Kakve veze ima fajl sistem sa performansama kada je fragmentacija velika? Glave hard diska moraju da predju isti put u svakom slucaju.ZoNi je napisao(la):defrgmentacija ne utice na brzinu novijih* hard-diskova, ako su formatirani pod NTFS fajl sistemom (a to je jedino logican sistem za Win2K ili XP!)!
svetska zaveraZekaleon je napisao(la):Defragmentacija je velika svetska zavera, bas kao i deterdzent, pasta za zube, automobili na metanol... :d
Kako bre ne utice defragmentacija na performanse!? Jel se brze izvrsava citanje kada se fajl proguta u jednom prelazu glave ili kada ista seta na razlicita mesta po disku ???
U svakom slucaju, samo ti uradi defrag. ne moze da skodi.
delacroix je napisao(la):Kad vec spominjete pagefile, da ne bih otvarao novu temu postavicu jedno pitanje ovde i nadam se da nece biti previshe offtopichkarenja.
Elem, u jednom programu sam nashao da ima opciju da brishe pagefile prilikom svakog shut downa kompjutera (valjda znachi i restarta). Ovo bi kao ubrzavalo neke stvari, a mene interesuje ima li ovo loshe strane koje nisu napomenuli u programu?![]()
ZoNi je napisao(la):defrgmentacija ne utice na brzinu novijih* hard-diskova, ako su formatirani pod NTFS fajl sistemom (a to je jedino logican sistem za Win2K ili XP!)!
Jedina korist od defragmentacije na ovim sistemima je ako se nesto desi sa hard diskom, pa posle treba spasavati podatke - tada ce biti nesto veca sansa da ces spasiti podatke ako je sistem povremeno defragmentiran...
ja, npr, defragmentiram sistem povremeno, tj. jednom u 4-5 meseci (a i to samo ako se setim), a kad to radim, koristim iskljucivo Windows-ov program za tu namenu (naravno, prethodno se gase svi "background" programi, tipa firewall, anti-virus i slicno...)
ti definitivno ne umes da citas, a? :d procitaj recenicu koja pocinje sa "Jedina korist od defragmentacije...", a sto se tice brzine - nema koristi od defragmentacije (sa novijim diskovima i NTFSom)kUdtiHaEX je napisao(la):E koja glupostPa onda ispada da je defragmentacija totalno beskorisna (po ZoNiju naravno)
![]()
![]()
![]()
То кажеш сваки пут када се поведе расправа о дефрагментацијиZoNi je napisao(la):evo, bas cu je posle odraditi (nisam jos nijednom od instalacije Win-a, pre nekih 8 meseci... i instaliranih i deinstaliranih stotina programa)
Daj nemoj zezati. Kakva bre crna defragmentacija posle svake igre. Samo ćeš zbuniti čoveka. Ajde iskreno, radiš li ti to stvarno?zpetar je napisao(la):chak neke igrice kazu da uradish
defrag posle instalacije ... bard tale ... chini mi se a pishe i negde za
boiling point ...![]()
Knight_rider je napisao(la):@ Sax:Nemam baš toliko iskustva kao ti, ali smatram da defrag treba uraditi barem jednom mesečno (ja radim jednom u nedelju - dve dana), posebno ako često nešto kopirate i brišete, a pogotovo ako igrate igre...
Inače defragmentaciju radim sa Perfect diskom, nekada sam koristio Diskeeper, btw Perfect disk je odlična zamena za Partition Magic....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari