Šta je novo?

Death Stranding 2

Били су одлични ликови и у кецу. Синематици такође, да им позавиди данашња кинематографија.

Baš me zanima hoće li gurati u 60 fps.

Bila bi fora da konačno puste ekskluzivu za PS pro a da bude opet starih dobrih 30.40 fps.

Nije baš tačna informacija. Sinoć sam igrao uvod, oko sat vremena, PS 5 base konzola (debeljko) i Quality preset za grafiku. Po subjektivnom utisku FPS pada ispod 60 kada gledaš planinsko prostranstvo sa nekog vrha u početku igre. Kamera se ne kreće glatko. Cut scene jesu 60 FPS. Na žalost, nemam neke konkretnije rezultate merenja.

Ali da je impresivna grafika, jeste. Izuva.

quality mode = 30fps na obe konzole
performance mode = 60fps uz 120hz mod na obe konzole ali fps nije otkljucan, samo je manji input lag

Večeras krećem dvojku, a upravo gledam recap da se podsetim priče iz keca.
Koja igretina je prvi deo, meni sigurno u top 10 ikada.
Ko misli da je walking simulator neka pogleda :

Ja nikako da nađem slobodno vreme, a prvi deo mi se baš svido. Biće početkom '26. više vremena. 🙂

realno sta drugo i ocekivati od walking simulatora, raznosis pakete i gledas filmove izmedju misija i to nije ni losa stvar posto mi je prvi deo bio odlican 🙂

Ja uveliko igram dvojku na PS5. Ne znam da objasnim ali kad god upalim zalepim se za igru satima.

^
Ahahahahaha,ja je kupio kada je izasla,igrao malo i zaboravio da je uopste imam.Dobro si me podsetio.

Ja uveliko igram dvojku na PS5. Ne znam da objasnim ali kad god upalim zalepim se za igru satima.
PS5 je rezervisan za klinca, ali sam sa kecom uzivao na PC, nadam se da ce dvojka biti jednako dobra

Polako završavam igru (ostalo jos par misija).
Sviđa mi se, ali imam dve zamerke

- Klasičan Sony nastavak (kao i GoW, Horizon, Tsushima/Yotei itd..). Igra se na sigurno i nema tu ničega novog.
Ovo je i očekivano i ne smeta mi toliko, znao sam da će tako biti.

- Igra je jednostavno prelaka i praktično nema nikakvog izazova. Kec je tu bio ipak zahtevniji, imao je teške deonice gde je moralo da se pešači i tek kasnije se dobije zip-line.
Ovde bukvalno od starta idem svuda sa off-road vozilom, koje ima veliki tovarni prostor. Kasnije mu se nadogradi i 6 baterija i 2 sticky guna koji sami skupljaju pakete.
Od početka igram sa isključenom "on-line" opcijom, kako ne bih imao tuđe puteve i građevine, ali i sa tim je prelako.
Eventualno neki fight sa velikim BT-jevima moze da bude zanimljiv, ali je i to postalo trivijalno sa 10 vrsta navođenih rocket i granade launchera kao i opcijom da summon-ujem svoje BT-ove.
Super je igra, ali ipak mi je kec dosta bolji jer je imao taj "Vau" efekat, plus je bio izazovniji.
Mislim da nikako ne treba da prave treći deo.

Evo i šta Kojima kaže za težinu :

Poslednja izmena:
Nisam igrao, verujem da si u pravu, samo mala ispravka - Kojima Productions je 100% vlasnik IP-a, tako da ne znam koliko se Sony pita o tome sta ce da bude u igri. Siguran sam da pokusavaju, ali Hideo je poprilicno velika zverka i ne verujem da bi dozvolio da mu bilo ko diktira sta ce da radi.

Uzeo sam dvoju cim je izasla i QOL u odnosu na prvi deo dosta olaksava prelazak igre. Ali me je prica najvise drzala da igram satima, muzika, atmosfera, cutscenes 10/10. Pa easter eggs na koje nailazim u toku igre pa se iznova odusevim. Ja bih iskreno voleo i treci deo ali s obzirom da vec radi na razvoju dve nove igre OD i Physint, ne verujem da ce DS3 skoro.

Završio sam je, super igra, ali ipak ocena za 1 bod manja nego prvi deo.
Ostaje mi da počistim još par nekih interesantnih sporednih ordera i da je obrišem sa konzole.

Jasno je ostavljen prostor za treći deo gde bi smo vodili

Ali kao što si napisao, pošto trenutno rade na drugim igrama, potencijalno DS3 može da izađe za neki PS6 i da promoviše novi Decima engine.
Taman da se igrači malo užele i da se dotada implementiraju neke novine u gameplay.

1770934327797.png

Hahaha Kojima je kralj

1770937291637.png

Samo podsetnik da ovo izlazi prekosutra, na isti dan kad i Crimson Desert.

Samo podsetnik da ovo izlazi prekosutra, na isti dan kad i Crimson Desert.
Malo su se zaigrali. Steta, svideo mi se prvi deo, ali ovo cemalo da saceka (80 evrica je za nijansu previse). Na zalost, vrv nece bas da se prodaje kao alva.

Igraće se ovo umesto Crimson-a pošto je već spremna narodna verzija.

^vjerovatno i zadnji PC port sto se tice PS igara.

Nazad
Vrh Dno