Šta je novo?

Datum istalacije OS-a..

• Začetnik teme Začetnik teme popa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

popa

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2003
Poena
619
Ljudi, zna li možda neko, postoji li putanja kojim bi se moglo videti kojeg datuma sam instalirao operativni sistem?
Značila bi mi ova informacija.
Hvala Unapred!

Start - run - cmd
systeminfo [enter]

Poslednja izmena:
Hvala Puno!

Da li znaš možda koji je odziv za win 2000 i nt 4?
Systeminfo ne prolazi...
Hvala unapred!

Poslednja izmena od urednika:
Vidite kog su datuma kreirani folderi Windows i Program Files

Kutija, napiše elegantnu i najkraću varijantu a onda se javi Zoni sa jednim od svojih utilitija 🙂

@voyager, vlasta

Coveku ne radi systeminfo na 2k i NT windows_u pa je na to dobio odgovor i link ka dobrom programu. Sta sad treba da puknemo od smeha na vase duhovite opaske?

@sasa022

Ti datumi se stalno menjaju tako da ti ovaj metod nije tacan

edit: zaboravio sam da kliknem "submit reply" kad sam otkucao poruku, tako da je moj odgovor trebao da bude odmah ispod vlastinog.

Poslednja izmena:
Ok, priznajem kritiku, preleteo sam preko tog post-a, a to što systeminfo ne radi kod Zonija i Spottera to već nije regularna situacija.

Poslednja izmena:
kUdtiHaEX je napisao(la):
Start - run - cmd
systeminfo [enter]

Interesanto. Nisam znao za ovu komandu.

Međutim, nije tačna. Kod mene daje datum kada sam radio poslednji repair Windowsa, ne kada je urađena prva instalacija.

Misko78 je napisao(la):
@sasa022

Ti datumi se stalno menjaju tako da ti ovaj metod nije tacan

edit: zaboravio sam da kliknem "submit reply" kad sam otkucao poruku, tako da je moj odgovor trebao da bude odmah ispod vlastinog.

Menja se datum poslednje izmene. Datum nastanka uvek ostaje inaj kada je folder/datoteka kreirani. Desni kllik na folder/properties, pa ćeš videti kada je napravljen određeni folder.

Ili desni klik na kolone u Detaljnom pregledu, pa dodaj Date Created kolonu.

magnus je napisao(la):
Menja se datum poslednje izmene. Datum nastanka uvek ostaje inaj kada je folder/datoteka kreirani. Desni kllik na folder/properties, pa ćeš videti kada je napravljen određeni folder.

Ili desni klik na kolone u Detaljnom pregledu, pa dodaj Date Created kolonu.

Setio sam se pre par minuta, zaboravio sam jer sve radim u Win Commander_u gde stoji vreme izmene, pa sam se zaleteo i onako pausalno ocenio sasin post. Sto se tice operacije kako pregledati folder properties, hvala na infu ali to bi bilo kao da me sada ucis da ukljucim racunar 😉

@sasa022

Izvini

Poslednja izmena:
Misko78 je napisao(la):
Setio sam se pre par minuta, zaboravio sam jer sve radim u Win Commander_u gde stoji vreme izmene, pa sam se zaleteo i onako pausalno ocenio sasin post. Sto se tice operacije kako pregledati folder properties, hvala na infu ali to bi bilo kao da me sada ucis da ukljucim racunar 😉

Nema frke.

btw, ni ja ne izlazim iz Total Commandera, pa sam zato i napisao jer je ono način da dođem do datuma kreiranja.

Ni meni ne radi, izbaci mi sledeće:

"systeminfo is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file"

ZoNi je napisao(la):
isprobao na jos 4 kompa (svi XP SP2), kao i kontaktirao jos 10ak ljudi preko IMa - nikome to ne radi! :zgran:

Meni radi, ali ovo sto si dao link je extra. Mali milion infosa 🙂

Pozdrav!
MrBigJump.gif

edit: P.S. Mozda mi radi jer mi je SP1 + onaj patch od marta "neke" godine.

Poslednja izmena:
a moze i iz everesta

osdateok2.jpg

Hvala vam svima zaista!
Sutra ću na poslu pogledati ove opcije za Win2K/NT4 jer su mi to važne mašine na poslu, za koje bi bilo zgodno znati kada su instalirane..
Još jednom, Hvala!

ZoNiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ovo cudo od SIW-a mi se pobilo sa KAV-om :d

Code suspected for firus : PECompact

meni sysinfo ne radi lepo ako pokrenem iz run ali iz comandne linije i te kako radi...

zapravo tako je sa svakim programom koji nema println; ili vec nesto slicno tipa return (0);... itd. tj. koji ne ceka da se lupi enter da bi se izaslo iz njega...

Kod mene radi 🙂

Prilozi

• sysinfo.webp
    sysinfo.webp
    65 KB · Pregleda: 95
Svasta moze konzola 🙂

Vi bre ko da od juče imate kompjuter 🙂
Jel tako i za Linux kad sednete, kucate uname u Run-u i onda "vidi ništa se ne pojavljuje"? 🙂

Mislis ZoNi? On se ponasa kao da je tek dobio komp 🙂

Možemo li da razjasnimo malo, jel SIW zaražen ili nije? Ne mogu da podnesem antiviruse, pa ni znam..

ZoNi je napisao(la):
hm... duhovito, kao i obicno... ja jednostavno prakticno nikada ne koristim CMD prompt, tako da nije ni cudo sto te nisam razumeo lepo... uostalom, kao sto ti je magnus objasnio, ovo i nije bas pouzdana komanda!

Ti prakticno ne razlikujes PATA od SATA kabla, tako da ne znam sto se bunis. Ja bih se pokrio usima i cutao da sam ti 🙂

P.S. Zar ti nisi "napustio" ovaj forum? 😀 :d Bilo je krajnje vreme 🙂

Poslednja izmena:
popa je napisao(la):
Možemo li da razjasnimo malo, jel SIW zaražen ili nije? Ne mogu da podnesem antiviruse, pa ni znam..
definitivno NIJE!

evo sa sajta ImgBurn-a, npr:
Please Note: You may get a 'PECompact' virus warning from your AntiVirus software. This is a false alarm and will hopefully be fixed when they update their definition files. 'PECompact' is merely a compression program.

@ kUdtiHaEX: hehe, Pata, Sata 🙂 kabl je kabl 😀

Mislis ZoNi? On se ponasa kao da je tek dobio komp 🙂

Ti prakticno ne razlikujes PATA od SATA kabla, tako da ne znam sto se bunis. Ja bih se pokrio usima i cutao da sam ti 🙂

P.S. Zar ti nisi "napustio" ovaj forum? 😀 :d Bilo je krajnje vreme 🙂

LOL

ulepsao si mi dan.... ne prestajem da se smejem...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno