Šta je novo?

Delphi -> SQL Server 2005 Express

Coder81

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2008
Poena
301
Imam jedan mali problem sa konekcijom kroz Delphi. Rešenje je verovatno jednostavno.

Hoću da se konektujem kroz ADOConnection na SQL Server 2005 Express ali kada pokušam da napravim connection string imam problem u tome što ja na opadajućoj listi ne vidim ni jedan server name. Šta je potrebno da uradim da bih se tu pojavio neki server kako bih kasnije mogao da odaberem bazu. Znači ja idem sledećim koracima : ConnectionString -> Build -> (Data Link Properties / tab-Provider) ja sa liste odaberem -> Microsoft OLE DB Provider for SQL Server -> i sada mi piše 1.Select or enter a server name i na toj opadajućoj listi treba da se pojavi ime servera.

Nadam se da sam bio dovoljno detaljan. Hvala unapred !

A sto je problem da upises sam naziv servera? Nije valjda da ne znas nazive svojih servera?
Ionako ces, ako je iole ozbiljna aplikacija, posle to morati negde da dinamicki kreiras...

Edit: zasto si nezadovoljan odgovorima na elitnom forumu, kad su ti ljudi lepo sve nacrtali?

Poslednja izmena:
Ok onda reci administratoru da poništi ovaj topic ! HVALA !

Obraćam se administratoru foruma.

"Obriši moj nalog !!!" Bio bih veoma zahvalan jer ja nisam pronašao način da to uradim. Hvala!

Nazad
Vrh Dno