Šta je novo?

Dead Space Remake

DeRadicci

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
04.08.2011
Poena
525

www.youtube.com/watch?v=l5WeBNfX-og

The sci-fi survival horror classic Dead Space returns, completely rebuilt from the ground up
by Motive Studios to offer a deeper and more immersive experience. Harnessing the power
of the Frostbite game engine and next generation consoles, this remake brings jaw-dropping
visual fidelity and improvements to gameplay while staying true to the original. Dead Space
will be available on PlayStation®5, Xbox Series X|S, and PC.

Uz retko sta sam uzivao kao igrajuci Dead Space... sve delove. :) Nadam se da ce biti po planu ovo.

Meni i original deluje prilično sveže 😅
Počeli su kao holivud, daj rimejk ovoga i onoga...mada holivud je gori.
Doduše, ovo malo što se vidi stvarno deluje fantastično.

Ja sam bas voleo prvi i drugi deo, u to vreme sam bio odusevljen.
I nekako mi je treci deo bio mlak, odustao sam posle par sati. Bacen je akcenat na crafting i napucavanje je bilo nekako drugacije...

Kakvi su vasi utisci, vredi li preci treci deo i da li donosi neke bitne momente u prici ?

Pa dobro, teško je održati kvalitet. Ja sam sve odigrao, neki sam deo čak i kupio zbog co-op-a.
Treći je bio ok, mada sam iskreno već zaboravio, ali vredelo je koliko se sećam.
A ne znam ni da li bih sad mogao da ga igram, gadna je igra baš.

Ma realno sve delove treba odigrati. Jeste bilo davno, pa se ni ja ne secam detalja svih, ali ta atmosfera je prilicno neponovljiva. Bas drzi igru napetom. Koliko se secam 3ka mi je bila malo repetitivna sa u smislu lokacija, ali opet... retko je da postoji trilogija a da je svaki deo top. Ova je dovoljno dobra, generalno. :)

Ne svidja mi se ovo, valjda zato sto sam previse uzivao u prvom delu, jedna od retkih igara koja ti ostane tako upecatljiva. Ako je SAMO graficki dorade onda mozda i ok, ali retko kada je samo to...

Sve zavisi koji studio je zaduzen za remake i sa kojom namerom ga rade, laki cash grab zbog aktuelnih remake/remaster trendova ili zato sto im je zaista stalo do fransize + imaju u planu neki nastavak/reboot kasnije...
Ali uzeci u obzir da je to EA i da originalni dev tim (deo istog) radi na "spiritualnom nasledniku", ne treba imati prevelika ocekivanja...

Samo da ne iskasape igru, kao sto su kasapili Resident Evil naslove i bice super.... ja nikako da odigram trojku, moracu da se bacim na to u skorije vreme. Cuo sam da je kao najslabiji deo, ali cenim da je svakako dobra.

Zašto imam utisak da bi isti grafički efekat imao sa vanila igrom, par Nexus modova, i nasviranim grafičkim podešavanjima...
Većina ovih remake naslova koji su izdati (a koji ruku na srce i nisu bili baš toliko pregaženi vremenom sa grafičkog aspekta) u poslednje vreme mi deluju kao otaljavanje i pokušak da se iscedi još koji dinar...

Imas i opciju da platis 15e za EA Play i odigras tako (pa za koju godinu uzmes na rasprodaji, ako ti se opet bude igralo).
Niste vi odavno igrali keca, cini mi se. A i kada zanemarimo grafiku, kec i dalje ima gomilu bagova vezanih za fiziku kada se igra u 60/120fps.
Ovo ce biti najbolji nacin da se igra (ponovo) odigra.

Valjda ce za koju godinu odraditi i dvojku i Severed.
DLC je skroz fin, a vecina ljudi ga nije odigrala, jer nije izasao na pc-u, a i nije deo EA Playa na konzolama.

Poslednja izmena:
opciju da platis 15e za EA Play i odigras tako (pa za koju godinu uzmes na rasprodaji, ako ti se opet bude igralo).
Niste vi odavno igrali keca, cini mi se. A i kada zanemarimo
Upravo kako ja planiram. Za mesec dana cu je sigurno preci :)

Zašto imam utisak da bi isti grafički efekat imao sa vanila igrom, par Nexus modova, i nasviranim grafičkim podešavanjima...
Većina ovih remake naslova koji su izdati (a koji ruku na srce i nisu bili baš toliko pregaženi vremenom sa grafičkog aspekta) u poslednje vreme mi deluju kao otaljavanje i pokušak da se iscedi još koji dinar...
Da, ali ti za to treba dobar PC i niko neće zaraditi. Ovako su pokrili sve uz minimalno truda.

Obican cashgrab po meni. 60 eur za obican remake, neka hvala. Da su uradili remake sve 3 igre i stavili 60 eur, onda bih mozda i pazario.
Pa nije bas "obican" remake. Kompletan remake. Novi engine, novo sve, novi dizajn. Nije da se nisu potrudili. Samo da dobro radi, tj da nema probleme kao Callisto.

Sto se EA Play tice, pitanje je da li ce odmah da bude dostupna preko EA Play. Mislim da nece, nego tek kasnije u nekom trenutku pa ko zeli da saceka, Boze moj. I to je odlicna solucija.

I izgleda nov voice acting, bas sad uporedjujem sa starim DS

Gledam i emocije naviru. 🤗

Morace ovo da se odigra ponovo u remake-u. Doduse, valjalo bi i da odigram treci deo. Cuo sam da je losiji, tj da je vise akcija nego horor, ali boze moj, verujem da ce biti dobra igra kako god da okrenes.

Opet ce da se slusa ova pesma :D

Sjecam se da me je jaaaako zivciralo sto lik stoji sa lijeve strane a ne u centru i zauzima skoro trecinu ekrana. Bio navikao na fps ili da se citav lik vidi u sredini.
inace ekstra igra

VIdis, zanimljiva poenta - bas me zanima kada odigram na UW sada, da li cu imati opet taj dojam 'skrivanja' stvari glavnim likom. :) Jos jedna stvar koja mi se dojmi sa ovih isecaka - deluje mi jos mracnije i hororisticnije remake, sto me raduje prilicno.

VIdis, zanimljiva poenta - bas me zanima kada odigram na UW sada, da li cu imati opet taj dojam 'skrivanja' stvari glavnim likom. :) Jos jedna stvar koja mi se dojmi sa ovih isecaka - deluje mi jos mracnije i hororisticnije remake, sto me raduje prilicno.
Meni deluje da glava i telo glavnog protagoniste u remake "skrivaju" stvari još više nego u orginalu... Npr. ova scena na klipu koji je @Johnny_z11 posavio kad izlazi karakondžula iz lifta pa je zdrobe vrata lifta, u remake uopšte ne vidiš šta se dešava...

Da, ali to mi ima smisla, jer je lift klaustrofobican u tom setup-u. Tako da imas utisak jos veceg pritiska od gospodina koji zeli kod tetke na 3-ci. :) To mi nije neophodno lose, ali sam siguran na UW da ce biti drugaciji dojam, svakako.

Vrh Dno