Šta je novo?

Delphi 6 - Problem sa TListView

• Začetnik teme Začetnik teme !rabas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

!rabas

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
619
Dakle pri upotrebi ove komponenete i koriscenjem ViewStyle kao vsReport dolazi do kernel runtime greske. Prvo me je zbunjivalo, i na internetu nadjem da je to bug koji treba da se ispravi u samom delfiju zbog kompatibilnosti sa Windows Xp-om. Medjutim ja imam primer sa CD-a knjige Mastering Delphi 6 na kome sve lepo radi. Primetio sam da je autor ukljucio u kompajliranje datoteku BITMAPS.RES (dodao je {$R Bitmaps.RES} odmah posle {$R *.dfm}). Da li je u ovom stvar? I sta je on tada uradio?Da li je izasao neki patch koji ovo resava?

Ne, taj BITMAPS.RES nema veze sa tim, to su verovatno neke autorove slike koje je hteo da linkuje u sam EXE i koristi za nesto drugo...
A za taj problem sa TListView-om prvi put cujem, koristio sam tu komponentu u Delphiju 6 pod WinXP dosta dugo, i nikada nije bilo nikakvih problema... Ne znam sta da ti preporucim osim system repaira sa instalacionog diska Windowsa...

E da ali da li si koristio kao Viewstyle vsReport? Jer samo se tu javlja problem. Ili jos pribliznije, ukoliko se koristi vsReport bez ijedne kolone onda je Ok, ali cim se napravi makar jedna kolona javlja gresku. Nema potrebe da predjem na 7-icu, jer mogu da iskoristim alternativne nacine...

Rage against The mAchine je napisao(la):
E da ali da li si koristio kao Viewstyle vsReport?
Naravno, samo taj style i koristim 🙂

Probaj bre sedmicu 🙂 Skoro je ista kao sestica, a verujem da ne sadrzi njene bagove...

Radi to i u D6.
Da li grešku prijavljuje u design time-u ili run time-u aplikacije?
Ako je u design time, probaj samo da reinstaliraš Delphi, pa ako baš neće, verovatno ti ne valja ta tvoja "legalna" verzija.

Svejedno je...ne radi ni u design, ni u run-timeu...A reinstalirao sam i Delphi...Problem malo iritira, ali nasao sam drugaciji pristup celikupnom problemu, tako da se bas i ne nerviram mnogo...Samo sto je sada malo teze😉

Nazad
Vrh Dno