Šta je novo?

Dell U2311H IPS

Videcu kad dodjem kuci da li se mozda odglavio posto nisam gasio komp da proverim da li ce nesto da se promeni, ako nije pokusacu sa nekim programom za odglavljivanje. I ako nista ne uspe moracu da reklamiram.

Evo sta su mi poslali iz atoma u vezi garancije:

During the LCD Monitor manufacturing process, it is not uncommon for one or more pixels to become fixed in an unchanging state. The visible result is a fixed pixel that appears as an extremely tiny dark or bright discolored spot. When the pixel remains permanently lit, it is known as a "bright dot." When the pixel remains black, it is known as a "dark dot." 

In almost every case, these fixed pixels are hard to see and do not detract from display quality or usability. A display with 1 to 5 fixed pixels is considered normal and within competitive standards.  For more information, see Dell Support site at: support.dell.com.

I mene zanima kako su sada losiji?

Šta tebe zapravo zanima da uzmeš? Šta misliš o ovome. SPVA panel i naslednik 245T. Ili, ako imaš mogućnostim da ideš na PLS panel... onda da ideš na seriju A850. Mada kapiram da ti je to van budžeta. Meni se od Dell-a nikako ne dopada taj U2311H - taj cheap IPS je jako spor i crna nije baš bajna, plus ima vidljiv backlight bleed. Pre bih uzeo 100 godina star model 244T (ili ovaj novi S24A650, recimo) ili HP / Dell sa full 10-bit S-IPS panelima... ali zna se koliko to košta.

Gde ima da se kupi i pogleda uopste ovaj s24a650? I kakvi su ovi LG S-IPS?

Evo sta su mi poslali iz atoma u vezi garancije:

During the LCD Monitor manufacturing process, it is not uncommon for one or more pixels to become fixed in an unchanging state. The visible result is a fixed pixel that appears as an extremely tiny dark or bright discolored spot. When the pixel remains permanently lit, it is known as a "bright dot." When the pixel remains black, it is known as a "dark dot." 

In almost every case, these fixed pixels are hard to see and do not detract from display quality or usability. A display with 1 to 5 fixed pixels is considered normal and within competitive standards.  For more information, see Dell Support site at: support.dell.com.

I meni su ovo isto poslali kada sam probao da reklamiram...

ja uzeh upravo Dell U2311H, i dobih reviziju A01 Made in Czesh Republic.

Dok ne popravim stari Samsung 223BW, a i bilo je vreme da se monitor zameni, ali posto mi je ovo prvi IPS, par pitanja kako da provalim IPS Glow o kome pricate. I jel ima razlike u revizijama posto vidim da su dosta dobijali A03, a moj je A01.

Neki ovde bi kupovali BMW 5cu da idu s njim na posao 7 kilometara...

@puska
Glow... Samo ce ti se kasti kad pogledas iz ugla, malo priguseno svetlo (predvece), a na monitoru tamna pozadina. Vides ljubicasto-zeleni "overlay"

aha pa ja vidim da spominju mrak ali za sad nisam primetio nsita, gledam da ga malo podesim, pa cu videti uvece, out of the box, za mene sasvim ok, samo sto ima dosta bolje uglove gledanja nego li moj stari Samsung. Igre i ostalo jos nisam testirao, posto sam zbog dosta veceg postolja morao da malko prepravljam sto za komp :)

I meni su ovo isto poslali kada sam probao da reklamiram...

spyki jesi ih zvao jesi na kraju uspeo da zamenis, kad se tebi pojavio mrtav piksel? Evo ja sam im danas poslao link koji je pomenuo bmibmc, i sad sam im jos jednom preko sajta poslao direktan link sa dell-ovog sajta za ovaj monitor:

http://www.dell.com/us/enterprise/p/dell-u2311h/pd

Perfection down to the last pixel:
Dell UltraSharp displays are designed for perfection in every pixel. In the event you discover even one bright, defective pixel during your limited hardware warranty period, we'll exchange your monitor at no cost to you.

