Šta je novo?

DC++ neke nejasnoće

pape

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
309
Vidim da svi hvale program "DC++" te sam ga odlučio i ja isprobati. Podesio sam ga po uputstvima koje sam našao na nekoj web stranici i uglavnom mi radi ali imam još nekih nejasnoća i problema.
----Radi mi samo u Passive mode a htio bih da mi radi u Active mode.U polju Active sam upisao svoj trenutni IP ali neznam šta da upišem u Port.
Inače koristim router "Siemens Gigaset SE 555 WLAN dsl" i Windows firewall
----U favorites sam umetnuo jedan hub kojega sam pronašao (croatia.zapto.org:10000) i spaja mi se na njega bez problema ali kad hoću da mi izlista sve hubove, kliknem na gumb PUBLIC HUBS vidim da pokušava download liste (sa adrese ttp://dreamland.gotdns.org/PublicHubList.config.bz2) ali ništa, nakon 10-tak sec. piše "Download failed-connection timeout".
----Kada otvorim properties prozor od nekog huba vidim dole (pod Identification) da ima prazna polja pod: Nick -Password -Description. Šta dobivam sa time ako upišem svoj nick i pasword ili šta gubim ako ne upišem ništa.

Za spisak hubova pogledaj http://www.dchublist.com/ , trebalo bi da tamo imaš i link koji možeš da upišeš u public hubs sekciji da bi ti listao hub-ove.
Za active mod moraš na ruteru da forward-uješ port do tvog računara i onda taj port da upišeš u podešavanja DC++ klijenta. (napomena, IP adresa koju upisuješ je tvoja spoljna, WAN IP adresa, tj. WAN adresa rutera).
Nick i Password ti trebaju na nekim hubovima koji zahtevaju registraciju da bi uopšte mogao da radiš search ili da skidaš od korisnika tog hub-a. Pročitaj pravila hub-a koja se pojave kada se konektuješ, uglavnom tamo sve piše.

Poslednja izmena:
malo je offtopic, ali je vezano za DC++
Ja imam otprilike istu konfiguraciju, znaci kompjuteri iza routera i DC
++ radi mogu da downloadujem i uploadujem, kacim se na hub (SBB) ali mi ne radi search. Moram da klikcem po userima i voajerisem dok ne nadjem sta mi treba... Kako to da samo search ne radi?

malo je offtopic, ali je vezano za DC++
Ja imam otprilike istu konfiguraciju, znaci kompjuteri iza routera i DC
++ radi mogu da downloadujem i uploadujem, kacim se na hub (SBB) ali mi ne radi search. Moram da klikcem po userima i voajerisem dok ne nadjem sta mi treba... Kako to da samo search ne radi?

Dobar deo hubova ne dozvoljava pretrazivanje ako si u pasivnom modu, a opet dobar deo hubova ima dugo cekanje za pretrazivanje.

I ne treba ti da je citas, program ce da ti procita listu..
Otvori DC++, idi na public hubs, videces negde pri dnu ekrana da gde se add-uje adresa sa koje da skida listu servera, stavis, refresh i to bi bilo to ;)

@rale,
hvala na odgovoru, ali probao sam u svim modovima, ukljucujuci i passive, ali nece pa nece, makar cekao ceo dan za search... ni jedan jedini rezultat. Stvarno ne znam u cemu je fora

Svi koji hoce da koriste DC a iza su routera moraju da forwarduju neki port na njemu. Dakle, prvo treba otici u Connection Settings u DC-u i ukljuciti opciju Firewall with manual port forwarding. Onda u polja za ports ukucati neki port (kod mene je 11273) i za taj isti port ukljuciti port forwarding na routeru.

Kad to sve namestis, preko sajta http://whatsmyip.org/ports/ mozes da vidis da li ti je taj port otvoren (DC mora biti startovan inace se port proglasava zatvorenim ako nema startovane aplikacije koja ocekuje nesto na njemu).

Nazad
Vrh Dno