Šta je novo?

Defragmatiranje HardDisca

dejan2006

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
Koliko cesto treba defragmatirati disc ?

Koristim O & O Defrag

Koliko cesto treba defragmatirati disc ?

Koristim O & O Defrag
Misliš - defragmentirati - :laugh: ?
Zavisi od toga koliko intenzivno koristiš hard-disk, tj. koliko često upisuješ-brišeš-upisuješ podatke na njega. Svaki program za defragmentaciju ima i funkciju analize fragmentovanosti - koristi je i sve će ti se samo kas'ti ;)

hvala
hvala i za defragmentiranje . slovo malo ali ipak korisno :)

shto nikad?

Nikada nisam primetio neke drasticne razlike u radu posle defr. Nekoliko puta su se desile nepredvidjene stvari pa sam morao da spasavam, a nekada cak i izgubim podatke. Sa velikim diskovima cesto traje uzasno dugo, za to vreme nemozes da koristis podatke na njima (mozda sa nekim i mozes). Smaraju me servisi dodatni koji u pozadini to rade, ako i sam win vec ne drlja oko toga.

Nikada nisam primetio neke drasticne razlike u radu posle defr. Nekoliko puta su se desile nepredvidjene stvari pa sam morao da spasavam, a nekada cak i izgubim podatke. Sa velikim diskovima cesto traje uzasno dugo, za to vreme nemozes da koristis podatke na njima (mozda sa nekim i mozes). Smaraju me servisi dodatni koji u pozadini to rade, ako i sam win vec ne drlja oko toga.

:lupko: :laugh:

YouFail-1.jpg

DiskTrix UltimateDefrag .... program chudo

PerfectDisk je keva...

josh jedan glas za Diskeeper. Korisrim program vec 2 godine. Svaka preporuka.

Jos jeda glas za PerfectDisk, koristim ga vec par godina i stvarno je dobar

Meni Diskeeper ne radi na Visti, tj. normalno se instalira i pokreće ali kad pokušam bilo kakvu operaciju on mi prijavljuje neku grešku. Obrisao sam ga tako da ne znam tačno o kakvoj je grešci reč, a u pitanju je bila zadnja verzija Diskeeper-a.

I ja koristim perfect disk od kada znam za defragmentaciju. Imao sam problema sa najnovijom verzijom tako da koristim staru verziju.

BSOD. Ako jeste, javi mi se na PM da ti dam resenje problema!

Svojevremeno (jos kad sam koristio PerfectDisk 7) sam sproveo test, vrsio sam veliki broj kopiranja i brisanja na C disk da bi se sto vise fragmentovao. Sa tako fragmentovanim diskom sam restartovao komp.
Boot-Time je bio oko 80 sekundi.

Posle offline defraga i SmartPlacment defraga, boot time je bio oko 45 sekundi!

BSOD. Ako jeste, javi mi se na PM da ti dam resenje problema!

Svojevremeno (jos kad sam koristio PerfectDisk 7) sam sproveo test, vrsio sam veliki broj kopiranja i brisanja na C disk da bi se sto vise fragmentovao. Sa tako fragmentovanim diskom sam restartovao komp.
Boot-Time je bio oko 80 sekundi.

Posle offline defraga i SmartPlacment defraga, boot time je bio oko 45 sekundi!
Nije se pojavljivao BSOD.
Vec je posle defragmentovanja ubacio logovanje pre ulaska na desktop. A sistem bi postao neverovatno spor. Na tri razlichita rachunara je radjena defragmentacija sa istim Perfect disk 2008 pro, isti simptomi. Nisu mogli da izdrze sedam dana, morao sam ponovo da radim reinstal.
I dalje radim sa starijom verzijom 8.
Hvala, Coola, na ponudjenoj pomoci.

Ja koristim PerfectDisk Professional Build 61 i sve radi kao singerica.