...even one bright...

ako se ne vidi na crnoj pozadini, nije pokriven garancijom.

spyki jesi ih zvao jesi na kraju uspeo da zamenis, kad se tebi pojavio mrtav piksel? Evo ja sam im danas poslao link koji je pomenuo bmibmc, i sad sam im jos jednom preko sajta poslao direktan link sa dell-ovog sajta za ovaj monitor:

http://www.dell.com/us/enterprise/p/dell-u2311h/pd

Perfection down to the last pixel:
Dell UltraSharp displays are designed for perfection in every pixel. In the event you discover even one bright, defective pixel during your limited hardware warranty period, we'll exchange your monitor at no cost to you.

Zvao sam ih i rekli su da jedan mrtvak nije dovoljan i da oni ne mogu da mi pomognu. Rekli su mi da nazovem i glavnog uvoznika za Srbiju (naveden u garanciji) pa da se njima zalim... na tome je ostalo. A mrtav piksel mi se pojavio posle tacno 2 meseca.
Ne znam sta da radim posto svi vidimo da na zvanicnom sajtu Dell-a jasno pise: "Dell UltraSharp displays are designed for perfection in every pixel"... Svi moraju biti ispravni, u suprotnom zamena!

Zvao sam ih i rekli su da jedan mrtvak nije dovoljan i da oni ne mogu da mi pomognu. Rekli su mi da nazovem i glavnog uvoznika za Srbiju (naveden u garanciji) pa da se njima zalim... na tome je ostalo. A mrtav piksel mi se pojavio posle tacno 2 meseca.
Ne znam sta da radim posto svi vidimo da na zvanicnom sajtu Dell-a jasno pise: "Dell UltraSharp displays are designed for perfection in every pixel"... Svi moraju biti ispravni, u suprotnom zamena!

Ako ne vidis post iznad tvog, tesko da ce taj mrtvi pixel da ti bode oci :p

...even one bright...

ako se ne vidi na crnoj pozadini, nije pokriven garancijom.

Ne znam da li se to even bright bas tako tumaci. Mislim da je samo naglaseno da ako je i svetao, da se samo malo primecuje da odudara, bilo kakav neispravan piksel, da ce da zamene.

Poslednja izmena:
jel mu ovaj dođe kao neki naslednik, cena mi se sviđa možda prodam mog ASUS-a 242H ako je ovaj dobar?

Gde ima da se kupi i pogleda uopste ovaj s24a650? I kakvi su ovi LG S-IPS?

Trebalo bi da ih uskoro dobiju Grappolo-vi dileri, za početak. Male su nabavke takvih sPVA monitora, a PLS-ova ttj. serije A850 će biti još manje, mada po testu XbitLabs-a, trebalo bi da je bolji od svega ostalog na tržištu u tom cenovnom rangu...

Cudno, malo pre upalim kompjuter i bas gledam, i ne vidim vise mrtav piksel :) izgleda da se odglavio ili se ja jos nisam dobro razbudio :)

Ako ga ne vidis znaci nije ni bio mrtav nego zaglavljen ...

Uzet Dell U2312HM kod Joke posto vise nema U2311H. Svaka pohvala za Joku. Dozvolio mi je da pogledam monitor i testiram. Sa njim uvek najlaksi dogovor preko maila i mob i kad se dodje kod njega odma sve gotovo za 2min i nikad problem.

Jako sam zadovoljan sa monitorom.

btw moj je REV A01
box 17 of 140

Za koji dan javljam detaljnije utiske. Do sada je proban na par serija/filmova. Od igrica sam igrao samo FIFA11 i odlicno se pokazao. Smesne pare za ovakav monitor. Uzimajte dok ima. Poz ;)

kako se pokazao (sada vec posle 2 nedelje koriscenja) ?

