Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

da li mozes odvojiti malo vremena za jedan mali tutorijal?

Meni zvuci da nije bas tako jednostavno.

da li mozes odvojiti malo vremena za jedan mali tutorijal?

Meni zvuci da nije bas tako jednostavno.
Evo ga video gde sam u pet minuta poslao 1 Dash na novi mobilni wallet, stake-ovao 0.8 Dash-a na Crowdnode-u, povukao tih 0.8 Dash-a nazad u wallet i ispraznio taj wallet.

Tok videa:
Kreiran novi wallet, upisan PIN (isečen je deo gde ti prikazuje recovery frazu i traži da je uneseš posle toga).
Klik na Receive, pojavi se QR kod sa public adresom. Drugim telefonom sam skenirao kod iz Dash wallet-a i poslao 1 Dash.
Klik na Explore, Staking, tu me upozorava da se wallet još uvek sinhronizuje sa mrežom, tako da moram da sačekam da se to završi.
Manje od minuta kasnije, opet idem na Explore, Staking i tu kreiram novi Crowdnode nalog, koji se vezuje za moju adresu iz wallet-a (automatski se pošalje 0.001974 Dash-a, što inicira vezu sa Crowdnode-om).
Radim Deposit na Crowdnode u iznosu od 0.8 Dash-a (postoji mala povratna transakcija od 0.0002 Dash-a koja je Crowdnode signal kojim beleži tvoj depozit).
Radim Withdraw maksimalne količine koju mogu da povučem, tj. praznim svoj Crowdnode nalog (dobijam nazad 0.80175478 Dash-a).
Šaljem sav Dash iz tog privremenog mobilnog wallet-a nazad na moj glavni wallet i ostaje balans od 0 Dash-a.
Stvarno nije. Napraviću tutorijal ovih dana
Htedoh reći stvarno jeste jednostavno. Ne kucati poruke na forumu pre prve jutarnje kafe :)

Evo V1 will be released on July 29th.

This was a not so straightforward decision for many people. Since the vote did pass by the slimmest of margins we at DCG will respect the wishes of the majority. However, we also want to see an activation which does require 2/3rds of the network to actually run the new version.

We have therefore decided to follow the direction of the accelerated release, but to add an additional 10 days of testing. By doing so we should see a healthier release with a slight less chance of chain halts. This means the mainnet release date is set to be on Monday, July 29th.

This release should be seen as a mainnet beta. We will also be releasing the Rust SDK as a beta. While the Javascript SDK does exist it should be seen as an alpha version. External developers can use it, but it should be only seen as an early preview release. Furthermore, as documentation isn’t finished, we should be very cautious with trying to get external developers at this stage as we can only make a first impression once. It will take a few months to get the SDKs to a level where we will be comfortable knowing that non-advanced 3rd party developers can use them with ease. Internally however, we will be using the Rust-SDK on mobile in order to activate Dashpay which enables payments between identities with the payment happening on the core chain and where the identities of the sender and receiver are not obvious to other parties.

crowdnode je smanjio nagradu sa 7.7 na 7 %

1721192098220.png

Dash Core 21.1.0 is the first release of the Dash Core 21.1.x series. This is a minor version that does not include breaking changes. It is a mandatory upgrade for masternode and evonode operators, nodes which do not upgrade will be PoSe banned over time. All other Dash Core full nodes are suggested to upgrade.

The Evolution chain has officially launched and is producing blocks!
Finally, years of hard work have culminated in this moment. The Evolution chain is now humming along, executing data contracts and sending files to decentralized storage.This is the first moment of a major revitalization for Dash.Now that we have Evolution in place, we have everything else we need to build a modern, full-featured blockchain ecosystem. Soon we can add, tokens, smart contracts and much more.The evolution of money and data begins now!

crownode je podigao fee sa 15% na 35%
za Trustles node sa 15% na 20%
Ukratko:
Nemaju neki profit. U medjuvremenu za x godina koliko rade, cena dash a je pala 10x bez obzira sto sada kod njih lezi 131k dash te su sastavili 11 1k masternoda i 25 4k evonoda , jedva krpe kraj sa krajem. Jos da dodam da su avgusa javili da ce od sledece godine morati da plate globu europskoj uniji tj da plate licencu za nastavak poslovanja ukoliko zele da nasvave rad na tlu eu :).

