Šta je novo?

DFI 790 FXB vs DFI 790 GX

R_O_N_I_N

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poena
349
Sklapam konfiguraciju i dvoumim se izmedju ove dve ploce. Uzimam 7750 BE,s' tim da planiram da uzmem neki PH2 za par meseci kad budem pri keshu.
Ako bi neko bio ljubazan da mi ukratko objasni razliku izmedju ova dva chipseta.
'Fala unapred
:)

U principu to su veoma slicne ploce,obe koriste 790 chipset,obe imaju south bridge 750,solid capacitors,podrzavaju ddr2 1066,obe max 8gb,fluroscentne slotove i konektore,po 6 sata 2 konektora 3gb\s,podrzavaju iste procesore,dakle Phenom FX / Phenom / Athlon / Sempron AMD® AM2 processors: Athlon series / Sempron .Jedina veca razlika je sto DFI 790FXB ima 3 pci-e 16x slota za graficku.a 790 gx ima dva sto i nije neka mana.Jedino je DFI 790FXB ploca postala poznata po tome da je na njoj PHENOM 2 radio na citavih 6,4ghz,jeste da je bio hladjen tecnim nitrogenom ali je to izuzetan rezultat.Ima primera kada je phenom 2 radio izmedju 3,8 i 4,2 ghz na vazdusnom hladjenju na ploci 790 fxb,tako da neces da pogresis ako uzmes bilo koju jer obe su izuzetne ploce,ali im je cena nesto visa sto verovatno vec znas.Jos ako uzmes ati 4850 i 4gb ddr2 ima da prsti na sve strane:D...Nadam se da sam ti pomogao i kad je kupis javi rezultate pa da vidimo...POZDRAV:type::wave::type:

Poslednja izmena:
Hvala na brzom odgovoru :)
Ja sam u principu imao u vidu 790 FXB plochu.Pitao sam chisto zbog toga shto je GX novija varijanta a nisam u specifikacijama video neke bitne razlike...
Inache,planiram da uzmem 4870 512 MB i 4 gb (2x2) 1066 Black Dragon CL5 ;)

Poslednja izmena:
AMD 790GX ima integrisanu grafiku,
AMD 790FX nema. ;)

Pa da...primetiJo sam i to :)

uglavnom je sve jedno,sa ovim ostalim sto si naveo ima da bude zaista dobro:D

Ja bi na tvom mestu ipak uzeo DFI 790 GX noviji čipset i integruša koja može da bude spas u trenucima zamene grafe ili nedaj bože lošeg fleša grafičke .

Samo josh ostaje pitanje gde ce da kupi taj Cricial jel? :)

neka mu posalje baba iz nemacke:D,salim se naravno,ali mi ovde u srbiji smo zasuti brdom hardverskog smeca,a prave stvari retko dolaze i kada dodju cene su katastrofa,ali kao sto bajaga kaze - "ovo je ovde balkan":wall:

Pa sad. Ima u ALti-u Corsair Dominator da se uzme, ali za 2gb Dominatora moze da se uzme 4gb HypperX-a :wave:

da,samo sto taj kingston ne moze da se meri crucial-om,ali dobro,bolje je ista nego nista:D,kada bih mogao da biram definitivno crucial...ali da ne skrecemo sa teme...pozzzz

da,samo sto taj kingston ne moze da se meri crucial-om,ali dobro,bolje je ista nego nista:D,kada bih mogao da biram definitivno crucial...ali da ne skrecemo sa teme...pozzzz

Vec u jednoj temi rekoh nesto slicno, bolje nek uzme 4gb Apacera nego Kingston, em je sigurno kvalitetnija memorija em ce da ustedi pare, em ce ta memorija da radi na deklarisanoj brzini.

Ljudi nemojte vise nikome da savetujete da kupuje Kingston oni trenutno prave djubre nemaju veze sa kvalitetom koji su imali pre 5 godina, ima da bira izmedju Geila, Transcenda, Kingmaxa, cak bih mu pre preprucio i onaj KUK umesto Kingstona...

Sto se ploce tice i ja bih pre isao na ovu GX sa integrisanom graikom, ne moze da bude losiji overkloker od FX definitivno ipak je to DFI!

Vec u jednoj temi rekoh nesto slicno, bolje nek uzme 4gb Apacera nego Kingston, em je sigurno kvalitetnija memorija em ce da ustedi pare, em ce ta memorija da radi na deklarisanoj brzini.

