Šta je novo?

Desktop GPU Sales Hit 20-Year Low

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos jedan dokaz moje teorije o ljudskoj gluposti i kako pametne firme zaradjuju na istoj.

@Space Beer

To sam i napisao, samo drugim recima, u postu #99 :)
Eee moje druze...teorije o ljudskoj gluposti...pa sve oko tebe funkcionise tako ,pocevsi od potrosnih i materijalnih stvari pa na dalje..ne znam sta vozis ,kako se hranis ,sta svakodnevno koristis ali ako pogledas..Svi smo mi robovi necega

Ko o čemu vlasnik 4090 o 4090. Nvidia fan, 4K gejmer o Ray Tracingu i DLSS-u. A ne koristi ni jedno ni drugo.

Od 9500GT sam imao iskljucivo Nvidiu, cetvrta kartica trenutno kod mene, ali verujem u AMD zadnjih par godina otkada je Nvidia pocela da luduje sa cenama.

Vec sam pomenuo ljude iz raznih drzava koji koriste AMD grafike bez ikakvih problema i imaju fenomenalne performanse. A to je ono sto ljude i najvise zanima, sirove performanse, sta me briga za trik tehnologije.
Sto ne kupis onda 7900xt(x) nego koristiš nvidia? Mani me više tih glupavih izgovora.

Nije iskljuceno, trenutno mi 3070ti radi posao ali planiram da je zamenim. Jedino mi je problem gsync monitor ali posto se garancija blizi kraju mozda i to odlucim sa zamenim.

Da li ce biti amd ili nvidia zavisice od performance per dollar najvise ali i ostale stvar naravno, onda kada se cene stabilizuju u meni prihvatljivo. Nikada vise necu nista od elektronike kupovati odmah po objavi niti po nenormalnim cenama jer za moje potrebe nema nikakve svrhe to raditi.

^ nećeš ti nikad uzeti AMD posto si prvi u redovima pljuvanja zbog problema sa hlađenjem

pa ako gledas sirove performanse i zelis najbolje, onda imas samo jedan izbor, a to je 4090 :)

Ko o čemu vlasnik 4090 o 4090. Nvidia fan, 4K gejmer o Ray Tracingu i DLSS-u. A ne koristi ni jedno ni drugo.

Od 9500GT sam imao iskljucivo Nvidiu, cetvrta kartica trenutno kod mene, ali verujem u AMD zadnjih par godina otkada je Nvidia pocela da luduje sa cenama.

Vec sam pomenuo ljude iz raznih drzava koji koriste AMD grafike bez ikakvih problema i imaju fenomenalne performanse. A to je ono sto ljude i najvise zanima, sirove performanse, sta me briga za trik tehnologije.
Ne, nego ce vlasnik 4090 da pise o grafici koju nema. Kao ti sto stalno hejtujes 4090 iz nekog razloga. Ti nemas pojma ko sta koristi a sta ne. Zasto je neko odmah nVidia fan ako prica o RT ili DLSS? Plus ako ljudi hoce sirove performanse izabrace nVidiju trenutno a ne AMD. Ako zele najbolje naravno. A to kosta. Bezobrazno mnogo ali tako je.

^ nećeš ti nikad uzeti AMD posto si prvi u redovima pljuvanja zbog problema sa hlađenjem
Ti si generalno bas pristrasna osoba ali ono bas bas, za nVidiu, za Apple....
Opustite se ljudi uzmite ono sto vam najvise odgovara, pustite druge da rade isto. I nVidia i AMD dizu cene jer prodaja opada ali imaju tu bazu gejmera i ljudi kojima je bitno da imaju najbolje u datom momentu i odlucili su da ih izmuzu do kraja. Pogledajte ljude iz svoje okoline, kada su zadnji put kupili bilo kakav gpu a ne 2500e vrednu kartu...Ovo je forum pa ima dosta entuzijasta sto daje skroz pogresnu sliku o realnom stanju. Ili ce spustiti cene ili ce postati nebitni za 95% obicne populacije. Zato i guraju cloud servise

Koji će biti rešen na custom AIB modelima :d

Nije problem, niti glupost što neko kupuje 4090 za €2000+. Iz linka u prvom postu se vidi da je pad prodaje preko 40% u broju prodatih primeraka, a top segment je uvek bio ~5%, manje više. Otprilike je toliko i korisnika koji igraju na rezolucijama većim od QHD.

Pad prodaje je uzrokovan time što kupci iz nižeg i srednjeg segmenta neće da plaćaju grafičke po ovim cenama. Da li zato što nemaju para, ili što nema igara vrednih te investicije, ili što bojkotuju nV i AMD, to već ne znam. Kao što rekoh, mišljenja sam da su PC gejmeri zadovoljni onim što imaju i/ili su našli alternative načine da igraju igre. Takođe i zahtevnost nije značajno porasla, pa ako je 80% korisnika i dalje na FHD ili nižim rezolucijama, nije ni čudo što je toliko 570/580 ili 1060 kartica i dalje u funkciji. Evo sad i dostupnih modela iz rudnika, mada i rudari uglavnom traže više nego što bi trebalo. Gledam svoj primer, gde je jedina igra koju bih možda igrao, a nemam dovoljno jaku grafiku je CP2077. Ne bi mi čak ni bio problem da kupim RX 6600 za ~300€, ali i nemam neku želju da zbog jedne igre menjam GPU. Ako ne pređem na QHD ili neku UW varijantu monitora, teško da ću menjati grafičku još 2 godine. I to bi menjao zbog drugih stvari, a ne igara

Ti si generalno bas pristrasna osoba ali ono bas bas, za nVidiu, za Apple....
Opustite se ljudi uzmite ono sto vam najvise odgovara, pustite druge da rade isto. I nVidia i AMD dizu cene jer prodaja opada ali imaju tu bazu gejmera i ljudi kojima je bitno da imaju najbolje u datom momentu i odlucili su da ih izmuzu do kraja. Pogledajte ljude iz svoje okoline, kada su zadnji put kupili bilo kakav gpu a ne 2500e vrednu kartu...Ovo je forum pa ima dosta entuzijasta sto daje skroz pogresnu sliku o realnom stanju. Ili ce spustiti cene ili ce postati nebitni za 95% obicne populacije. Zato i guraju cloud servise
Zaboravio si i intel,ja ne generalizujem ni jedan brend. Koristim ono sta je bolje u trenutku kupovine. Jel pametnije da uzmem AMD sa problemom?

@Space Beer samo neće biti te cene koje očekuju ljudi

Poslednja izmena:
Naravno da cu da ih pljujem jer zbog njihove nesposobnosti i bezobrazluka Nvidia radi sta hoce vec ihahaj. Isto je radio i Intel ali su ih bogu hvala opametili.
Ne, nego ce vlasnik 4090 da pise o grafici koju nema. Kao ti sto stalno hejtujes 4090 iz nekog razloga. Ti nemas pojma ko sta koristi a sta ne. Zasto je neko odmah nVidia fan ako prica o RT ili DLSS? Plus ako ljudi hoce sirove performanse izabrace nVidiju trenutno a ne AMD. Ako zele najbolje naravno. A to kosta. Bezobrazno mnogo ali tako je.
Zato sto niko nece kupiti 4090 kod nas za 2500 evra da upali ray tracing i ima 60 fpsa, svi ce igrati sa standardnim podesavanjima. Za te pare 65” LG C2 i konzola. Isto koja je svrha tacno DLSS-a na 4090 pa i 4080 i ko ce to uopste da ukljuci.
Lemaja koliko vidim ima QHD monitor za tu rezoluciju je 4090 overkill ako koristi samo za gejming.

Naravno da cu da ih pljujem jer zbog njihove nesposobnosti i bezobrazluka Nvidia radi sta hoce vec ihahaj. Isto je radio i Intel ali su ih bogu hvala opametili.

Zato sto niko nece kupiti 4090 kod nas za 2500 evra da upali ray tracing i ima 60 fpsa, svi ce igrati sa standardnim podesavanjima. Za te pare 65” LG C2 i konzola. Isto koja je svrha tacno DLSS-a na 4090 pa i 4080 i ko ce to uopste da ukljuci.
Lemaja koliko vidim ima QHD monitor za tu rezoluciju je 4090 overkill ako koristi samo za gejming.
Ja cu da kupim i necu imati 60fps-a. Sve zavisi od igre do igre. Nije RT svuda implementiran ina isti nacin. Porediti igranje na konzolama i PC-u nema smisla. Konzole su ogranicene i skuplje gledajuci long term. Osim ako ne uzmes gamepass i igras ono sto dobijes od MS-a. Mene konzola, TV i dobar soundbar izadju mnogo skuplje od 4090. Series X, LG G2, Sennheiser Ambeo Plus preko 7k. Ali ti ces mi reci da ne uzimam G2 nego da uzmem B2 jer je to potrosacka glupost itd...
DLSS licno ne volim i izbegavam ali on se prvenstveno koristi u kombinaciji sa RT-om da bi se izvuklo sto vise FPS-a zbog same zahtevnosti RT-a. 4090 uopste nije overkill za QHD ako igras na 120+ fps-a. Niko ne kupuje 4090 da bi igrao u 60fps.