Tako da ce fee mesto dosadjnih 7% biti oko 5,6%

Poslednja izmena:
crownode je podigao fee sa 15% na 35%
za Trustles node sa 15% na 20%
Ukratko:
Nemaju neki profit. U medjuvremenu za x godina koliko rade, cena dash a je pala 10x bez obzira sto sada kod njih lezi 131k dash te su sastavili 11 1k masternoda i 25 4k evonoda , jedva krpe kraj sa krajem. Jos da dodam da su avgusa javili da ce od sledece godine morati da plate globu europskoj uniji tj da plate licencu za nastavak poslovanja ukoliko zele da nasvave rad na tlu eu :).

Tako da ce fee mesto dosadjnih 7% biti oko 5,6%
Da, ljudi se trude da održe poslovni model.
Valjda će da mrdne malo cena na gore, pa da mogu da spuste opet fee i da im se isplati

Bas vala eto racunam da bi neka cena od 42.5$ - 50$ po novcicu bila cena koja bi poklopila utrosak struje (negde naravno nece ni cena od 80$). Bilo bi lepo videti dash sa cenom od nekih 65-75$ pa u roku od "odmah" tj bar nekih mesec ipo dana od ovog momenta. Ako bude cena ostala na ovom nivou (25). Ne znam lose se pise. U svakom slucaju tlo EU za kripto postaje jalovo. Birokratija cedi na sve strane a energetski takodje stoji veoma lose. U buducnosti bice jos gore. Nece solarci pomoci.

Our friends at @EdgeWallet have integrated support for our other friends at @Maya_Protocol, which means Dash DEX swaps are now in Edge!
Edge wallet je ubacio Maya podršku, što znači da u okviru Edge wallet-a Dash sada može decentralizovano da se menja za druge kriptovalute

NanoGPT allows you access all the top AI models like ChatGPT-4, Claude, Flux, all privately, without even creating an account.You can pay as you go, for as little as 10 cents, to access the best AI prompts without giving up your privacy information.
Interesantna opcija za korišćenje AI-a i plaćanje kriptom za to. Dash je isto podržan

"epilog" crowdnode_a posle objave o dizanju fee na 35% od nagade. Za relativno kratko vreme na trusted masternode od 11 ostalo je samo 1 (jedan) masternode aktivan.
broj trustless masternode se povecao na 22 , sto je i bilo logicno jer fee samo na 20% i na taj nacin stimulisali prelaz.

"Moreover, to maximize access to our trustless service we plan to decrease the minimum trustless pledge size from 100 DASH to 50 DASH within the next few weeks.
Finally, we note that there has been considerable interest in trustless Evonodes and we plan to introduce trustless Evonodes as soon as possible."

U svakom slucaju u "hot balansu ima malo sredstva (27dash trnutno)" u withrawals pending stoji 12 zahteva , kolicina koja se trazi withdrawall out 1943 dash.

Bukvalno nikakva ocekivanja. Dash lagano pada u zaborav. Daleko je od 1600$ gde je bio ATH. Ljudi su jednostavno digli ruke iako je dobar novcic.

1. nada umire poslednja potrvdjena je najniza cena od 22$ sada se vrti oko 25$, naspram btc pao zestoko , al ono skoro je sve palo zestoko naspram, sem par meme koina koji su se uhvatili za btc kao ...
2. da

Kakva su vam ocekivanja za dash? Drzite li ga uopste i dalje ?
S obzirom da konačno radi Evo blockchain i da kreće razvoj aplikacija za njega, što uključuje i tokene, može potencijalno svašta da se desi, a može i ništa. Kripto tržište je vrlo neracionalno.
Da, držim ga. Još uvek je najbolji payment coin, a meni je bitna tehnologija, iako većini tržišta očigledno nije

Ja ga volim i voleo bih da napravi nesto ali ne ocekujem bas nista. Zajednica je suvise mala i bez obzira sta se revolucionarno napravi tesko ce se pokrenuti cena.

Nova verzija Android mobilnog wallet-a sada ima opciju za mixing coin-a i registraciju username-a na Evo chain-u

Prilozi

• Screenshot_20241119-093937.jpg
    Screenshot_20241119-093937.jpg
    31.5 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_20241119-094017.jpg
    Screenshot_20241119-094017.jpg
    69.9 KB · Pregleda: 18
Pa nista sam sebi si dokazao da mozes prepoznati momenat jos ako si imao hrabrosti da odradis :) super :)

Odličan presek svih događanja u Dash ekosistemu od 2017. do danas:

Dash Core v22.0 is Officially Released!
Dash Core 22.0.0 is the first release of the Dash Core 22.x series. This is a major version that does include breaking changes. It is required all dash core node operators update to this version. All masternode and evonode operators must upgrade to avoid PoSe bans.

Nazad
Vrh Dno