Ma, to sam i ja znaogfg je napisao(la):Postavi komponentu na formu. Html ucitavas sa ovom naredbom:
WebBrowser1.Navigate(WideString('adresa html fajla')
Ne, neću da pravim Browser od nule, ali treba da napravim komponentu koja učitava formatirani tekst i komande iz fajla kojima se definišu dugmići a zatim se prikazuju na canvasu koji može da se skroluje... Kao vrlo pojednostavljena verzija browsera.Originally posted by silverglider Ako vec hoces da radis sve rucno (i zavrsis do penzije), treba prvo da
Neki moj fajl... Zato i kažem da mi je samo iscrtavanje problem.Originally posted by silverglider Cekaj, jel to hoces da ucitavas bas html strane ili neki custom definisani markup-language fajl ?
E, toga se nisam setio... odoh da pogledam....Ako je ovo drugo u pitanju, formiras svoj jednostavan format fajla baziran na XML-sintaksi, definises svoje tagove za buttone, memo-e, dropdowne, pa kod parsiranja iscrtavas VCL komponente. Za podlogu vidi u sources poddirektorijumu kako su uradili TScrollBox komponentu ili quickreport formu.
To je već lakše...Originally posted by zilet Mene zanima kako da upalim iz delphija default internet browser koji ce da ode na lokaciju na koju se klikne..Dakle da ne idem preko njegovog internog browsera..petljo sam po helpu ali nishta![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari