Šta je novo?

Destiny

Meni se malo ogadio iz Multiplejera.

Potvrdjeno. Veceras u 23h se otvara ona misija na mesecu. :) Ostace otvorena 2 sata, ko god je bude igrao dobija specijalni banner koji ce se preneti u final game.

Glupo pitanje...a šta će igračima ti baneri? Mislim, gde se to uopšte vidi, i ima li ikakvog efekta osim kozmetike? Ili nema ni to, pošto se nigde ne vidi? :)

Misija na mesecu je bas bila odlicna, a moze se i istrazivati cela povrsina. Sve zone su bile otkljucane.

:D Bilo je dosta vristanja na voicechatu kada su se vrata otvorila... ali smlatili smo ih fino u drugom pokusaju.

Igrao sam Destiny još nekoliko sati (nažalost, zakasnio sam na Moon misiju) i utisci su mi dramatično promenjeni...

Naime, boss koncept je potpuna katastrofa. Ajde oni mini-bossevi na kraju misija, to još i mogu da razumem, ali onaj tenk, orb i ultra-jaki mobovi, to je sr@nje teško. Koncept preuzet iz MMO igara, gde se spamuje neka teška mrcina desetinama hiljada projektila i čime sve ne, da bi ispustio svoj desetomilioniti HP. Običan sponge-boss koncept. Da su me pitali šta nikako da ne kopiraju iz WoWa i sličnih igara, odabrao bih baš to. Bez ikakvog skilla, bez nekog posebnog smisla, pucaj dok ne istrošiš municiju, a ako i zagineš oživeće te, samo nek je veselo. I onda još situacija da tenka najviše ima smisla gađati u onaj deo koji deluje najoklopljenije jer tu izlazi najveća brojka za demidž...

Ne znam, meni to baš, baš kompromituje igru, koja je inače sasvim lepo osmišljena. Nenormalno mi odudara od ostatka igre, koji je skroz dobar. Ovo je odvratno, dosadno i što je najgore, prenosi se čak i na priču. Umesto da dobijemo nešto smisleno priča se pretvara u "udri Zoltana Zveksa (svetleći orb), on je odgovoran što nas Falleni napadaju (WTF?) i kada njega uništiš biće nam bolje, zapisano je u arhivama Glavnog Arhivatora Čvarkova".

Do sinoć sam mislio da ovo preorderujem nakon vikenda i to u ediciji sa ekspanzijama, sada nisam siguran da ću igrati ovo uopšte.

Taktike bas i nije da nema, ali je prilicno bazicna i svodi se na odvajanje, flenkovanje ili drzanje zajedno.

Ako stavis veci nivo tezine u misiji sa heroic oprotivnicima, moras malo da se pomucis, sakrivas, ne moze ovaj da stigne da te ozivi jer ce i njega da ubije, izlozen je dok radi revive, a posto je ogranicen respawn u takvim zonama, vratice te na pocetak sekcije, obnovice se svi protivnici i health pa moras da pazis da ti ceo party ne zagine u roku od 25 sekundi dok si mrtav (ako vec ne moze neko da te ozivi).

Traje dugo i dosadno je, ali neki Bosovi su dosta pokretni i jurice te ako imas malo healtha, bezati da dopune stit... Bude tu i napetih situacija.

Meni MNOGO vise smeta gotovo nepostojeci loot sistem, genericki dizajn misija, uzasna prica...

Eto kako se ljudi razlikuju :) Meni je ovaj (skoro nepostojeći) sistem lootovanja milion puta bolji u odnosu na ispadanje tušta i tma oružja od kojih je 98% beskorisno i zauzima bezveze mesto u inventaru. To je super što su izbacili. Ovako, povremeno će ispasti nešto na zemlju i to ćeš da pokupiš, i dobijaćeš bolju opremu kao nagradu za izvršenje pojedinih misija. I to je to. Ostalo - kupuj. Izvanredno u odnosu na, recimo, situaciju u Borderlandsu, neuporedivo manje smaranja i slično.

