Šta je novo?

Dell U2311H IPS

Evo kupih monitor. Moj je Rev A02.

Gde pise koja je revizija da pogledam na svom monitoru :p

pocni sa kutijom a mozes i nalepnicom na samom monitoru :p

Znam da se monitori razlikuju od primerka do primerka, ali citao sam neki review i rekli su da je po defaultu odlicno iskalibrisan monitor i da u standardnom modu je jako blizu "savrsenoj" slici.
Evo neka podesavanja koja jos vise doprinose "realisticnosti":

Brightness: 30
Contrast: 75
Input Color Format: RGB
Mode Selection: Graphics
Sharpness: 50
Dynamic Contrast: Off
Response time: Overdrive
RGB: Custom
• R: 99
• G: 95
• B: 98

Pa probajte. Jeste da nemamo kalibrator, ali nista ne kosta da se proba i ovako. :)

A evo i review-a: http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1275291737

Poslednja izmena:
@Corvus Corax

review
By Rasmus Larsen - 31 May 2010

Tad je bila samo A01 revizija, tako da se ona dosta razlikuje od A02 koju vecina ima ovde.

Slazem se, ali mislim da bi trebalo da bude samo bolje sa novom revizijom. :)

dali ja definitivno vise volim PVA panele, koji su nalazost slabo dostupni u komercijalnim monitorima na domacem trzistu.

Tacno te razumem :)
Ima li uopste vise tih matrica 1080p rezolucije ? Ako ima koji je najjeftiniji ?

Kupih i ja monitor. Za sada je sve ok, nisam ga jos uvek testirao. Inace, rev. 03, maj 2011.

Da, da, takodje je iz Kine.

Nakanio se i ja da okrenem moj monitor i da pogledam i pise da je rev : A02 made in China

To je CPVA, kontam da su mislili na starije, "prave" PVA panele.

Malo sam guglao, i nasao neki fabricki dell-ov meni. Ko hoce da proba:
turn off the monitor, hold down the 1st and 2nd monitor buttons (i.e. top two) and turn the monitor on. When the screen is on, release the two buttons and press the top button, you'll get a blue factory menu. To exit from the menu just turn the monitor off and on again.
:wave:

Nije neka slika ali posluzice...

@Marko207: Ti ovo imas 2 losa pixela?

Ja koliko znam nemam. Po cemu si to zakljucio?

edit: Pre ce biti da je prasina na monitoru i refleksija od blica od te iste prasine ;)

Poslednja izmena:
Ne znam sta kaze uvoznik, ali na Dell-ovoj strani pise
Perfection down to the last pixel: Dell UltraSharp displays are designed for perfection in every pixel. In the event you discover even one bright, defective pixel during your limited hardware warranty period, we'll exchange your monitor at no cost to you.

Izvor - http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?cs=19&c=us&l=en&sku=320-9270

Na srpskoj verziji sajta nema u ponudi U2311H, zanimljivo. Zasto ne probas da zamenis?

Poslednja izmena:
Ja jedino da vas pozovem u goste i da se onda sami uverite :)
Proveravao sam s CheckeMON i ja stvarno ne vidim niti jedan mrtav pixel...
A to sto se vidi na slici ne bih uzimao za ozbiljno. Ko sto napisah vec, refleksija, prasina, sta vec...

Ucinilo mi se da si potvrdio los piksel, ali da si ravnodusan prema tome. Ko ce sve pazljivo citati ;) A zaista deluje ko mrtvak.

Ja jedino da vas pozovem u goste i da se onda sami uverite :)
Proveravao sam s CheckeMON i ja stvarno ne vidim niti jedan mrtav pixel...
A to sto se vidi na slici ne bih uzimao za ozbiljno. Ko sto napisah vec, refleksija, prasina, sta vec...

i ja mislim da je najbolje da nas pozoves u goste, al da nas ugostis domacinski :D

To se podrazumeva ;)

Da li je neko igrao Fifu/pes na ovom monitoru? Da li se u tom slucaju pojavljuje pomalo ghostinga? To se najbolje primecuje kad se lopta krece malo brze.

Nazad
Vrh Dno