Šta je novo?

Definitivno vreme za upgrade

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
Imam
Celeron 433@600 (500 i nesto)
Abit BE6-II
64 PC100 ram (znam sramota)
Neki voice modem (Conextant ili tako nesto)
Yamaha soundBoard
Voodoo 3 2000 (isto pod OC-om)
2xCD, floppy, gomilu kulera :) i
Hdd Quantium AS 20 GB (a kako sam do njega doso je prica za sebe:p )

Sta mi je ovde naj hitnije (sem svega :))
HDD (obavezno, pun je)...

Anonymous je napisao(la):
64 PC100 ram (znam sramota)
De si ti bio kad je memorija bila džabe :)
Ništa bez 256MB...

Sta mi je ovde naj hitnije (sem svega :))

Prvo memorija, a zatim proc. Voodoo ne poznajem, pa ne zna šta da kažem za to, ali u svakom slučaju prvo menjaj procesor.
boom FX ctp;

Prvo chovek treba da uzme dobru plochu, pa onda sve ostalo... Ako se za*e*e pa kupi neku krsh plocu, sve ostalo mu nishta ne vredi... Mislim da bi trebao razmisliti o ASUS-u TSUL2-C.

Re: Re: Definitivno vreme za upgrade

TazDeVil je napisao(la):
Prvo memorija, a zatim proc. Voodoo ne poznajem, pa ne zna šta da kažem za to, ali u svakom slučaju prvo menjaj procesor.
boom FX ctp;
Ja mislim da mu procesor nije hitan. Memoriju obavezno a može i grafiku... Celeron@600 još neko vreme može da radi solidno.

Naravno ako ima love onda nema šta da se razmišlja :D

najjeftinije ces proci sa dodavanjem 64mb i nekog MX400. a radice ti sve igre sa full podesavanjima u 640x480.

Najbolje je da dokupiš prvo memoriju,preporuka 256 Mb.

Zatim ploču i procesor,preporuka Chaintech 6OJA3T sa tualatin
procesorom na 1Gb.

Što se tiče grafike voodoo 3 2000 je još uvek dobra kartica
koja može da potera sve nove igrice u standardnim rezolucijama.
U odnosu na Geforce MX 400 zaostaje najviše 20%.

Navedena kombinacija odlično radi (provereno).

Najbolje je da upgraduješ navedenim redom pa kad budeš
zadovoljan ti stani.

Pozdrav!

-memoriju
-GF 256
-Celer 633@1050

Sa GF 400MX nije ti usko grlo karta vec postojeci procesor, tako da ces moci da teras i jace rezolucije, ako procesor moze da izdrzi 640*480

V3 nemoras da menjas uopste,pogotovu ne za nekog mx400.
Ako nemas neku kintu onda samo memorija i eventualno nekog celerona,a ako imas kintu i oces da se otvoris onda uzmi neku kt333 i xp,ddr i eto :)

V3 nemoras da menjas uopste,pogotovu ne za nekog mx400.
Ako nemas neku kintu onda samo memorija i eventualno nekog celerona,a ako imas kintu i oces da se otvoris onda uzmi neku kt333 i xp,ddr i eto

A mogo bi i RAID;)

Evo bas drzim uputstvo u rukama, kaze da ploca moze da podrzi PIII <700, a za Celyja kaze do 533?!!
Predpostavljam jer je tad taj Cely bio max?

Ako zelis da zadrzis ploca, a ona je odlicna, moraces da promenis adapter za socket 370. Ti verovatno imas obicni PGA adapter a treba ti FC-PGA. Razlikuju se u tome sto ovaj prvi ne podrzava Coppermine verzije PIII. Problem je sto je FC-PGA adapter veoma trazen jer ima dosta ljudi u slicnoj situaciji kao i ti. Znaci pre kupovine procesora pokusaj da nadjes novi adapter. Ako ne uspes da ga nadjes, a nemas dve leve ruke, pogledaj na netu kako mozes da prepravis starije adaptere da prihvataju coppermine PIII. Nije komplikovano. Mislim da uputstvo imas na www.tomshardware.com. Pogledaj u arhivi.
I naravno za novije procesore ces verovatno morati da update-ujes bios na ploci.