Ljudi nemojte vise nikome da savetujete da kupuje Kingston oni trenutno prave djubre nemaju veze sa kvalitetom koji su imali pre 5 godina, ima da bira izmedju Geila, Transcenda, Kingmaxa, cak bih mu pre preprucio i onaj KUK umesto Kingstona...

Sto se ploce tice i ja bih pre isao na ovu GX sa integrisanom graikom, ne moze da bude losiji overkloker od FX definitivno ipak je to DFI!

Ja sam ochigledno imao srece sa mojim Kingstonom koji radi i na 1100 :p

Al da to vishe nije taj kvalitet to je istina :wave:

Hehe imao si srece!

Nije ko nekad, ovo sad' ko zna sta je. :)

Dokle god vidim elpidu, na kingstonu, ja uzimam. Problem je kad na chipu pishe Kingston, e onda se ne zna shta je ispod haube :smash:

Imaju sad i CL6 value, al i tu ima dobra strana. Kad je Kingston chip onda teshko da rade neshto preko specifikacije, ali ako je Qimonda na njima ishle su do 1000 CL6, znam da nije neshto, al o5 :wave:

Poslednja izmena:
'Fala za saFete :D Koliko bi koshtali ti Dominatori?
E,da,da ne zna mozda neko gde moze da se nabavi G.Skill u Beogradu ( ako moze uopshte.. ) ?

Definitivno sam se odluchio za gx plochu posto necu imati dosta kesha da uzmem grafiku o'ma. Samo,neshto nema tih plocha trenutno pa moram da chekam...grrr... :mad:
:)

EDIT : Pravopis :)

Poslednja izmena:
Dominatori su bili 50e 2x1gb :p

G.Skill nazalost nisam vidjao kod nas u prodaji, jedino na crnjaka :wave:

Poslednja izmena:
Po meni je naisplatljivije uzeti Geil-ovu memoriju,koja je vrhunskog kvaliteta i najbolja je po pitanju cene i kvaliteta Best Bay!

Po meni je naisplatljivije uzeti Geil-ovu memoriju,koja je vrhunskog kvaliteta i najbolja je po pitanju cene i kvaliteta Best Bay!

Zavisi koga pitash :D
Ja sam jurio Dragone,ali ih neshto nema u poslednje vreme,a po svemu sudetji ih nece ni biti...

Dokle god vidim elpidu, na kingstonu, ja uzimam. Problem je kad na chipu pishe Kingston, e onda se ne zna shta je ispod haube :smash:

Imaju sad i CL6 value, al i tu ima dobra strana. Kad je Kingston chip onda teshko da rade neshto preko specifikacije, ali ako je Qimonda na njima ishle su do 1000 CL6, znam da nije neshto, al o5 :wave:

Ima Transcend sa powerchip-om za cak imanje pare od tog Kingstona sa Elpidom. ;)

Pozdrav, procitao sam da ove ploce ne podrzavaju Phenom II procesore sa njihovom revizijom biosa i da mora da se flesuju, al zna neko kako se to radi i koliko je komplikovano, imam nameru da kupim FXB model pa bi bio veoma zahvalan ako bi neko mogao vise da mi kaze o tome i dali postoji mogucnost da mi u radnji gde uzmem plocu to odrade. Hvala unapred

Nema od toga nishta ( da ti odrade u radnji ).

Ne znam kako to ide kod DFI-a,ovo tje mi bidne prva nji'ova plocha,ali uglavnom dobijash uz plochu neki programchitj koji radi takve stvari... :)

Pozdrav, procitao sam da ove ploce ne podrzavaju Phenom II procesore sa njihovom revizijom biosa i da mora da se flesuju, al zna neko kako se to radi i koliko je komplikovano, imam nameru da kupim FXB model pa bi bio veoma zahvalan ako bi neko mogao vise da mi kaze o tome i dali postoji mogucnost da mi u radnji gde uzmem plocu to odrade. Hvala unapred

Zavisi koja prodavnica, castis ih 500-800din i mislim da bi ti odradili to...

Kako god, stavis neki CPU koji nije PhenomII i onda uz pomoc programcica samo odradis instalaciju i padne restart i to je to. ;)

Sad ste me obradovali:trust: stavim neki drugi CPU, ali ja nemam nista drugo od PhenomaII 920

Nadji kod nekog ortaka ili u prodavnici ih cimni da ti to odrade. Ili to ili voodoo magija. :p

Hm,nisam probao pa ne mogu da tvrdim,ali kapiram da ce da ti radi taj phenom u plochi,samo tje bios da ga vidi k'o neki levi procesor. A to je za fleshovanje nebitno...samo da batzi sliku i vozi mile... :)

Vrh Dno