Evo da se shvati Destiny revolucija.
Najtrazeniji pojmovi za Destiny za nas su
farming. Kad se dodje do tog grinda na zadnjim nivoima moras da grindas opremu za "virtuelne levele" i reputaciju i neke mark-ove za kupovanje najbolje opreme. Prvo farmas opremu do lvl 24, a onda moras da imas visoku reputaciju i min. 65 markova da kupis jedan komad opreme. Igra se u tacno 10 dana pretvorila u sledece - naci exploit pomocu kog ces da najbrze nafarmas jednu od gore tri navedene stvari.
1. legendary i exotic gear bez potrebe da se grinda rep i markovi mozete da dobijete ubijajuci ogromne kolicine neprijatelja niskog nivoa satima. Za samo 10 sati grinda verovatno cete imati sve legendary i exotic iteme. Postoji mesto na Earth - Old Russia - Skywatch gde mobovi se stalno spawnuju i mozes da farmas satima. Ima lik na twitchu sav u legendary i exotic koji koristi ovu metodu
http://www.twitch.tv/mufasaprime
2. markovi se grindaju tako sto odes na old earth (low lvl planetu jelte) u explorer mod i radis public eventove. Kao high level ubijaces sve veoma brzo i dobijati po 4 marka za event. U jednom satu ima ~5 eventova da se uradi tako da za sat vremena dobijes 20 markova. Za max 5 sati ovog grinda dobices 100 markova sto je i maksimum koji mozes da zaradis za nedelju dana. Alternativa ovoj metodi jeste da radis Strike Playlists + Daily story mode. Radeci to trebace ti svuda izmedju 15-20 sati nedeljno da nafarmas max 100 markova tako da je jasno sta ces raditi.
3. Reputacija se za sad najbolje farma radeci bounties. Bounty se mogu dobiti na the Tower i mozes da ih radis gde god hoces. Obicno na mesecu ili Old russia - opet low level da bi ubijao sto vise neprijatelja za sto manje vremena i time nafarmao rep sto pre. Na zalost - mozes samo nesto tipa 6 bounty-ja dnevno da odradis sto ispadne nekih 400 repa + daily misija - ali to je ok jer ti treba samo dva nivoa rep-a da bi kupovao iteme.
Sve u svemu. Dok je Bungie izbacio raid i uspeo da dogovori sa nekim press outletima da kasnije odrade review igre igraci su dosli do lvl 28 nalazeci exploit-ove/bug-ove u igri i farmajuci kao roboti low level zemlje. Raid je postao potpuno nepotreban jer tamo je trebalo da ispada gear koji ce da te gurne sa lvl 26 na lvl 28, sto su igraci vec nafarmali na RNG dropovima u low level zemljama. Igra koja od ljudi pravi robote nije bas neki uspeh, a sve to se vraca na isto - bad game design is bad.
Ta ocena Eurogamera isto govori veliku stvar. Cak ni "zakasneli" review igre nije mogao da joj da ocenu - ovo je super. Dobra je igra - zamalo genre defining. Pitam se koliko miliona advertising dolara je to kostalo (samo ta sitnica).
Meni su strasne dve stvari. Bungie koji kukak kako zbog metacritic score-a nece dobiti bonus od 2.5 milionda dolara i Bungie koji kuka kako review-eri "don't get our game" jer da su se potrudili da je odigraju u "full-u" shvatili bi da je njihova igra samo sjajna baza za nesto "veliko". Jos da je Bungie dao press-u review kopije nedeljama unapred kako to obicno ide sa drugim igrama ili napravio igru kojoj grind nije jedina poenta pa i da se covek sazali na njih.
Sa druge strane mora jedna stvar da se primeti. Jako puno ljudi igra i kupuje igru. Ljudi grindaju do iznemoglosti i nazad i izgleda da se super zabavljaju. Igra je idealna za "mozak na otavu" fazon. Ostaje pitanje da li ce ovo da ima duzi efekat ili ce ljudi posle sedam dana grinda reci ovo je ******. Taj Diablo efekat se ceka. Ako Bungie to postigne onda je potpuno svejedno sta ce kritika reci. Sto se mene tice - trenutno sam lvl 25. Izgrindao sam 130 markova da kupim dva legendaryja. Nemam zivaca da grindam satima low lvl mobove i da se predam RNG bogu. Grimoire score mi je negde oko 1915 i video sam sve sto ima u igri da se vidi. Mislim da sam veom blizu tacke gde cu reci - to je to - pobedio sam igricu - idemo dalje. Ali videcemo. I ja istrazujem na sebi da li igra ima Diablo efekat ili ne.