Šta je novo?

DFI LanParty DK P35-T2

djsp

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2002
Poena
650
Imam na njemu E2180 procesori dobro napajanje GEIL 2X1 dual chanel 800MHZ-a.E sad da li moze neko da mi kaze podesavanja u biosu za memoriju procesor i voltazu...Za sada sam uspeo stabilno do 2.8Ghz-a,ali nisam siguran za postavke.Preporukaza sto bolji oc. ?:wave:

ja sam moj 2140 napržio na 1,465v (u biosu, cpu-z pokazuje 1.45) da izvučem 3.2GHz na abit ip35e ploči, eist i c1 (nadam se da se tako zovu; opcije za obaranje napona i množioca kad system nije opterećen) sam ostavio ukljucene a memoriju bar za sada nisam dirao, radi 1:1 @800MHz; to je možda malo jača voltaža ali je zato 100% oc :D

ako menjaš množilac verovatno ćeš morati da isključiš eist i c1, bar je tako kod drugara sa pločom kao tvojom...

U principu kad god se ide na oc pozeljno je iskljuciti c1 i eist!

Komp iz potpisa:
Cpu 1.375V (za svaki slucaj, mada radi i na nizem naponu)
Ram 2.25V (def je 2.1)
NB 1.6V
Fsb 300MHz
multi 10x
mem 3/5 4-4-4-8-auto... PL = 4 tRFC = 30
C1E, EIST i Thermal protection iskljuceni

Radi ORTHOS stabilno ~4 sata, duze nisam probao.
CPU load temp je max 56C posle ta 4 sata. NB temp je za to vreme ~51C. Memorije hladim pasivno TT Spirit RS i taman su kako treba. Fetovi mlaki, ne hladim ih nicim.

Moj proc ima FSB wall na 385MHz. Juce sam na pola sata probao 6750 koji je drugar doneo s posla. Ploca je postovala na 550MHz i tu stala. Memorija nije htela da slusa. Na 7x533MHz mem1:1 (1066 sve na auto, 2.1V) uz napon proca +0.2V i NB 1.7V ORTHOS je radio sat vremena.
CPU temp je dosla do 69C a NB do 61C, pa smo prekinuli. Ovo smo sve odradili na brzinu, da potvrdimo wall mog 2180 i dokle moze ploca, tako da nismo ulazili u detaljna podesavanja.
Ja zadovoljan, samo da skupim koji dinar za neki normalan proc...

ps. Da dodam jos da moj Zalman meri load pod ORTHOS-om s mojim procom@3GHz ~240W a sa [email protected] je merio 294W juce

Poslednja izmena:
U principu kad god se ide na oc pozeljno je iskljuciti c1 i eist!

Jel imas mozda neki link gde se raspravljalo o tome? Meni su to jako korisne funkcije, svi kazu da treba da se iskljuce, ali me zanima razlog. BTW, kod mene je e2160 na 9x333 sa ukljucenim C1 i EIST...
:wave:

450x8, 1.26V, RAM na 900Mhz (901 tačnije :p) na 2.175V.

Poslednja izmena:
Pitanje za vlasnije ploce, da li se ventovi (sem CPU venta koji koliko vidim po slikama ide u 4 pin prikljucak) mogu kontrolisati iz BIOSa? :)

Kod T2 ne mogu, osim cpu
Kod T2R i ostalih mislim da moze od 3 do 5 komada

Cudno, T2 i T2R se razlikuju samo po ICH9 SBu, tj. T2R ima RAID.
Vule, sta ti kazesh? :) Kakvo je stanje kod T2RS?

T2RS se u odnosu na T2 (R) razlikuje po tome što ima taj ICH9 i RAID, kao i solid kondenze po celoj ploči, što će reći da itekako vredi 5€ doplate... A što se tiče kontrole ventilatora, ne znam, pogledaću kasnije u BIOS-u šta kaže, nisam ni jedan na ploču priključio pa nisam ni obratio pažnju...

T2RS se u odnosu na T2 (R) razlikuje po tome što ima taj ICH9 i RAID, kao i solid kondenze po celoj ploči, što će reći da itekako vredi 5€ doplate... A što se tiče kontrole ventilatora, ne znam, pogledaću kasnije u BIOS-u šta kaže, nisam ni jedan na ploču priključio pa nisam ni obratio pažnju...

