Šta je novo?

Dell Inspiron problem sa optikom

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Komsiji sam instalirao lap top, uzeo je na kredu u WinWinu : Dell Inspiron 3721 17.3" Intel DC 2127U, inace stavio sam win 7 ultimate 64 bitni, no u device menageru se kod optickog uredjaja pojavio uzvicnik i nece da cita, neznam tacno kad se pojavio, no sama instalacija sa optike je isla normalno posle toga sam sa flesa ubacio drivere, ali sada nece da cita diskove i u device menageu stoji uzvicnik, sta treba ispraviti a da ne rusim sistem ponovo, ne verujem da je hrdverski proble.

Probao sam to, veceras idem do njega pa cu ponovo nesto da probam, ali neznam sta.

Vrlo prosto mozes ustanoviti ispravnost optike tj. citanja iste.
Uzmi neki butabilni cd ili dvd poput hirens-a ili neku instalaciju operativnog sistema i pokreni boot sa optike.
Ukoliko pokrene cd ili dvd,znaci da optika cita i onda gledaj da resis sistemski problem.

Ma to se podrazumeva ako dize live xp ili sl da optika radi, moze isa cd-a i sa dvd-ja da bi proverio oba, no ja sam taj lap top izvadio iz kutije i instalirao pre 5-6 dana koristeci situ tu optiku za butovanje i instalaciju dvd-ja sa win 7, tako da je mala verovatnoca da je otisla optika, ad hok sam pogledao juce lap top jer nisam imao vremena, stoji uzvicnik, ja sam uradio unistal uredjaja (neznam dali sam restartovao) i ponovo sam instalirao, ali ista stvar, mislim da je neki za.eb medju driverima, ali nisam siguran.

Budući da je instalacija windowsa sa optike prošla uredno.
A problem se pojavio posle ručne instalacije drajvera najverovatnije si optiku "ubio" sa nekim pogrešnim/nekompatibilnim/loše napisanim drajverom.
Bilo za čipset ili ko zna šta.
Probaj deinstalirati sve drajvere koje si ti instalirao pa restartovati računar.
Posle toga ako optika funkcioniše instaliraš jedan po jedan drajver, proveravaš situaciju i loviš uzročnika.

Opcija broj dva je da ako je uključen system restore vratiš računar na prvu tačku za povratak.

Nazad
Vrh Dno