Šta je novo?

Delayed Write Failed? WTF? U čemu je problem

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Da li je ovo topic za ovu temu ili ovo spada u HDD, ne znam, ali sam se ovde odlučio da je stavim, pošto mi WinXP pravi problem :(
Hard je star oko godinu dana, i do sada je držao jednu instalaciju, i nedavno je počelo da brljavi. Izbaci ovaj error, pa zablokira, i tako svaki dan. Odradio sam back up sa Acronisom, i opet isto, reinstaliro iz pocetka i posle par dana, opet isti problem :(

Evo u slici šta dobijam.

Prilozi

• write error.png
    write error.png
    5.7 KB · Pregleda: 82
cisto da otklonimo, proveri HDD, koje su mu SMART vrednosti?

Pogledaj ovde: http://support.microsoft.com/kb/330174 i ovde: http://www.gibni.com/windows-delayed-write-failed-solved

Some common reasons for a delayed-write failure are:

1. Problems with a device driver, especially a SCSI or RAID device driver. Some RAID device drivers are known to issue spurious “Delayed Write Failed” errors in XP Service Pack 2. Most manufacturers have been alerted to this, so check to make sure the disk drivers are up-to-date.
2. Cabling problems. A faulty or broken cable — especially for an external USB or Firewire enclosure—can generate this error. It can also happen if the cable is too long, or if it is hooked up through a hub that isn’t up to spec. Another possible culprit is if you have a UDMA drive that requires an 80-pin cable, and you are using a 40-pin cable.
3. SCSI termination errors. This has become less likely with the advent of self-terminating SCSI hardware, but it shouldn’t be counted out.
4. Media errors. This is the worst possible scenario — essentially, drive failure. If you can garner statistics on the drive via SMART (such as SMART & Simple (http://www.beyondlogic.org/solutions/smart/smart.html), you may be able to determine if there’s a mechanical failure in the offing. Gibson Research’s SpinRite tool (http://grc.com/) is also useful for assessing media errors, but be warned: It may take a long time to do a thorough test.
5. BIOS settings on the computer are forcing faster UDMA modes than the drive controller can handle. This is unlikely, especially with newer hardware (which can support UDMA far more flexibly), but it can usually be fixed with a BIOS upgrade, or by resetting the BIOS entries for the hard drives to auto-detect settings. Devices set to UDMA Mode 6 that produce this error, for instance, might need to be set to Mode 5.
6. Controller issues. I’ve observed that USB controllers that contend strongly with other hardware can produce this error. In systems that have both “long” and “short” PCI slots (i.e., 64-bit and 32-bit), try moving the USB controller to the long slot. Older PCI cards will not fit in such a slot.
7. Memory parity issues. If the problem appears after installing new memory, the memory in question may be faulty or not of the correct type for the motherboard in question. (This may go hand-in-hand with other problems such as random lockups, too.)
8. The LargeSystemCache Registry tweak and ATI video adapters. One peculiar set of circumstances that has been observed on multiple machines with ATI video adapters and more than 512MB of memory involves the LargeSystemCache Registry setting, a DWORD entry found in HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management. This setting governs the amount of memory set aside by the system for certain kernel processes. If it’s set to 1 (which allegedly improves performance on systems with more than 512MB of memory), it can cause data corruption on some systems, and produce the “Delayed Write Failed” error. Try resetting it to 0 if it’s been set.

Poslednja izmena od urednika:
A šta da vam slikam iz tog WD programa?

Nadam se da ovo odgovara?

Prilozi

• evo.PNG
    evo.PNG
    33.3 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Ovo bar na prvi pogled izgleda u redu. Moraces sistemom eliminacije cini mi se. Probaj da zamenis memoriju, ili bar izvadi jedan stap.

