Šta je novo?

Delphi - HITNO!!!!!

!rabas

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
619
Da li neko zna zbog cega se pojavljije poruka" "' is not a valid integer value" pri koriscenju StrToInt(Edit1.Text). Potom variablu tipa integer zapisujem u .INI fajl, da bi je kasnije ucitao kao velicinu za font. Zna li neko u cemu je problem?

Problem resen. ali sad me zeza nesto drugo. Kako da iskoristim CopyFileW da prekopiram file iz C:\Windows u direktorijum koji izbiram iz ShellTreeView? Kao destinacije trazi PWideChar, i ja konvertujem string iz Edit1.Text u PWideChar, ali pri izvrsavanju ispise poruku:

---------------------------
Debugger Exception Notification
Project Projekat.exe raised exception class EAccessViolation with message 'Access violation at address 77E77DFA in module 'kernel32.dll'. Write of address 004369AC'. Process stopped. Use Step or Run to continue.
OK Help
ako neko zna neka prica 'itno je veoma

idi na http://www.delphi-jedi.org/ i skini njihov JVCL i JCL, tamo imas odradjene komponente za obe stvari, i jos puno toga. Verovatno nisi kreirao neki objekat kako treba, ili mu nisi prosledio dobre parametre.

probaj da potrazis kao SHBrowseForFolder, za drugo nisam siguran, ali bi trebalo ovo da ti resi oba problema.

Skinuo sam JVCL i provalio da sa Delphi 6 radi samo sa updateovima, koje ne mogu da skidam(a i da hocu, ne mogu), tako da mi ono nista ne vredi. I tako ja sada prikazujem kod koji sam "pokusao" da iskoristim, ap ako neko zna gde sam pogresio neka ispravi:

[code:1]
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
q: PWideChar;
begin
StringToWideChar(Edit1.Text, q, sizeOF(edit1.Text));
CopyFileW('C:\Windows\Win.Ini', q, false);
end;
[/code:1]
Takodje napominjem da nije problem u CopyFileW, jer mi isu gresku prijavljuje i bez njega. I Edit1.Text je u stvari putanja u koju treba da se prekopira fajl Win.ini.

treba da kreiras taj pwidechar i da ga na kraju uklonis, znaci getmem i freemem.

ako ti nije neophodno da koristis copyfilew koristi obican copyfile iz delphija. on bi trebalo da ti odradi posao, sem ako nemas neke posebne zahteve.

Ne mogu da koristim CopyFile iz prostog razloga sto mi je laka ova konverzija stringtowidechar negili da konevrujem string u pchar( jer je to potrebno za copyfile)

Nazad
Vrh Dno