xcentric
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 04.12.2010
- Poena
- 169
Dakle ortak me je pozvao da mu pomognem da dovede net od komsije,(posto zivimo u manjem mestu pa nema portova za nove korisnike,tako bar kazu...) prinudjen je da deli net sa komsijom pa smo odradili sledece: Razvukli 40m kabla i na jednom kraju se nalazi Internet modem kablovskog operatera "jotel" Thompson THG540 iz njega kabal ide do Rutera speedtouch 546 (port1) u njega su ubodeni gore pomenuti kabal od 40m (port 3) i drugi kabal koji ide do drugog racunara (port 2)... E sada podesavanja TCP/IP protokola postavljena na "obtain automaticly" na racanuru komsije kod koga se nalazi modem i ruter interneta ima i sve radi ok ali na udaljenom racunaru se javlja ikonica mreze sa zutim znakom uzvika i nema interneta vec se u browseru javlja obavestenje da ne postoji DSL konekcija ka internetu prozor slican ovome:
Samo sa drugacijim obavestenjem...
Pokusao sam da pingujem adresu 192.168.1.254 i ping je prosao uspesno bez gubitaka,takodje uspeo sam da otvorim i menu rutera dakle,kako sam ja shvatio racunar vidi ruter ali nema izlaza na internet,iako drugi racunar povezan identicno sa identicnim "automatskim" podesavanjima IP-a izlazi na net bez problema. U cemu moze biti problem?

Pokusao sam da pingujem adresu 192.168.1.254 i ping je prosao uspesno bez gubitaka,takodje uspeo sam da otvorim i menu rutera dakle,kako sam ja shvatio racunar vidi ruter ali nema izlaza na internet,iako drugi racunar povezan identicno sa identicnim "automatskim" podesavanjima IP-a izlazi na net bez problema. U cemu moze biti problem?