Evo kažu mi moji da se i danas desila ista stvar, a koristim drugi HDD, znači ovaj je izvađen iz ploče i na drugi HDD sam instalirao novi sistem i ćale mi kaže da je opet video taj error, resetovao komp, i posle toga je imao samo beli ekran :( Sistem je trenutno na deff podešavanju, sa memorijom nameštenom isto na deff, sa deff naponom. Nisam probao da izvadim jedna modul. Sada ću baš da ga izvadim i da vidim šta će da se dešava do sutra, dok radi torent :)

Evo sada ovaj HDD uopšte ne može da se koristi :( probao sam sve živo, ali sada ne mogu ni da ga formatiram. Kada idem preko computer Managmenta neće, preko Partition Magica, neće, više nema ništa na njemu (sva sreća pa sam sve spasao na drugi disk)
Imate li ideju kako bih mogao da probam nešto, tipa low lvl format i da li to uopšte pomaže?

Poslednja izmena:
opleti mu low level format. ako je otisao - nece mu nista gore biti...

Probaj "HDD Regenerator", meni je uvek resavao problem (sa bad sector-ima).

Poslednja izmena:
ali ja nemam bad sectore. HDD Regenerator nije ništa uradio :( Hard sada neće ni da se formatira :(
Kako da mu odradim low lvl format?

Kod mene isti slucaj:

001pgh.jpg

Operativni sistem je XP Pro.
Probala sam da rekonektujem HDD medjutim i dalje javlja istu gresku.Pao je i jedan reinstall operativnog sistema,pri cemu sam formatirala i particionisala HDD ali povremeno mi izbacuje ovu poruku.Desi se da zeza par dana,pa onda radi bez problema...pa opet pocne da zeki...i tako u krug.

sada ću još da probam sa llf, ali ako ni to ne uspe, onda da probam reklamaciju, valjda WD ima 2 godine...mislim da je iz MB softa uzet.

evo već više od 24h radi llf, i na 50% je, sutra u ovo vreme ću javiti šta se desilo :)

Jesi li probao da zamijeniš SATA kablić?

Kod mene se to desava na laptopu.Tako da ne znam sta i kako smem da diram.A nemam u svom gradu nekog ko bi mi to odradio.

Poslednja izmena:
da te ne plasim ali nekoliko diskova koji su mi zveknuli su se ovako ponasali neko vreme... u svakom slucaju indikator i slabog napajanja... dolazi do parkiranja glava... savet b-up, pa trazi dalje...

Ne zamerite mi,laik sam.Cudno mi je da mi se to desava samo sa D particijom.Kad kopiram na C sve je ok.Tako da se ja sve nesto nadam da je u pitanju lose particionisanje ili tako nesto.Reinstaliracu sistem sutra ako budem imala vremena,pa se nadam da ce to resiti stvar.Stvarno se nadam da HDD-u nije dosao kraj.

evo odradio sam LLF, i sada sam pustio da se nesto kopira na hard disk, ali je brzina OCAJNA, 2,5MB/s :(

Uradila sam i ja test.Evo rezultata:

Test Option: EXTENDED TEST
Model Number: FUJITSU MHT2080AT
Unit Serial Number: NN5AT4A16598
Firmware Number: 0022
Capacity: 67.41 GB
SMART Status: PASS
Test Result: PASS
Test Time: 14:31:02, December 05, 2009

A ovo je Zero test:

http://img268.imageshack.us/img268/3613/zerotest.jpg

Poslednja izmena:
Nadam se da sam razumela dobro_Ovo je za HD Tune:

smarto.jpg

cim odradim test kacim rezultate.

Hvala najlepse!!!

ocigledno imas bad sector-e, izazvani ko-zna-cime...
posto ti je to sistemski disk, bilo bi dobro da bekapujes podatke za svaki slucaj.
moze eventualno da se proba sa low-level formatiranjem (kojim se potpuno brise ceo disk - to je ono WRITE ZEROS sto si zamalo uradila ;)), mada bi bilo mozda najbolje da se proba da se hard vrati, ako je u garanciji...

vidi sta jos kaze onaj Futjisu test...

Hvala ti na odogovoru.Evo backupujem fajlove ceo dan danas.Inace HDD mi nije pod garancijom tako da od zamene nema nista.Nadam se da cu ga opet nekako naterati da radi.Test cu odraditi veceras cim zavrsim sa spremanjem fajlova.

Uradjen i FUJITSU test:

fujitsu.jpg

Nadam se da nije sve crno :)

Hvala!

Nazad
Vrh Dno