Što se dizajna misija tiče, moram da priznam da mi je skroz OK ovaj koncept sa jednom većom mapom gde će se međusobno preplitati i presecati zone sa misijama. Prosto, vidiš gde su otprilike neprijatelji koji odgovaraju tvom levelu i ideš tamo. Ono što mi, međutim, nije jasno, jeste npr. kako to odjednom momci koje sam teško ubijao na levelu 5 sada na levelu 6 primetno lakše padaju, kada sam ja zadržao ista oružja, nisam menjao opremu, u suštini se ništa nije desilo osim što sam levelovao sa 5. na 6. nivo. Kao da se "otključala" neka "if-then" grana, tipa "if player is level 5 then damage done to lvl 6 mobs is 50% else if player is level 6 then damage done to lvl 6 mobs 100% else..." ako me razumete.

Ono što bi moglo biti mnogo bolje jeste da se tokom tih misija zapravo nešto zaista i otkrije, ali odavno sam navikao da ne vredi da takve stvari tražim u FPS igrama...

Poslednja izmena:
I, jel uzimate Destiny, i ko? :)

Preorderovao :)

Preorderovano.

Ja se iskreno još razmišljam. Sve je bilo super u beti sem - dosadnih bosova smarača sa milijardu HP-a.

Ja se iskreno još razmišljam. Sve je bilo super u beti sem - dosadnih bosova smarača sa milijardu HP-a.

To se verovatno neće promeniti...sve igre manje više imaju takav mehanizam...meni više smeta sto će biti raidovi i što neće biti matchmaking za iste (da da ima nekog opravdanja ali opet)...to znači da obični igrači opet nemaju šansu...

Poslednja izmena:
Ko god ce da igra Destiny neka me doda na PSN - RealGosuNoob . Igrace se od 9 ujutro 9.9. (tad valjda pocinje svuda) i cak cemo i da streamujemo na Twitchu (ako sve bude islo po planu)

Jel ide neko od vas na promociju Destiny igre u TC Stadion od strane Computerland-a ?? Mislim da ce biti zabavno, a bice I ketering, ima li bolje stvari od igranja I klope u isto vreme, haha :D Uglavnom promocija je u igraonici Game pub 9-tog septembra u 19h :p Jes da nemam konzolu, al besplatno igranje I probanje se ne odbija :D

Ja i da živim u BG-u ne bih išao samo zato što CL organizuje. Mrzim ih iz dna duše.

Mozda bi bilo fino da se organizujemo pa da napravimo neki klan i mozda cak i otvorimo novu temu ovde gde cemo se dogovarati, organizovati za raid-ove, mp itd. Ako ste za? Ja licno bih voleo da igram sa grupom svojih ljudi i da se lvl vise nego sa strancima.

Ja sam za!

Destiny ce igrati preko 40 ljudi sa moje liste, svi sa ovih prostora, ne znam kako bi se tacno dogovorili ko ce sa kim i kada :)

Samo da imamo listu usernames svih igraca, i to je dovoljno :)

Ako ima zainteresovanih a mislim da ima ja cu da otvorim novu temu i tamo lepo svako napise svoj psn username i klasu sa kojom ce igrati. I onda tu mozemo dogovarati sve. Npr za neki raid treba ekipa od 6 igraca, lepo se dogovorimo ko i u koje vreme, posto nece svi moci da igraju po ceo dan zbog posla i drugih obaveza. Znaci ja sam slobodan u 22h i postavim ovde da mi treba jos 5 igraca da odradimo raid i onda ko je slobodan u 22h prijavi se i onda se u 22h nadjemo tamo i to je to. Uostalom nema sta da objasnjavam svi smo gejmeri znamo valjda kako to funkcionise iz ostalih igara. Opet ponavljam bice mi igra mnogo zanimljivija ako igram sa vama nego sa nekim random likovima, ovako mozemo i da cetujemo.

Moj PSN bije u oči u sigu :D

Sutra ujutro u 9 po nasem vremenu se otkljucava igra.

To jest, sutra ujutro u 9 po nasem vremenu crkava PSN.

Dakle ništa sutra ne kupovati i ništa ne raditi na PSN...stvarno im je podrška za EU jadna...šta god da im pišeš ili daju neke generičke odgovore ili kažu da ih zoveš...a kada probaš da ih zoveš čekaš satima da se jave...i opet ništa...

Nazad
Vrh Dno