Šta je novo?

Delphi 7 - aplikacija virmani!

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Kolega me zamolio da mu kreiram neku aplikaciju koja bih mu stampala na njegovom epsonu lx-300 virmane koje je on mora rucno da popunjava.
Standardna dimenzija virmana je 167x95 mm.
Ja koristim kombinaciju delphi 7 + BDE + quick report v3.5.
Verovatno je ovakvu vrstu aplikacije iskusniji korisnik napisao pa bih tu osobu zamolio da mi ako se moze ukratko napise kako je on resio margine koje su mi potrebne na quick report-u za stampanje bankovnih virmana.
Gdje da postavim formu virmana tj. skupinu QrdbText komponenti u qrband-u.
Da li na pocetku u zaglavlju forme ili na sredinu. Nemam kraj sebe niti jedan iglicasti stampac pa nemogu da isprobam a moj inkjet to nemoze da guta.
Pozicija virmana u stampacu je u sredini.

Mozda nisam bas najbolje postavio pitanje, ali pokusao sam sto jednostavnijim jezikom da nepisem neke strucne termine i gubim pola sata na tome!
Mislim da ce onaj koji je radio gore isto znati o cemu se radi.

Unapred hvala!

Ja ti predlazem da stampanje vrsis preko TPrinter objekta. Lepo "nacrtas" po njegovom Canvas objektu i vozi.

PS. Za testiranje koristi Adobe Acrobat i njegov virtuelni stampac koji "stampa" u PDF-ove.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ja ti predlazem da stampanje vrsis preko TPrinter objekta. Lepo "nacrtas" po njegovom Canvas objektu i vozi.

PS. Za testiranje koristi Adobe Acrobat i njegov virtuelni stampac koji "stampa" u PDF-ove.

Koristio bih ja gore navedenu klasu ali moram da imam neku evidenciju tih virmana koju on zahteva, a najvise sam upoznat sa quickreport-om.
Sto se tice virtuelnog printera ta mi je opcija padala na pamet ali opet ja moram da probam to na printeru na kraju jer virman se preslikava u 3 kopije!

Ma najvise me muci, vidjao sam u bankama da virmane stavljaju u sredinu stampaca sto bih mozda meni i odgovaralo ali jos se sa tim nisam susretao.

U svakom slucaju hvala na brzom odgovoru.

Man you are fast :type:

Najbolje iskoristi RaveReport, procackaj malo po helpu prosto je kao pasulj i mozes da pravis sta god ti dusa iste, tj ako ta aplikacija koristi bazu podataka kao izvor za stampanje.

Nazad
Vrh Dno