Nameravam malo da pocnem da ucim Delphi... Sta vi mislite: da li je to pametno & korisno? (mislim prvenstveno na to da posle sebi pravim neke male programe, a ko zna... ako mi bude dobro islo, mozda se bacim i na nesto ozbiljnije...)
ZoNi je napisao(la):ok... FALA na iscrpnom pdgovoru! i jos jedno pitanje, pa da se (cini mi se) bacim na Delphi: gde se na Netu moze naci neki dobar Tutorijal za Delphi? E-knjiga ili slicno... (nivo: pocetni, naravno)
silverglider je napisao(la):Sa delphijem, kylixom, c/c++ u svim flejvorima (ms, borland, gnu, ...), itd - tj. vecina alata koji mogu da rade i na windowsu i na linuxu.
Elem, Delphi 7 radi sa .NET-om, tako da ako je to neka prednost, moze i to. Delphi nije los za neko pocinjanje i ucenje (ne i jedini izbor, naravno), jer je vrlo razumljiv zbog svoje "ciste" sintakse i jednostavnih pravila koje koristi. Za po kuci i nesto mozda malo vise od toga ce ti biti i vise nego dovoljan. Ako hoces da budes profi i zaradjujes 'lebac programiranjem, onda idi na C++ od pocetka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari