Šta je novo?

Decko je totalno lud

• Začetnik teme Začetnik teme Bogda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bogda

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
725
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D + Noctua NH-D15
Matična ploča
GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE
RAM
2 x KINGSTON DDR5 16GB - KF564C32RWK2-32
GPU
Gigabyte GeForce RTX 5070Ti Windforce
Storage
Samsung SSD 980 Pro 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung HD103SJ
Zvuk
MiniDSP Flex + Yamaha A-S2100 + KEF LS50 Meta + SVS 3000Micro + ...
PSU
ROG-STRIX-750G
Kućište
Fractal Design Meshify C
Monitor
AOC Agon AG322QWS4R4
Miš & tastatura
Logitech G502 + Corsair Gaming K70 LUX Keyboard
Ostale periferije
Moondrop Cosmo
Laptop
hp EliteBook 850 G6
Pristup internetu
  1. Optički internet
http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1896

Bogda je napisao(la):
http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1896
Evo isečak iz zaključka:
ATI is still the recommendation, but NVIDIA is not a bad card to have by any stretch of the imagination. We still urge our readers not to buy a card until the game they want to play shows up on the street. For those of you who need a card now, we'll be doing a value card round up as part of this series as well.

Dečko je totalno plaćen ...

Da nisam pre dve nedelje pretrčao iz Nvidia u ATI tabor, još bih i zagrizao. Ovako ...

U navedenom testu, na stranu poređenje rezultata za koje svi znamo kakvo je, najviše me smorio pokušaj da se kvalitet slike poistoveti. Dakle, razlika između prikaza mog bivšeg Silura 4200 i sadašnjeg GA 9600Pro je bila uočljiva već kod uglova SyncMaster-a 957DF koje je GA poptuno izoštrio ... da ne spominjemo igre.

Uostalom, marketing prevare u ovoj branši industrije već postaju pravilo.

Judge je napisao(la):
...razlika između prikaza mog bivšeg Silura 4200 i sadašnjeg GA 9600Pro je bila uočljiva već kod uglova SyncMaster-a 957DF koje je GA poptuno izoštrio ...

To mora da je do 957DF-a 😛

woka je napisao(la):
...
We still urge our readers not to buy a card until the game they want to play shows up on the street.

Sa ovim se apsolutno slazem. Sve te izvikane igre kasne po 6-12 meseci, i za to vreme izaci ce cela nova generacija grafickih.
E sad druga je stvar sto ima zilion manje izvikanih a podjednako kvalitetnih, da ne kazem boljih igara 😉

Judge je napisao(la):
Dečko je totalno plaćen ...

Da nisam pre dve nedelje pretrčao iz Nvidia u ATI tabor, još bih i zagrizao. Ovako ...

U navedenom testu, na stranu poređenje rezultata za koje svi znamo kakvo je, najviše me smorio pokušaj da se kvalitet slike poistoveti. Dakle, razlika između prikaza mog bivšeg Silura 4200 i sadašnjeg GA 9600Pro je bila uočljiva već kod uglova SyncMaster-a 957DF koje je GA poptuno izoštrio ... da ne spominjemo igre.

Uostalom, marketing prevare u ovoj branši industrije već postaju pravilo.
ja sam presao sa silura na radeo 9600 a razliku u 2d, kao u i DivX filmovima ne vidim.

sada znam da ljudi definitivno lupetaju gluopsti i da je ramdac 350mhz dovoljan za perfektnu 1280x1024 rezoluciju...

Meni i dalje nije jasno zasto se ne shvata da je vecina bench sajtova (cast izuzetcima :beat: ) sredstvo privredne propagande, i da sve hardverske firme izdvajaju velike kolicine novca u njihovo "finansiranje", odnosno u svoju reklamu. Jedni su placeni od strane jednih, drugi od strane drugih, i ne moze da verujes ni jednima ni drugima...

Kupovina kartice zbog igre ili igara je po meni cista glupost, pobogu pa nismo valjda "zakacili" americki sindrom da kupujemo proizvod zbog reklame 😕

A sto se tice onog poredjenja Abit Silura i GA Ati karice u pogledu kvaliteta slike, uz rizik da se Judge naljuti, moram da kazem - Ti verovatno nisi nikada imao PRAVI Ati u masini pa tako pricas.

Imao i PRAVI ATI (komada nekoliko) a pre i sada GA (komada nekoliko), slika je u oba slucaja perfektna!!! Takav 2D imaju samo MATROX zveri! O bojama da ne govorim...

telegram_sam je napisao(la):
Meni i dalje nije jasno zasto se ne shvata da je vecina bench sajtova (cast izuzetcima :beat: ) sredstvo privredne propagande

pa zato sto je jednostavno tako. Nije to da ti neko plati i kaze, e napisi da je to dobro, nego, taj koji te snabdeva hw, usput se reklamira i na sajtu, pa na scenu stupa klasicni sukob interesa. Jednostavno ne zelis da ispljujes njegov proizvod, jer ti on ipak daje X para mesecno. A svi veci hw sajtovi u svetu su takvi, komercijalni. Mislim ko je lud da radi za dzabe...