MA odavno bi ja fleshovao BIOS, al se bojim da mi ne nesttane struje, il tako nesto, pa onda ode ploca...
Nego prilikom flashovanja, ako nestane struja, jel moze nekako da se ispravi, il ploca postaje samo jos jedan trofej za zid?!
A pravo da ti kazem najvise mi se svidja ideja da zamenim procesor (adapter cu prvo da probam sam da doteram, pa ako ne uspem onda da trazim novi) memoriju, i tbbt (To Bi Bilo To :) )

Pozdrav!

MA odavno bi ja fleshovao BIOS, al se bojim da mi ne nesttane struje, il tako nesto, pa onda ode ploca...?!
Pa ne nestaje ti valjda struja svakih 5 minuta? Mislim da nam mesta nekom naročitom strahu. Procedura nije komplikovana i ne traje dugo. Poželjno da ako prvi put radiš ipak prethodno dobro proučiš kompletan postupak.

Nego prilikom flashovanja, ako nestane struja, jel moze nekako da se ispravi, il ploca postaje samo jos jedan trofej za zid?!

Pa onda nosiš ploču na ponovno punjenje BIOS-a. Ima dosta ljudi koji se time bave (neki su prisutni i na ovom forumu)

Bogda je napisao(la):
Ako zelis da zadrzis ploca, a ona je odlicna, moraces da promenis adapter za socket 370. Ti verovatno imas obicni PGA adapter a treba ti FC-PGA. Razlikuju se u tome sto ovaj prvi ne podrzava Coppermine verzije PIII. Problem je sto je FC-PGA adapter veoma trazen jer ima dosta ljudi u slicnoj situaciji kao i ti. Znaci pre kupovine procesora pokusaj da nadjes novi adapter. Ako ne uspes da ga nadjes, a nemas dve leve ruke, pogledaj na netu kako mozes da prepravis starije adaptere da prihvataju coppermine PIII. Nije komplikovano. Mislim da uputstvo imas na www.tomshardware.com. Pogledaj u arhivi.
I naravno za novije procesore ces verovatno morati da update-ujes bios na ploci.

A da li mislish da se adapter isplati?

Taj adpter nije skup ali ga je tesko naci.

Pa ne nestaje ti valjda struja svakih 5 minuta?

Ma skoro da mi nikad ne nestaje (na dediju sam, i to prikacen za bolnicu:D ) al ipak, prvi mi je put...

Jos danas cu da skinem novi BIOS! (Ajde malo podrske, kao tipa samo hrabro, mozes ti to... :D

Jeli jel znas od prilike koja je to godina/mesec, da ne citam sve...

Ne javljaš da li upgrejdovo BIOS na ploči.

Mislim da je najbolje da nabaviš fcpga adapter i neki celeron
na oko 1 Ghz,može i na manje ako si siguran da može da se o/c.

Pozdrav!

BIOS rece,
ma pohvalio bi se ja, nego iskopo na FAQ-u nesto sa IRQ adresama, i sad udarim ja u vajdenje/stavljanje kartia, kako bi napravio stabilniji system, i winMe mi se srusi (bar modem otkaze, pa onda network...) Onda ja pokusavam da ga podignem, al bezuspesno, i lepo krenem sa instalom 98, al da Me zadrzim (mrzelo me da formatiram) al 98 nemoze jer je stariji, i na kraju iskopam negde iz ormara 2 iljadarku, i instal, i pici super!!!

Ma reko bih da je najbolji sistem ipak 2000!
Nago flashovao sam BIOS (pojma nisam imao da cela operaija ne traje vise od 10-tak minuta sa skidanjem novog sa neta!)
Zato i ono 'al ako mi nestane struja...'

Kaze da mi ovako ploca podrzava procesor do na 1.1 Ghz al nemoze Tulitan jezgro...

Vrh Dno