Šta je novo?

DC++ neke nejasnoće

pape

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
309
Vidim da svi hvale program "DC++" te sam ga odlučio i ja isprobati. Podesio sam ga po uputstvima koje sam našao na nekoj web stranici i uglavnom mi radi ali imam još nekih nejasnoća i problema.
----Radi mi samo u Passive mode a htio bih da mi radi u Active mode.U polju Active sam upisao svoj trenutni IP ali neznam šta da upišem u Port.
Inače koristim router "Siemens Gigaset SE 555 WLAN dsl" i Windows firewall
----U favorites sam umetnuo jedan hub kojega sam pronašao (croatia.zapto.org:10000) i spaja mi se na njega bez problema ali kad hoću da mi izlista sve hubove, kliknem na gumb PUBLIC HUBS vidim da pokušava download liste (sa adrese ttp://dreamland.gotdns.org/PublicHubList.config.bz2) ali ništa, nakon 10-tak sec. piše "Download failed-connection timeout".
----Kada otvorim properties prozor od nekog huba vidim dole (pod Identification) da ima prazna polja pod: Nick -Password -Description. Šta dobivam sa time ako upišem svoj nick i pasword ili šta gubim ako ne upišem ništa.

Za spisak hubova pogledaj http://www.dchublist.com/ , trebalo bi da tamo imaš i link koji možeš da upišeš u public hubs sekciji da bi ti listao hub-ove.
Za active mod moraš na ruteru da forward-uješ port do tvog računara i onda taj port da upišeš u podešavanja DC++ klijenta. (napomena, IP adresa koju upisuješ je tvoja spoljna, WAN IP adresa, tj. WAN adresa rutera).
Nick i Password ti trebaju na nekim hubovima koji zahtevaju registraciju da bi uopšte mogao da radiš search ili da skidaš od korisnika tog hub-a. Pročitaj pravila hub-a koja se pojave kada se konektuješ, uglavnom tamo sve piše.

Poslednja izmena:
malo je offtopic, ali je vezano za DC++
Ja imam otprilike istu konfiguraciju, znaci kompjuteri iza routera i DC
++ radi mogu da downloadujem i uploadujem, kacim se na hub (SBB) ali mi ne radi search. Moram da klikcem po userima i voajerisem dok ne nadjem sta mi treba... Kako to da samo search ne radi?

malo je offtopic, ali je vezano za DC++
Ja imam otprilike istu konfiguraciju, znaci kompjuteri iza routera i DC
++ radi mogu da downloadujem i uploadujem, kacim se na hub (SBB) ali mi ne radi search. Moram da klikcem po userima i voajerisem dok ne nadjem sta mi treba... Kako to da samo search ne radi?

Dobar deo hubova ne dozvoljava pretrazivanje ako si u pasivnom modu, a opet dobar deo hubova ima dugo cekanje za pretrazivanje.

I ne treba ti da je citas, program ce da ti procita listu..
Otvori DC++, idi na public hubs, videces negde pri dnu ekrana da gde se add-uje adresa sa koje da skida listu servera, stavis, refresh i to bi bilo to ;)

@rale,
hvala na odgovoru, ali probao sam u svim modovima, ukljucujuci i passive, ali nece pa nece, makar cekao ceo dan za search... ni jedan jedini rezultat. Stvarno ne znam u cemu je fora

Svi koji hoce da koriste DC a iza su routera moraju da forwarduju neki port na njemu. Dakle, prvo treba otici u Connection Settings u DC-u i ukljuciti opciju Firewall with manual port forwarding. Onda u polja za ports ukucati neki port (kod mene je 11273) i za taj isti port ukljuciti port forwarding na routeru.

Kad to sve namestis, preko sajta http://whatsmyip.org/ports/ mozes da vidis da li ti je taj port otvoren (DC mora biti startovan inace se port proglasava zatvorenim ako nema startovane aplikacije koja ocekuje nesto na njemu).

Vrh Dno