Šta je novo?

Days Gone

Meni je nevjerovatno sjela igra, nisam ovako igrao neku igru od rdr2, manijacki za dva dana bukvalno nabio 20h. Steta za onakve ocijene, mnogo je bolja nego sto je prikazana sirom interneta.
 

Prilozi

  • dg.png
    dg.png
    75.8 KB · Pregleda: 50
zivo me interesuje sto svi pricaju da je igra imala lose ocene meni nekako kao da je bila totalno ignorisana da li je Last of us doso u isto vreme pa je orodaja bila ocaj ne znam a iskustvo sa igrom prica po meni je bas losa (genericna) bar pocetak igrao par misija gameplay je ok mada me podseca na kako se zvase state of decay na xboxu ja mislim optimizacija je super malo imam problema sa kamerom ne prati lika nego kao freeroam ali se navikavam
 
^
Nisu došle u isto vreme, samo je tematika ista. Kad je izbačen TLOU 2013 i dalje je bio zombi hajp, u vreme kada je izbačen DG 2019 to je malo splasnulo i narod se zasitio te tematike koja je eksploatisan do besvesti, pa možda i zato.

Druga stvar, mislim da većina ljudi zbog nedostatka vremena ili čega već preferira kraće i linearne igre što TLOU jeste, a DG nije.
Po meni najveći problem DG su:
  • nekreativne misije koje su uglavnom te jedno te isto i svode se na odi tamo da vidiš/pokupiš/odneseš nešto ili ubiješ/spaseš nekog,
  • ne preterano simpatični likovi za koje se ne možeš vezati (npr. Deek je klasični američki pamukoberački rednek, jako iritantnih i pitkih stavova u pogledu svega, i groznih, stvarno groznih poštapalica tipa "My ollllld lady, Boooooozman, Booozbroooo i sl). Neki prigovaraju i što je nasilan i sadista (ono kad podvriskuje kad krka zombije) što meni nije smetalo, mora čovek da si da oduška... :ROFLMAO:

Dok su najveće prednosti:
  • uverljiv svet i ta neka postapokaliptična atmosfera,
  • sistem sakupljanja ingridients koji se ne obnavlja i na većim težinama pretpostavljam da je napeto kao u podmornici i bukvalno preživljavanje...
  • borbe (pogotovo tamanjenje zombija koje nikad ne dosadi),
  • čak su i predeli i vožnja motorom uz muzičku pratnju meni bile super zanimljive i lep ugođaj.

Uglavnom meni je DG odlično legao.
TLOU je bila prva igra koju sam igrao na PS4 i malo mi je izbledela iz sećanaj, pa je kanim ponovo obrnuti u cugu kad nabavim TLOU2, nije da nešto traje...

Taman da pitam zna li neko koja muzička numera (e sad da čitaju samo oni koji su prešli prvi (severni i zapadni) deo mape i otišli na jug:
prati vožnju motorom kada Deek vozi Buzera na jug u Lost lake? Ona neka melanholija, praćenja tim predlima i samom tom neizvesnom situacijom oko zdravlja prijatelja, mi je baš ostala urezana u sećanje.

EDIT: Drago mi je da se igra na PC prodaje dobro i da ima ocenu 9/10 na Steam, a 4,6/5 na ostalim platformama.
Ako se ovako nastavi, možda ipak urade nastavak, bar u istom svetu, ne mora Deek da bude glavni protagonista. :ROFLMAO:
 
Poslednja izmena:
Odlicno su odradili mrak koji je samo kvazi mrak i ne moras da coravis pola vremena u igri. Svet je odradjen super bas ima dobar post apokalipticni vajb. Steta sto zombiji nisu malo vise agresivni, mislim konkretno na horde nekako im se lako pobegne pesice. Mozda je do mene igrao sam na Hard mozda je drugacije na Survival. Ono dinamicno vreme im je odlicno pogotovo kada uletite u sneznu mecavu pa se ona kasnije smiri pa krene da se topi sneg, vremenske uslove su odlicno odradili.

Zao mi je sto nema ovakve MMO igre bas bi bio dobar krkljanac u vise igraca sa hordama. Elem, dobra igra.
 
Ne secam se koliko sam sati potrosio na neku igru kao ovu. Slicno kao Mad Max ali po meni mnogo bolje. Grafika, prica, gameplay.... Ne znam sta bih negativno mogao reci, jedino sto se desavalo je fps drop ali nije da mi je smetalo previse.
 
Kakav balvan glavni lik... tipicna klosarcina.
 
Kakav balvan glavni lik... tipicna klosarcina.
Da, klasični Gangula...

Bukvalno bi za 50% povećali prijem igre kod publike (verovatno i prodaju), da im glavni lik nije polu-pismeni rednek sa groznim poštapalicama, i još groznijim imenom i prezimenom...

Uglavnom, kad plelomiš i staviš to sa strane (bukvalno ignorišeš debilka i idiotske prijatelje mu), igra je odlična...
 
Ma dobro, bolje ovako nego da su pravili nekog lika da se svima svidi pa ispadne gay midget crnkinja transdzender sa invaliditetom :ROFLMAO:
 
 
Nazad
Vrh Dno