Najaci mi je kada kaze kako ovde nema razlike ali kao mi da sami procenimo. X2 axAA 8xAF.. razlika vidljiva iz aviona!!!
http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1896&p=58

Meni i dalje nije jasno zasto se ne shvata da je vecina bench sajtova (cast izuzetcima :beat: ) sredstvo privredne propagande, i da sve hardverske firme izdvajaju velike kolicine novca u njihovo "finansiranje", odnosno u svoju reklamu. Jedni su placeni od strane jednih, drugi od strane drugih, i ne moze da verujes ni jednima ni drugima...

... a na onom ko se interesuje je da lepo pogleda na vecem broju sajtova, da veruje svojim ocima i donese svoj sud. Nije idealno ali nije ni tako lose.

Sto se tice Anandovog komentara o kavalitetu slike definitivno nije sve rekao. ATi-jevi screenshotovi su definitivno jasniji. Medjutim pitanje je kolika je razlika vidljiva kada se te slikice pokrenu. Poenta kometara je da se na FX screenshotovima konacno postoje o lighting efekti.

Obratite paznju na deo teksta "Let's talk compilers..." ... Videcete zbog cega smo Nedjo i ja branili nVidiju i jos mislimo da je njihova arhitektura ok na svoj nacin...

Jel hoce neko da me posavetuje sta da radim?Pre mesec-dva sam uzeo MSI FX 5600 VTDR 128 sa kojom sam trenutno prezadovoljan i po ostrini slike i sto sta god da igram uz maximum detalja nema seckanja,a sto se tice te famozne razlike u detaljima izmedju ATI-ja i NVidia-e uz nadljudske napore nisam primetio neku razliku(mislim jesam ponegde ali nista strasno -da napomenem sa vidom mi je sve u redu roll ),e sad mi je ortak od kojeg sam kupio karticu ponudio safirov radeon 9600pro uz doplatu od 40EUR -jel' da uzimam?

A da,jos jedan razlog sto mi se ova kartica svidja je sto se dobro i overklokuje sa 325/550 sam je podigao na 375/675 i nijedno zakucavanje za svo vreme otkad sam je uzeo,pa me zanima da li bih se uradio ako bih dobio radeta koji nemoze skoro uopste da se klokuje?

Miroslav je napisao(la):
...
ja sam presao sa silura na radeo 9600 a razliku u 2d, kao u i DivX filmovima ne vidim.

sada znam da ljudi definitivno lupetaju gluopsti i da je ramdac 350mhz dovoljan za perfektnu 1280x1024 rezoluciju...

:wave;

Chicha je to davno, davno zborio :d

@URGHI Pa dobro, ako si zadovoljan, zasto bi ista menjao ? Uostalom igre u kojima "bi trebalo" da se vidi razlika izlaze tek na prolece...

Miroslav je napisao(la):
...

Pa eto. Taj ramdac i coreclock od 200 i 300Mhz imao je i moj stari Matrox millenium sa 4mb rama i odlicnim 2d. Ne verujem da su pravili losije karte posle 7 godina 🙂

OPTIPLEX

Ma da,u pravu si a osim toga na prolece odoh u vojsku na FPS bukvalno iz prvog lica,a kad se vratim na jesen i sa haracom prethodno pokupljenim po rodbini i pocnem upgrade bice zlo i naopako boom

OptiPlex je napisao(la):
...
To mora da je do 957DF-a

Da sam se usrećio sa tim monitorom i nisam ... no, koliko para, toliko i muzike za Srećnu Novu 2003. 😀

Miroslav je napisao(la):
...

Jel' ja negde spomenuh nešto drugo osim oštrine uglova na mom monitoru sa starom i novom karticom i, eventualno, prikaza igara?

...
A sto se tice onog poredjenja Abit Silura i GA Ati karice u pogledu kvaliteta slike, uz rizik da se Judge naljuti, moram da kazem - Ti verovatno nisi nikada imao PRAVI Ati u masini pa tako pricas.

Ako bi bio ljubazan da se pojasniš, pošto me tvoj komentar buni? Ja sam upravo zadovoljniji ATI chipom u odnosu na prethodni, koji je, da ne bude zabune, fantastično ispunio svoje vreme u mojoj mašini.

A što se tiče "built" i "powered", moj prvi akcelerator, više se i ne sećam pre koliko je to godina bilo, je bio Rage Pro sa 4Mb memorije. 😀

Nazad
Vrh Dno