nije tema o kupovini sadašnjih generacija grafičkih. zamolio bih da se okrenemo diskutovanju a ne ubeđivanju. hvala na razumevanju

Trenutno se više isplati uplatiti Nvidia now par meseci da odigraš to što želiš u full detaljima nego da sklapaš komp i uzimaš grafiku. Naravno ako imaš solidan net. Ja sam lično oduševljen i neću uskoro da menjam gtx 1060.

Verovatno misliš na GeForce NOW. Ja to radim od početka majning krize. Imam optiku. Može i na integruši da radi.

Čini mi se da i ja pripadam ovom segmentu "konzumenta", ili mind set-a. Ne radi se uopšte o tome koliko ja mogu da platim, već šta ja smatram fer kupovinom i šta to zadovoljava moje potrebe.
Kladim se da dosta nas na forumu mozemo da priustimo graficku od 1500e, ali ta odluka nije bas racionalna osim ako te toliko ne kosta mesecno grejanje za bazen, pa ti je stvarno svejedno. Duboko usadjene referentne vrednosti posledica su i teskoca odrastanja, ali ni danasnji svet nije bas blag prema nama.

Opet, nije toliko pitanje da li te kartice zaista toliko vrede - to mogu biti i tehnoloski mutanti nastali u talasu kriptomanije, vec onoga sto dobijas na drugoj strani a to je relativno pristupacan i udoban 4K gaming sa PS5/series X-om. Hardcore PC-jasima to ne znaci bas mnogo, ali vecina gamera ce vec nekako pronaci racunicu u prihvatanju diskutabilno losijih a udobnijih kontrola uz zrtvovanje celih zanrova kao sto su RTS, FPS i MMORPG, batali buljenje u ekran jer ionako oci ispadose od koda ili nekih excela, i zauvek ostavi iza sebe crnu rupu PC apgrejda. Mislim, eto, ja makar jesam. Kome ce onda prodati te preskupe graficke, sada kada kriptomajneri nisu vise u slici, pojma nemam. Mitsko bice zvano srpski gastarbajter u Norveskoj, Svajcarskoj ili Nemackoj, ne moze bas da finansira celu industriju. Dakle, potrebe, tj zadovoljavanje istih, ipak su kljuc cele price. Ne smem ni da zamislim sta ce se desiti kada krene ekspanzija cloud gaminga.

Setih se skorog primera. Kolega kupio 4K monitor i kaže sad treba da menja i računar. Ja ga pitam kad i šta, on kaže da čeka nove generacije laptopova i nada se nižim cenama :D A računar koristi isključivo za igranje, a ima i konzolu. Kaže lakše mu je sa laptopom, može da se kreće po kući, a i da igra kada je na putu. I onda se pitamo zašto je opala prodaja :d

Jedan primer: Series X konzola je kod nas 500e. (KP). Games Pass 350din mesečeno. Igre su sad mogle da se kupe (na Argentini) po smešnim cenama (400din RDR2 npr.). Ako neko odluči da se samo igra a pogotvo mladja populacija izbor je i više nego logičan nebitno u kojoj zemlji živite.
Na ovom forumu i sličnim entuzijasti su mali procenat u celoj industriji.

Upravo u tom smeru se vodi diskusija godinama u celom gejming svetu i raznim clancima na portalima ali uvek postoje ljudi koji bi zarad sat vremena igranja dnevno jedne igre dali za vecinu gejmera nezamisliv novac i onda neretko propovedali okolo kako ako hoces najnovije i najbolje to kosta. I to postujem, neko jednostavno ne moze da se navikne na konzolu, ceo zivot se igra na racunaru, navika je cudo, zeli/moze/spreman je da izdvoji novac itd. Opet kazem svako neka radi sa svojim novcem sta hoce ali daj barem da diskutujemo objektivno koliko god nesto bilo tesko za prihvatiti.

Da se ne vode ovakve diskusije ljudi ne bi ni znali da postoji konkurencija. Ja recimo znam da postoje cloud gaming servisi ali nikad nisam ozbiljno razmisljao o tome dok nisam procitao neke postove u ovoj temi. Kamo srece da sam tako razmisljao mogao sam umesto da dam 1400 eura za 3070ti da koristim cloud gaming tih nekih godinu dana i onda uzmem 3080-3080ti za ispod 1000 eura i budem miran 3-4 godine.

