmena:
staxm je napisao(la):
ma predao sam racunar....lik je nece ni kloknuti...to je u kombinaciji sa x700 sto sam spominjao.....gledao da nema nesto slicno na forumu...i nije cors u pitanju nego kingstone VR....jednostavno memara(sto kaze Nedjo) nece preko 200 asinhrono...verovatno je problem sa biosom,ali nisam stigao da ga flesujem....kod mene rade savrseno sve kombinacije(hc500 i cors) na 2 inf ploce sa 2500sempronima i to bez flesha biosa
Kod A64 ne postoji asinhroni rad. Problem je u tome sto ako je stavio memorijska setovanja na AUTO, BIOS ih podeseava prema standardnoj magistrali od recimo 133Mhz iako memorija radi na 200 kada je masina overklokovana... Max. Async Latency treba podesiti najmanje na 7ns, a preporucljivo je na 8ns za vecinu memorija i Read Preamble na 5.5 ili 6ns, a Row Cycle Time na 11 Row Refresh Cycle Time na 17. To ce raditi na 99% memorija i te memorije iako su setovane u BIOS-u za 120 ili 133 Mhz, radice kao normalne DDR400 memorije, kao da nije nista overklokovano. Dakle, nije problem u asinhronom radu, nego je problem u BIOS-u koji sam steluje alfa tajminge kada je postavljen na auto.
Mozes i ovako da uradis, stavi masinu na default, memoriju na DDR400, u biosu sve na AUTO, udji u windozu, ukljuci A64 tweaker, prepisi tajminge, zatim restartuj komp, udji u bios, overklokuj, smanji mem. divider na 133 Mhz i upisi umesto AUTO tajminge koje si zapisao i tako ce ti sigurno raditi.

Anti Patriota je napisao(la):
hvala poisone, jeste sada pise tamo gde je bilo remote -> cpu!
i evo ga prime posle 2 minuta ga zaprzhi na 55C ! i to na 1.575V na 2.5giga !!! da li je problem u tome sto koristim 64-bit prime i win 64 !? ne smem da ga przim cak ni na 1.6V jer ode na 58-59!?
inache sad kad bi restartovao ne verujem da bi mi temp u biosu bio preko 40C.

PS. evo sad startujem superpi (32-bit) - a u pozadini prime(64-bit). i superpi ga o'ladi na 52C u momentu !?! Ovaj prime64 je :mad: grejalica zestoka.

Meni iskustva govore malo drugacije, naime ja sam sa box ladjenjem mog Semprona mucio na preko 1.9V i to na solidnom clocku, a po fabrickim specifikacijama sve preko 69C je momentalna smrt za proc, na dodir je telo cooler-a bilo solidno vruce, nije bilo ni toplo a ni vrelo, tako da vise ne vreujem BIOS-ima speed fanovima itd. Sa box ladjenjem idite slobodno do 1.75V sa Sempronima 64@max koliko moze, pogotovo sad zimi.

drfedja je napisao(la):
Kod A64 ne postoji asinhroni rad. Problem je u tome sto ako je stavio memorijska setovanja na AUTO, BIOS ih podeseava prema standardnoj magistrali od recimo 133Mhz iako memorija radi na 200 kada je masina overklokovana... Max. Async Latency treba podesiti najmanje na 7ns, a preporucljivo je na 8ns za vecinu memorija i Read Preamble na 5.5 ili 6ns, a Row Cycle Time na 11 Row Refresh Cycle Time na 17. To ce raditi na 99% memorija i te memorije iako su setovane u BIOS-u za 120 ili 133 Mhz, radice kao normalne DDR400 memorije, kao da nije nista overklokovano. Dakle, nije problem u asinhronom radu, nego je problem u BIOS-u koji sam steluje alfa tajminge kada je postavljen na auto.
Mozes i ovako da uradis, stavi masinu na default, memoriju na DDR400, u biosu sve na AUTO, udji u windozu, ukljuci A64 tweaker, prepisi tajminge, zatim restartuj komp, udji u bios, overklokuj, smanji mem. divider na 133 Mhz i upisi umesto AUTO tajminge koje si zapisao i tako ce ti sigurno raditi.

bravo majstore....to mi je falilo,uradio bas kako si rekao....tek sad verujem da moze jos ihaha vise :banana:

Prilozi

• super_pi_35sec_hc500_360x7___280.jpg
    super_pi_35sec_hc500_360x7___280.jpg
    157.9 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Ovaj s&m bas ugreje procesor - ali izgleda da je to sve sto radi ... ipak za testiranje stabilnosti ovih finih procesora treba i neki fini test da se radi - kao sto je prime.
p0z

pazi, s&m stavis da 1005 optereti procesor, i ne stavis onaj najkraci test vec po mogucstvu onaj najduzi. ako prodje bez greske mislim da nema potrebe raditi prime (iako ga ja uvek radim :)). ali u svakom slucaju, za testiranje na brzinu nema bolje stvari od s&m-a.

Vrh Dno