Šta je novo?

Delphi 5 problemi

Eagle eye

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2001
Poena
619
Imam velikih problema s instalacijom Delphija 5.
ne znam upotrijebiti command prompt (ja sam iz moderne Win generacije)!Ako ste imali takav sličan problem s vašim Delphijem molim vas da postujete pa da mi objasnite u čemu je kvaka ili da vam ja pošaljem readme file pa da malo to proučite jer sigurno znate bolje od mene.

Nesto ti tu nije dobro,kakav dos prompt pri instalaciji...ok,ima ih,ali to su verovatno neke scripte,koje se same izvrsavaju i ne bi smele da imaju uticaja na instalaciju.

Ta verzija Delphija je scrackana.I taj tip što je to napravio je u readme fileu napisao kako da se napravi instalacija(kojim postupkom).E sad meni taj postupak ne ide od ruke jer treba koristit DOS.Ako netko zna ili je već tako instalirao delphi neka se javi.boom

Regularna instalacija od command prompt stvari pokrene samo tregsvr automatski da registruje par stvari i to je to.

Moguce je da je u pitanju instalaciona verzija koja zahteva da instalacija bude u rootu. Recimo da ti je to raspakovano u direktorijumu c:\install\delphi5 i da ne koristis u sistemu disk H: na primer. Onda otvoris Start/Run i tu ukucas:

subst H: C:\Install\delphi5

Tako stvaras virtuelni disk H: kojem je root upravo instalacioni dir delphija - ukoliko postoji tamo autorun, instalacija bi nakon subst komande trebala da krene sama - kao da si upravo ubacio CD sa instalacionim delphijem.

Ma instalira se on OK ali nakon instalacije kada otvaram program ispiše failed to initialize.I onda sam naišao na taj readme file i tu kaže da prvo trebam pokrenut DOS pa ukucat određene naredbe i tek nakon toga unijeti serijski broj (sve jedinice) i ponovno instalirat ali meni neće.Da pošaljem tebi ili nekom drugom na mail taj zagonetni readme file pa da vidiš u čemu je štos?

Eagle eye je napisao(la):
Da pošaljem tebi ili nekom drugom na mail taj zagonetni readme file pa da vidiš u čemu je štos?

Ako nije dugacak, paste-uj ga ovde celog, a u suprotnom samo deo sa komandama, pa cemo videti u cemu je problem.

DO THIS FIRST OK: Go to DOS prompt and type the following line: º
º Subst X: D:\Where-your-delphi-directory-is º
º ie. if you had delphi install files in e:\d5\ then you would type º
º Subst x: e:\d5 º
º Run the installation, enter all 1's for the serial number and such. º
º Dont try to install interbase client, it was ripped. º
º After you finish the installation, exit your dos prompt. º
º Well the usual shit was ripped, Ie5, ISX, Interbase.. Would not worry º
º about it too much, Delphi5 is all still here!!!!! º
º

Dobro je silverglider rekao, instalacija se mora pokretati sa root-a. Uradi ono sto ti je rekao (idi u Start -> Run, pa ukucaj "subst x: folder_u_kojem_je_Delphi_instalacija"). Ako instalacija ne krene automatski, otvori disk X iz My Computer-a, nadji Setup i pokreni ga. Kad ti trazi serijski broj, ukucaj sve jedinice, i prilikom izbora komponenti koje ce biti instalirane, nemoj da izaberes Interbase Client, jer je izbacen iz instalacije.

Nazad
Vrh Dno