Da, znam, T2 ima ICH9 i japanese caps, T2R ima ICH9R i japanese caps, T2RS ima ICH9R i all solid caps.:)
Ajde vidi to u BIOSu, bitno mi je to. :)

Poslednja izmena:
samo jedna napomena, ja sve ploce koje sam probao a koje imaju solid vs. obicne, uvek su bolje radile ove sa obicnim, zasto tako, nemam pojma ali tako je :), npr DFI Dark solid vs obican, obican je je 5x bolji za oc, Asusi uvek vanile idu najvise, tako da to nema sanse da bude + razlog kupovine ;)

Kakav je Dark u kombinaciji sa Q6600?:)

Ma, solidi su po mom skromnom misljenju jedan obican hype.

Ne znam kako ide sa 6600, ali ako moja sa 6750 ide na 550+ fsb, na sad vec budjavom LC6550 napajanju, ne vidim sto ne bi i sa 6600? (vidi post #4)

Ma, solidi su po mom skromnom misljenju jedan obican hype.

Ne znam kako ide sa 6600, ali ako moja sa 6750 ide na 550+ fsb, na sad vec budjavom LC6550 napajanju, ne vidim sto ne bi i sa 6600? (vidi post #4)
Mislio sam na quad 6600.;)

Pa slusaj, PWM ima 4 feta po fazi, 4 faze...mislim da je dovoljno. Uostalom, i po XS-u i DFI-street-u itd, svi pricaju da je BI bolja za dual a DK za Q procesore.

koju memoriju mi predlazete za ovu plocu ,ovaj moj OCZ nece preko 980 na 5/5/5/18?

Ako ima neko memset za geil memoriju bio bih zahvalan....I da li moze na 1T ?

Ja probao, neće CL4 na 900... Radi na 5-5-5-xx, nisam siguran. Na A64 nije htela 1T da tera, slab primerak memorije, ali bar radi na 900 :)

Da ne bih otvarao novu temu kad nije potrebno... Hocu da promenim NB hladjenje i razmatram ovo i ovo
Razlika u ceni je 700ding i rado cu da je platim ako je W3 toliko i bolji od Spire-a.
Sa Spire-a bih skinuo vent ali ne znam koliko ce onda biti efikasan a radije bih pazario njega.

Poslednja izmena:
Hmmm.... malo sam glumpav danas.....

Kakve veze imaju northbridge heatpipe sa waterblock-om?

E ali ode garancija ako skidash NB kuler, tj. ako pocepash sticker.:p

Znam, i? Ne postavljam pitanje oko toga...
btw, zvao sam tri Pakom MP-a danas i ni u jednoj "nemaju u kontigentu" SP210, tako da ce verovatno da padne W3...

Kod T2 ne mogu, osim cpu
Kod T2R i ostalih mislim da moze od 3 do 5 komada
Hm, a kako? Imam ja T2RS ali ne nadjoh kako to da uradim.

Mozda sam se malo razmazio jer sam pre ove imao Abit sa uGuru cipom i tamo je to islo lako, iz Wina, samo vuces slajdere kao na ekvilajzeru.
I moze li se CPU fan regulisati promenom napona kad se skine stock i stavi neki bez PWM-a. Drndao sam malo po onom SpeedFan-u ali ne uspeh nista da nadjem.

Znam, i? Ne postavljam pitanje oko toga...
btw, zvao sam tri Pakom MP-a danas i ni u jednoj "nemaju u kontigentu" SP210, tako da ce verovatno da padne W3...
Nishta, samo napominjem.:)
Hm, a kako? Imam ja T2RS ali ne nadjoh kako to da uradim.

Mozda sam se malo razmazio jer sam pre ove imao Abit sa uGuru cipom i tamo je to islo lako, iz Wina, samo vuces slajdere kao na ekvilajzeru.
I moze li se CPU fan regulisati promenom napona kad se skine stock i stavi neki bez PWM-a. Drndao sam malo po onom SpeedFan-u ali ne uspeh nista da nadjem.
Ne moze, i ja ne nadjoh, imam T2RS. :S:

Nazad
Vrh Dno