Plan je bio da se uzima U2412M ali silom prilika (citaj, nedostatka finansija) stigao je U2312HM.
Anyway, ukratko cu preneti utiske i poredjenja (sa TN panelom) posle par nedelja koriscenja .

Prvo i najvaznije, boje su lepse (ovo je an understatement, jer su boje stvarno potpuno drugacije nego na TN-u), kontrast je izrazeniji i nekako mi se sve cini ostrije tj. lakse mi je da citam tekst duze - subjektivna stvar pretpostavljam, ali sto ga vise koristim VISE mi se svidja :)

Ergonomija je sjajna! Monitor moze da se pomera za ogroooman ugao napred/nazad, da se namesti po visini, cak i da se zaokrene vertikalno (pa dobijete uvecan A4 format monitora). Sve to je za mene, kao da je neko izmislio toplu vodu - s`obzirom da je stari Samsung mogao da se pomeri za 5 stepeni nazad i .. pa, to je to :d Ako sam dobro shvatio, ovo je standard za Dell, mada sam ja i dalje odusevljen!

Kvalitet izrade je na visokom nivou. Nista ne skripi/skljokce i slicno. Sve je cvrsto i zategnuto. Power led je u desnom donjem cosku i ne smeta uopste, jedva da se i primeti tokom rada. A Dell logo je skroz sexy ;)

Igrao sam par igara na njemu od kako je stigao (Rage, SC2, BF3, Vindictus, LoL itd.) i nisam primetio apsolutno NIKAKAV ghosting, trailing i slicno. Dakle, sto se tice gaminga monitor je i vise nego adekvatan!

All in all, ja veoma zadovoljan. Za te pare monitor je fenomenalan.
Inace, bilo je pitanje da li se isplati dati dodatnih 70eu za 24" model? Ako imate mogucnosti, da! Razlika je prilicna po dijagonali, i mislim da vredi svaki cent. Ovo je pod uslovom da U2412 nema problema sa ghostingom, a izgleda da nema.

Poslednja izmena:
hmm, ne znam bas dal bi doplatio 70e za tu razliku u dijagonali, jeste primetno ali moze se mnogo bolje iskoristiti taj novac (mnogo jaca graficka ili procesor).
Ovaj model mi se trenutno cini kao bas best-buy

Da ali na grafickoj ces tih 70e da izgubis za pola godine a monitor se ne menja svaki dan. ;)

aj sad, sta ste se navadili :D trebalo je da stavim samo procesor, ovako quotujete samo deo koji vam odgovara :)

Nije stvar u " već kako su raspoređeni :D
U2412M ima 16:10 i mnogo je prijatnije za rad. Nisam ništa izgubio na širini, samo dobio na visini. Za gledanje i blejanje, manje više mislim da i ne vredi razlike.

U2412M ima 16:10 i mnogo je prijatnije za rad. Nisam ništa izgubio na širini, samo dobio na visini. Za gledanje i blejanje, manje više mislim da i ne vredi razlike.
Znači je Dell U2412M ima istu širinu (vertikalu) kao U2311H, dok je dodatni inč u dijagonali dobijen povećanjem visine? (Ako sam dobro razumeo.)

Evo grafičkog prikaza 23" 16:9 vs. 24" 16:10.

23-inch-16x9-vs-24-inch-16x10.png

24" 16:10 ima 14,53% veću površinu od 23" 16:9. Nije zanemarljivo. Imam U2311H i veoma bi mi odgovarao inč više na verikali. Finansijski mislim da se ne isplati da ga prodajem, skoro je kupljen, i da uzimam U2412M.

Sad jedno možda glupo pitanje: imam HDMI izlaz na laptopu, a monitor ima DisplayPort i DVI-D (HDCP) ulaze. Postoji li način da spojim HDMI sa kabl iz laptopa na ovaj monitor (s nekim konveterom) i na koji port? Alternativa je analogni VGA/RGB (D-SUB), kako je sada spojen.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno