Šta je novo?

delphi 7 basics

• Začetnik teme Začetnik teme Hibrid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Hibrid

Slavan
Učlanjen(a)
30.04.2007
Poena
345
dobih delphi u trecem razredu gimnazije i posto mi nista nije jasno odlucih da potrazim pomoc
U pitanju su neke osnove ,pre svega teorija ,navescu teme koje radimo:
1)Tipovi podataka
2)Pretvaracke funkcije
3)Funkcije za rad sa podacima tipa karakter
4)IF i CASE naredbe
Takodje bi bilo dobro ako neko zna osnovne komadne kad se koriste, sta rade i neke primere (abs,mod,randomize)

Ako imate neki koristan link ,tutorial ili vremena da mi ukratko napisete nesto o ovome bio bih zahvalan ,ovo mi treba da bi mogao da pocnem da pravim programe (koje vec uveliko pravimo ,samo ja nemam pojma :S) Programi su tipa :
1)program koji odredjuje zbir uglova u stepenima ,minutima ,sekindama
2)program koji sabira cifre trocifrenog broja
3)niz naredbi kojom se cifre uredjenog trcofrenog broja upisuju u opadajucem poredku

HVALA

ok hvala ,a jel zna neko neki link il slicno na kome se nalazi navedeno (ja sam bas dosta trazio po internetu i nema konkretno ovo )
Kupio bih knjigu ,ali je problem sto mi ovo treba za sutra,znaci samo neke osnovne crte dovoljne za pravljenje navedenih programa

delphi.about.com

hvala svima ,pomoglo mi je donekle a za kasnije cu da kupim knjigu 😀

pozzz

Danas sam kupio knjigu DELPHI autor:Miroslav Ilic ,ima da se kupi kod polovnjaka na zelenom vencu

U knjizi je opisano bas ono sto je meni trebalo i knjiga prati program koji se radi u gimnaziji (profesor je autor knjige),sve komadne objasnjene i izrade nekih osnovnih raznovrsnih zadataka....
Tako da ako nekom treba da skolu ,nek potrazi ovu knjigu tu ce naci sve potrebno za apsolutne pocetnike

pozzz

Nazad
Vrh Dno