Poslednja izmena:
Pisano vise puta o ovoj temi...
Ovde na forumu video za JkDefrag(povremeno)+Windows Def.(redovno) kombinaciju,koju od tada koristim i nista bolje vam ne trba,sve ostalo je obicna sminka..

jednom nekad 2 puta godisnje Diskeeper

Treba mi pomoc,unapred hvala :)
Od kako mi je pao stari sistem i od kad su mi u Master servisu istalirali drugi imam problema!Prvo,novi sistem ili komponente koje su mi instalirane sa njim su bile pune virusa i jedva sam ih ochistio....najvishe me je zezao neki RECYCLER/S,nocas sam se i njega reshio....naime zbog njega nisam mogao dvoklikom da pristupam particijama C i D na hardu pa sam morao da idem preko Explorera....ako neko ima slicham problem neka proba to da resi sa Autorun easter-om,meni je pomogao!!!
Sad ne mogu da izvrshim defragmentiranje HDD-a ni pomocu jednog programa a ni direktno iz Pribora(Windows mi je na srpskom)....
Moze li mi neko pomoci jer iz iskustva znam da HDD radi brze kad se izvrshi defragmetacija!!!
Pozz

em ti stavili viruse, em windows na srpskom :D
ti lepo prijavi taj servis inspekciji, nek ga zatvore :D

Treba mi pomoc,unapred hvala :)
Od kako mi je pao stari sistem i od kad su mi u Master servisu istalirali drugi imam problema!Prvo,novi sistem ili komponente koje su mi instalirane sa njim su bile pune virusa i jedva sam ih ochistio....najvishe me je zezao neki RECYCLER/S,nocas sam se i njega reshio....naime zbog njega nisam mogao dvoklikom da pristupam particijama C i D na hardu pa sam morao da idem preko Explorera....ako neko ima slicham problem neka proba to da resi sa Autorun easter-om,meni je pomogao!!!
Sad ne mogu da izvrshim defragmentiranje HDD-a ni pomocu jednog programa a ni direktno iz Pribora(Windows mi je na srpskom)....
Moze li mi neko pomoci jer iz iskustva znam da HDD radi brze kad se izvrshi defragmetacija!!!
Pozz

Ako je C particija u pitanju uradi ovako
start-run, kucaj cmd, pa kucaj chkdsk c:/r , pa yes, restartuj i pusti ga da ispravi greske pri sledecem podizanju sistema, ili D.

Hvala swima na pomoci :)
Ma ne mrzi me da reinstaliram system....samo nemam instalacioni disk :( tj. imam neki koji nije dobar :(
Ako neko zna odakle mogu da skinem dobru i funkcionalnu verziju sa kljuchem neka mi javi,unapred hvala :)
A shto se tiche servisa ma nek idu dodjavola,vec sam skoro swe sredio ako ne uspem ponovo neshto da s****m xe xe :)
Ajd sad da primenim u praksi ove vashe savete pa cu da vam javim shta sam uradio ;)
Ako me nema,znajte da sam neshto zaebao :) Pozz

Ako je C particija u pitanju uradi ovako
start-run, kucaj cmd, pa kucaj chkdsk c:/r , pa yes, restartuj i pusti ga da ispravi greske pri sledecem podizanju sistema, ili D.

E brate uradio sam ovo ali nije pomoglo a sad mi to stalno radi kad dizem sistem ali nece da izvede radnju:mad:
Kako sad ovo da reshim:whip::wall:

Ako nece da odradi radnju do kraja moguce da ti je ostecen hard disk. Nisi napisao koja je particija u pitanju. Skini neki alat za proveru tvog hard diska iili napisi koji je pa cu ti dati link.

O&O defrag redovno na oko metar dana. Zavisi koliko sam skidao sa neta i koliko sam capturovao sa minidv kamere. Pre svake ozbiljnije montaze radi defrag II particije.

Ako nece da odradi radnju do kraja moguce da ti je ostecen hard disk. Nisi napisao koja je particija u pitanju. Skini neki alat za proveru tvog hard diska iili napisi koji je pa cu ti dati link.

Particija C je u pitanju:wall:
Particiju D je odradio i bez restarta;)
Brate ja te smorih jer nemam pojma oko kompa:mad::wall:
Hvala za swe ove savete;)
Brate probao sam i sa System Mechanic 6(koji je inache radio pre instalacije novog sistemaa sad neshto zeza),sa Diskskeeperom(ne umem bash da rukujem sa njim),i josh par programa ne secam se vishe,nije losh neki DW ili tako nmeshto....
A nece ni kad idem desnim klikom ni na jednu particiju i udjem u Svijstva-Alatke,nece ni da analizira a ni da defregmentira:mad::mad::mad:

Vrh Dno