Kladim se da dosta nas na forumu mozemo da priustimo graficku od 1500e, ali ta odluka nije bas racionalna osim ako te toliko ne kosta mesecno grejanje za bazen, pa ti je stvarno svejedno. Duboko usadjene referentne vrednosti posledica su i teskoca odrastanja, ali ni danasnji svet nije bas blag prema nama.

Opet, nije toliko pitanje da li te kartice zaista toliko vrede - to mogu biti i tehnoloski mutanti nastali u talasu kriptomanije, vec onoga sto dobijas na drugoj strani a to je relativno pristupacan i udoban 4K gaming sa PS5/series X-om. Hardcore PC-jasima to ne znaci bas mnogo, ali vecina gamera ce vec nekako pronaci racunicu u prihvatanju diskutabilno losijih a udobnijih kontrola uz zrtvovanje celih zanrova kao sto su RTS, FPS i MMORPG, batali buljenje u ekran jer ionako oci ispadose od koda ili nekih excela, i zauvek ostavi iza sebe crnu rupu PC apgrejda. Mislim, eto, ja makar jesam. Kome ce onda prodati te preskupe graficke, sada kada kriptomajneri nisu vise u slici, pojma nemam. Mitsko bice zvano srpski gastarbajter u Norveskoj, Svajcarskoj ili Nemackoj, ne moze bas da finansira celu industriju. Dakle, potrebe, tj zadovoljavanje istih, ipak su kljuc cele price. Ne smem ni da zamislim sta ce se desiti kada krene ekspanzija cloud gaminga.

Sjajan post. Da se nadovežem samo, da većina na forumu uvek glada best bay ili najbolju kupovinu. Tako da slobodno mogu da idu cene grafika i do 10.000,00 € Uvek će biti snalaženja (konzole) ili kompromisa (GeForce NOW).

Upravo u tom smeru se vodi diskusija godinama u celom gejming svetu i raznim clancima na portalima ali uvek postoje ljudi koji bi zarad sat vremena igranja dnevno jedne igre dali za vecinu gejmera nezamisliv novac i onda neretko propovedali okolo kako ako hoces najnovije i najbolje to kosta. I to postujem, neko jednostavno ne moze da se navikne na konzolu, ceo zivot se igra na racunaru, navika je cudo, zeli/moze/spreman je da izdvoji novac itd. Opet kazem svako neka radi sa svojim novcem sta hoce ali daj barem da diskutujemo objektivno koliko god nesto bilo tesko za prihvatiti.

Da se ne vode ovakve diskusije ljudi ne bi ni znali da postoji konkurencija. Ja recimo znam da postoje cloud gaming servisi ali nikad nisam ozbiljno razmisljao o tome dok nisam procitao neke postove u ovoj temi. Kamo srece da sam tako razmisljao mogao sam umesto da dam 1400 eura za 3070ti da koristim cloud gaming tih nekih godinu dana i onda uzmem 3080-3080ti za ispod 1000 eura i budem miran 3-4 godine.

Ti bas volis da pretpostavljas sta drugi misle, rade, pricaju. Tema treba da bude zasto je opala prodaja a ne ljudi koji za svoj novac kupuju sta oni zele. Svaka tvoja recenica ima neku opasku koja vodi ka tome. "zarad sat vremena igranja dnevno", "neretko propovedali okolo", "ne moze da se navikne na konzolu,...navika je cudo...", "tesko za prihvatiti". Ti nisi objektivan i ne mozes govoriti u moje ime ili nekog drugog ako nama nije nikakav problem da potrosimo 2k evra na GPU. Ako je meni mesecna plata npr. 10k evra zasto bi mi bio problem da kupim GPU od 2k? Svoje slobodno vreme uglavnom koristim za gaming. To moze da bude od 4-8 sati dnevno zavisno od dana i igre. Zbog toga sto je meni gaming sastavni deo zivota, zelim sebi da ugodim na najbolji moguci nacin i investiram u hardware da bih izvukao i 0.5% vece performanse ako je to moguce. Igram se ja i na konzolama ali uglavnom kada je neka ekskluziva u pitanju ili kada igram neke co-op igre sa devojkom. U stanu cu imati odvojen kutak za "console gaming" ( PS5, Series X, Switch ) i deo za PC i VR. Osim zagrizenih fanbojeva niko nece ici i propovedati koju grafiku ima, procesor i slicno i hvaliti da je to najbolje. Ali kada ti napises "sirove performanse" to je 4090. Odgovor na tvoje pametovanje. To nije hvaljenje da je to najbolje. To je cinjenica. Sada koristim 5950x jer je bio bolji od Intela kada sam pravio build, sledeci ce biti 13900k jer je bolji od AMD-a. Zadnje dve generacije nVidija ima najbolji model grafike tako da sam izabrao nju. Da uzimam srednji segment onda bih se vodio drugim stvarima. I ovo sve nema veze sa temom. Da su komponente skupe, jesu. Bezobrazno u nekim slucajevima. Da li cu ih ja kupiti? Hocu jer sam u takvoj situaciji. Da li bi ih kupio da sam zaposlen i da radim za 1000eu platu. Ne bih. Sva sreca da sam nezaposlen i imam viska slobodnog vremena. PC je ultimativna platforma za gaming. Sve ostalo je odricanje necega. I ja to mogu da kazem jer imam i konzole i PC da ne bude da sam jos PCMR "*****". I PC gaming je skup ako zelis best of the best, pogotovo sada. Nije za svakoga.

Kamo srece da sam tako razmisljao mogao sam umesto da dam 1400 eura za 3070ti da koristim cloud gaming tih nekih godinu dana i onda uzmem 3080-3080ti za ispod 1000 eura i budem miran 3-4 godine.

Ja plaćam founder edition 5€ . Redovna cena je možda 10-12€. Žao mi što nisam prodao grafiku u vreme onog ludila

Ako je meni mesecna plata npr. 10k evra zasto bi mi bio problem da kupim GPU od 2k? Svoje slobodno vreme uglavnom koristim za gaming.
Sa 10k evra ja bi slobodno vreme koristio za more, planinu, izlete, striptiz klubove..

Gaming je uvek bio jeftina zabava za sirotinju. Jednom kupis kantu, rokaš pirate i ubediš sebe da ti je lepše nego onim fenserima na splavovima.
Svako može sa svojim parama da radi šta hoće, ali razumem i ljude kivne na kapitalizam i potiskivanje nižeg sloja radne klase sve dublje i dublje u provaliju.

Svaka tvoja recenica ima neku opasku koja vodi ka tome. "zarad sat vremena igranja dnevno", "neretko propovedali okolo", "ne moze da se navikne na konzolu,...navika je cudo...", "tesko za prihvatiti". Ti nisi objektivan i ne mozes govoriti u moje ime ili nekog drugog ako nama nije nikakav problem da potrosimo 2k evra na GPU.

Uopste ne iznosim pretpostavke vec realne cinjenice. Mozes sam da potrazis i u ovoj temi da ljudi pisu da nemaju zbog drugih obaveza vise od sat dva dnevno za gejming. Licno znam ljude u takvoj situaciji, a i sam sam jedan od njih. Navikavanje na konzolu je isto realnost, daj nekome ko je igrao 5 godina na PC-u na 120+ FPS da igra na konzoli na 60FPS-a i reci ce ti ma kakvi. Ja kad sam presao sa 30 na 60, 30 mi posle bilo neigrivo. Isto je tako bilo sa 60 na 80 i sa 80 na 120+.
Sve ostalo sto si napisao sam i sam rekao.

Sa 1070 sam presao na 3070 ti i u Battlefield 1 sam dobio sa 80 FPSa na 1070 na 110 FPSa na 3070ti. Znaci 10FPS-a vise po generaciji. Ako je to tebi normalno i znaci bas puno onda super, nemam nista protiv. Mobilni telefon nosim po 3-4 godine, iskljucivo high-end modele, sa LG G3 sam presao na Note 8, sa Note 8 na iPhone 12 Pro. LG kada je preterao sa glupostima presao sam na Samsung, Samsung kada je poceo da izbacuje nista a cena gore presao sam na iPhone. Naredni telefon cu mozda uzeti 15icu, ali kada padnu cene ne pri objavi.
Isto tako radim i sa svom ostalom elektronikom, ne dozvoljavam da mi se vredja inteligencija.

Nvidia 4000 je naociglednije vredjanje inteligencije korisnika sa cenama, pogotovu 4080 i 4070 ti.

Sa 10k evra ja bi slobodno vreme koristio za more, planinu, izlete, striptiz klubove..

