Šta je novo?

delphi html viewer?

bne

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
610
Zdravo, ljudi...

Ima li neko source za html browser komponentu (bilo kakav)?

Sta ti konkretno treba?

Postavi komponentu na formu. Html ucitavas sa ovom naredbom:
WebBrowser1.Navigate(WideString('adresa html fajla')

Imas vrlo dobar primer kako komponenta radi u DEMOS\COOLSTUF\ WEBBROWS.DPR.

Ja imam problem sa osobinom .visible - ne funkcionise kod mene. Ako kod tebe radi javi mi.

Pozdrav!

gfg je napisao(la):
Postavi komponentu na formu. Html ucitavas sa ovom naredbom:
WebBrowser1.Navigate(WideString('adresa html fajla')
Ma, to sam i ja znao:), nego mi je potreban kod koji služi za prikazivanje HTML koda, da bi mogao da vidim kako je odradjeno ispisivanje teksta i dugmića na 'canvasu'
Nadam se da je neko uspeo da me razume:D

Pa da si pogledao u help, video bi da delphi koristi wrapper klasu oko windowsovog shdocvw.dll fajla, a nalazi se u c:\program files\borland\delphiX\source\internet poddirektorijumu. Ako odes na, recimo, www.torry.net, videces da je velika vecina http komponenti onako izgradjena oko wininet api-ja, niko nije lud da to sve radi od nule. Sa jedne strane, zato sto je to posao i po, a drugo, vec imas gotov engine koji radi i kompatibilan je - sto ga ne koristiti ?

Ako vec hoces da radis sve rucno (i zavrsis do penzije), treba prvo da napravis html parser (u skladu sa nekim od html standarda, recimo html4). Teksa koji izvuces bacas na canvas sa klasicnim textout (tagove za boju, font, itd vec dobijas), a aktivne elemente izvlacis iz java klasa.

Ukoliko bi hteo da pogledas sam source (sumnjam da postoji napisan od nule za delphi), mozes da pogledas source od kde-html engina, koji koristi Konqueror browser (linux), posto je sav kod ionako OpenSource (mada, doduse C++).

Originally posted by silverglider Ako vec hoces da radis sve rucno (i zavrsis do penzije), treba prvo da
Ne, neću da pravim Browser od nule, ali treba da napravim komponentu koja učitava formatirani tekst i komande iz fajla kojima se definišu dugmići a zatim se prikazuju na canvasu koji može da se skroluje... Kao vrlo pojednostavljena verzija browsera.
Samo parsiranje nije problem, nego nemam ideju kako da odradim iscrtavanje :(

Cekaj, jel to hoces da ucitavas bas html strane ili neki custom definisani markup-language fajl ?

Ako je ovo drugo u pitanju, formiras svoj jednostavan format fajla baziran na XML-sintaksi, definises svoje tagove za buttone, memo-e, dropdowne, pa kod parsiranja iscrtavas VCL komponente. Za podlogu vidi u sources poddirektorijumu kako su uradili TScrollBox komponentu ili quickreport formu.

Originally posted by silverglider Cekaj, jel to hoces da ucitavas bas html strane ili neki custom definisani markup-language fajl ?
Neki moj fajl... Zato i kažem da mi je samo iscrtavanje problem.
Ako je ovo drugo u pitanju, formiras svoj jednostavan format fajla baziran na XML-sintaksi, definises svoje tagove za buttone, memo-e, dropdowne, pa kod parsiranja iscrtavas VCL komponente. Za podlogu vidi u sources poddirektorijumu kako su uradili TScrollBox komponentu ili quickreport formu.
E, toga se nisam setio... odoh da pogledam....

Mene zanima kako da upalim iz delphija default internet browser koji ce da ode na lokaciju na koju se klikne..
Dakle da ne idem preko njegovog internog browsera..petljo sam po helpu ali nishta:(

Thnx.. mada je ipak jednostavnije da pozovesh onaj Browser vec napravljen u delphiju i tu prosledih adresu:)))

Nazad
Vrh Dno