Gaming je uvek bio jeftina zabava za sirotinju. Jednom kupis kantu, rokaš pirate i ubediš sebe da ti je lepše nego onim fenserima na splavovima.
Svako može sa svojim parama da radi šta hoće, ali razumem i ljude kivne na kapitalizam i potiskivanje nižeg sloja radne klase sve dublje i dublje u provaliju.
Probao sam i to. Nije to za mene. Minus striptiz, devojka nije zainteresovana😀

i jos jedna bitna cinjenica je da mladje generacije uopste ne poseduju pc i to se nece promeniti

i jos jedna bitna cinjenica je da mladje generacije uopste ne poseduju pc i to se nece promeniti
Naravno , ovo je ovako u 90% slucajeva ,iako sam i sam PC based treba otvoreno reci da konzoloma nista nece oduzeti primat
Ja cu da kupim i necu imati 60fps-a. Sve zavisi od igre do igre. Nije RT svuda implementiran ina isti nacin. Porediti igranje na konzolama i PC-u nema smisla. Konzole su ogranicene i skuplje gledajuci long term. Osim ako ne uzmes gamepass i igras ono sto dobijes od MS-a. Mene konzola, TV i dobar soundbar izadju mnogo skuplje od 4090. Series X, LG G2, Sennheiser Ambeo Plus preko 7k. Ali ti ces mi reci da ne uzimam G2 nego da uzmem B2 jer je to potrosacka glupost itd...
DLSS licno ne volim i izbegavam ali on se prvenstveno koristi u kombinaciji sa RT-om da bi se izvuklo sto vise FPS-a zbog same zahtevnosti RT-a. 4090 uopste nije overkill za QHD ako igras na 120+ fps-a. Niko ne kupuje 4090 da bi igrao u 60fps.

Nekome je sinoc "zasmetala" i to samo moja poruka posto vidim da su sve ostale poruke ostale pa je obrisana ali na ovaj non sens od posta ,sto vezano za konzole,ovaj gaming "setup" od 7k(wtf) i plus ovo QHD i 4090..no komm sta pisete ljudi...

I da ,nema ljutis druze ,vidim da peckas ovde ljude ,a pises svasta....:))

Naravno , ovo je ovako u 90% slucajeva ,iako sam i sam PC based treba otvoreno reci da konzoloma nista nece oduzeti primat

Nekome je sinoc "zasmetala" i to samo moja poruka posto vidim da su sve ostale poruke ostale pa je obrisana ali na ovaj non sens od posta ,sto vezano za konzole,ovaj gaming "setup" od 7k(wtf) i plus ovo QHD i 4090..no komm sta pisete ljudi...

I da ,nema ljutis druze ,vidim da peckas ovde ljude ,a pises svasta....:))
Peckam cime?

Pogledah ovu temu jer mi treba grafika, ne za mene jel te, nego za sina, ja sam gejming batalio davno, još kad je on malo priporastao i prestao da bude stacionaran, nego sam morao da ga jurim po kući.
Elem, uzimajući u obzir trenutnu krizu u svetu, minus tržište majnersko koje je najviše dizalo cene, plus konkurencija konzola i cloud gaming, ne vidim kako će na duže staze da im se održe ove cene. Moraće na dole. Ja lično to i čekam, možda tamo krajem sledeće godine. Ako ni tad ne bude, pa naći ću već neku alternativu.
A pojedinci koji su spremni da plate bilo koju cenu samo da bi se igrali sa trenutno najjačom karticom (nema više majnera) ma koliko to njima bilo neverovatno, su u nivou statističke greške worldwide, a u Srbiji pogotovo.

A pojedinci koji su spremni da plate bilo koju cenu samo da bi se igrali sa trenutno najjačom karticom (nema više majnera) ma koliko to njima bilo neverovatno, su u nivou statističke greške worldwide, a u Srbiji pogotovo.
To je totalno logicno i ko tvrdi suprotno? Zasto bi "nama" to bilo neverovatno? Zasto se korisnici 4090 graficke etiketiraju na taj nacin? Korisnici 4090 grafike ne govore drugim korisnicima da kupe 4090 grafiku jer je ona najbolja i ostale gluposti ( osim ako nisu ****** ). Svako neka kupi ono sto mu odgovara, ono sto moze, ono sto zeli i ono sto je u mogucnosti. Isto tako druge korisnike ne treba da zanima koliko korisnici 4090 kartica placaju i zasto placaju toliko grafiku ni da li imaju manjak inteligencije ili spadamo u kategoriju "potrosacke gluposti". To ne bi trebalo da je tema a uporno se provlaci.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno